FinWX Foorumi

FinWX-asemien tiedotteet => Lapin lääni => Pello-70 => Aiheen aloitti: ahpe - perjantai, 01.03.2013, 22:11

Otsikko: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - perjantai, 01.03.2013, 22:11
VirtualVp ja Cumulus kaatuivat Davis asemalta. Weatherlink: in sain toimimaan ilman VirtualVp:tä, jolta kotisivuni päivittyy, Cumulusta ja  VP: tä en saanut toimimaan. EWN ja FinWX päivitykset tulevat nyt vara-asemalta WH-1080. Joudun luultavasti asentamaan Cumuluksen ja VirtualVp:n uudestaan? Yritän ensin asentaa uudestaan VP:n, silloin ei menisi Cumuluksen historiat hukkaan.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 01.03.2013, 22:25
Cumuluksen datat pitäisi saada talteen ottamalla talteen data (tai vastaava) kansio ja tuupata se uuden asennuksen jälkeen paikalleen ennen käynnistystä. Tiiraile sandaysoftin foorumilta onko siellä infoa asiasta.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: Leka - perjantai, 01.03.2013, 22:45
Päivititkö VP2:n konsolin firmiksen versioon 3.12 ja sen jälkeen alkoivat ongelmat? Samaa on tapahtunut muillekin VVP:n kanssa: http://www.wxforum.net/index.php?topic=18393.0

Uudelleenasennuksista ei taida olla tässä tapauksessa apua, vaan vika on Davisin uudessa firmiksessä. En tiedä voiko firmistä downgradeta esim. takaisin verisioon 1.90

Alunperin Davisilla on ollut ilmeisesti tarkoituksena korjata ongelma joka on aiheutunut firmiksen 3.0 kanssa ja nyt jos firmis 1.xx on päivitetty suoraan 3.12:ta niin Davis on aiheuttanut maailmanlaajuisen ongelman kun se ei ole kieltänyt suoraan päivittämästä firmistä 1.xx->3.12.

Itsellä ei ole ollut (vielä) suurempaa ongelmaa eilisen firmiksen päivityksen jälkeen, pisin yhtäjaksoisten onnistuneiden datapakettien vastaanottomäärä Cumuluksessa on kuitenkin pudonnut n.1600->600 ja CRC-virheiden lukumäärä on kasvanut huomattavasti. Epäonnistuneet datapaketit vs. onnistuneet datapaketit olivat ennen firmiksen päivitystä n. 5/1000, nyt ne ovat 10/1000...

Edittiä: Jos asennat Cumuluksen uudelleen ota ensin varmuuskopio Cumulus kansiosta. Uuudelleenasnnuksen jälkeen kopioi data ja web kansiot sekä cumulus.ini ja strings.ini tiedostot uudelleenasennettuun cumulus kansioon: http://wiki.sandaysoft.com/a/Moving_cumulus
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 01.03.2013, 23:15
EDIT: Toimii myös vanhalla loggerilla näköjääs...

http://www.wxforum.net/index.php?topic=18391.0
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: Leka - perjantai, 01.03.2013, 23:26
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 01.03.2013, 23:15
EDIT: Toimii myös vanhalla loggerilla näköjääs...

http://www.wxforum.net/index.php?topic=18391.0
Edit myöskin: Niin näköjään
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - lauantai, 02.03.2013, 10:18
Alku tilanne tämä. WL ei ollut päivittänyt sivuja, Cumulus oli päivittänyt, VP errorilla. Kone kiinni ja VP päällee, ei löydä asemaa (VSS1.)Sähköt asemasta pois, WL löysi Com 0, Vp yksin päälle, löytää aseman, muttei laita vihreitä päälle,
Cumuluksen kansiot tallensin ja Cumulus päälle Com 0, ei löydä asemaa vaikka, WL ei päällä. Wl löytää Com 0. VP ei löydä VSS1.
Olisiko alku vika lähtenyt kuitenkin VP ??, koska on ennenkin tehnyt temppuillut, muttei näin.?








































:
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 02.03.2013, 13:52
Raja missä 3.x firmis toimii näyttää olevan 2006 ja sen jälkeen hankituissa konsoleissa.

Vanhemmilla tullee "digital Sensors Not Found"-viesti. Korjaus on palata takaisin 1.9 firmikseen.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: Leka - lauantai, 02.03.2013, 14:44
Lisäksi WL:sta on tullut uusi versio 6.0.3 (http://www.davisnet.com/support/weather/downloads/software_direct.asp?SoftCat=1&SoftwareID=224), mutta virallisesti ei ilmoiteta muuta muutosta kuin:
LainaaWhat's new in v6.0.3

Fixed installation error with Windows 8. Updated .net to 3.5 and replaced the 2.0 version for compatibility to Win8.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - tiistai, 05.03.2013, 12:45
Olen asentanut WL: n, Cumuluksen sekä VP: uudestaan. Päivitin myös VSS-aseman softan 2.14 (oli myös entinen 2.14). WL lukee asemasta reaaliaikaisen tiedon, muttei historiikkiä ilmoittelee vain että dataa ei ole. VSS: stä kyllä löytyy dataa kun siitä selailee.
VP lukee VSS dataa n. 4.5 min ja ilmoittaa sen jälkeen ettei voi lukea kaikkia tiedostoja, eikä laita jälleen lähetystä (vihreää) päälle.
Cumulus yrittää lukea datan muttei sitä löydä ja jumituu koko ohjelma.
Olen kahdella eri koneella kokeilut ja samat viat.
Onko teillä kellään ollut vikaa dataloggerissa, kun vaikuttaisi ettei se nyt pysty välittämään VSS:n dataa kunnolla?
Takuuta sillä olisi vielä pari viikkoa jos vain pystyisin sen osoittamaan että vika voisi olla siinä.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 05.03.2013, 13:15
Mikä on konsolin firmware-versio? (3.x:llä jotain ongelmia VVP:n kanssa joillakin softilla)
Oletko kokeillut hakea data suoraan Daviksesta esim Cumuluksellaeli ilman VVP:tä?
Sillä saisi sevitettyä pikkasen että piileekö vika VVP:ssä vaiko matkalla konsoli <> kone.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - tiistai, 05.03.2013, 14:21
Olen kokeillut kahdella eri koneella suoraan ilman VVp:tä, Cumulus jumituu eikä sitä saa sammumaan kun tehtävienhallinnan kautta. Konsoli on Vuen ja tuo 2.14 näyttäisi olevan sen viimeisin ohjelmaversio. Onkohan tuolle loggerille jotain päivitystä?
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: Leka - tiistai, 05.03.2013, 15:54
Koitappa tyhjentää dataloggeri WL:n kautta jollei muu auta, muutat vain logger intervallia ja OK niin kaikki dataloggeriin tallennettu data pyyhkityy pois. Tämän jälkeen kokeile ensin WL:llä ja sitten Cumuluksella. Yksi haittapuolihan tuossa on jollei dataa ole saanut mihinkään talteen niin sitä ei enää ole.

WL:n kautta serial mode valittu ja viimeisin CP210x USB to UART Bridge VCP ajuri asennettu jos on usb-dataloggeri? Viimeisimmät ajurit löytyy tästä (http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx). Lisäksi tietty tarvitaan löytää oikea virtuaalinen sarjaportti WL:n kautta ja muuttaa se cumulus.ini tiedostoon kohtaan [Station] Port=x ennen Cumuluksen käynnistämistä, mutta nämähän jo tiesitkin, laitoinpahan muistin virkistykseksi ;)

On niitä dataloggereitakin hajonnut maalimalla, mutta yleisin rikkoutumistapa taitaa olla jännitepiikki dataloggeriin jollain keinolla.

Edit: Ainakin VP2: firmiksen päivityksen jälkeen Cumulus lukee dataa ainakin 5min. jonka aikana ei tapahdu mitään, joten ei kannata hätäillä.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - tiistai, 05.03.2013, 19:58
Lekan ohjeiden mukaan etenin.
Sain VVp:n lukemaan konsolia sekä Cumuluksen sen kautta toimimaan, WL ei alkanut toimimaan millään konstilla VVp: n kautta ei yksin eikä Cumuluksen kanssa.
Sitten kokeilin vuorotellen USB: n kautta WL toimii ja Cumulus ei. ???

Ja tuo jännitepiikki on näin talviaikaan hyvinkin mahdollinen, koska iskuja tulee joka paikasta.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: Leka - tiistai, 05.03.2013, 21:06
Dataloggeri on siis ehjä, muuten sieltä ei tule mitään dataa läpi. Poista WL koneelta rekisteriavaimia myöden esim. Revo Uninstallerilla (http://www.revouninstaller.com/) ja asenna WL cd:ltä koneelle ja päivitä se viimeisimpään versioon ynnä asetukset kohdalleen. Onhan VVP:ssä com porttien numerot oikein?

USB-asetuksen kautta Cumulus antoi -32710 errorin eikö vaan, katso Cumuluksen Diags kansiosta. Diags kansion .001-.009 tiedostot aukeavat nätisti esim. Notepad++:lla (http://notepad-plus-plus.org/)

LainaaThe USB support in the Davis DLL which Cumulus uses doesn't seem to work. You need to use the CP210X USB/serial software which Davis supply, and use the station in serial mode. If you have previously been using your station with Weatherlink in USB mode, you will need to change to serial mode in Weatherlink before you can use the station with Cumulus.
Otsikko: Vs: VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.
Kirjoitti: ahpe - lauantai, 09.03.2013, 14:59
Nyt sain toimimaan normaalisti VVp:n,WL:n ja Cumuluksen. Käsittääkseni vika alkoi WL:n "kaatumisesta", koska Cumulus oli tehnyt viimeiset päivityksen palvelimelle (6h myöhemmin kun WL). Asensin kylläkin kaikki 3 ohjelmaa uusiksi, mutta siirsin niiden tiedostot D:levylle josta sain historiat talteen.
Vara-asema WH-1080 on nyt jälleen päivystämässä "mökin" sisälämpötilaa, jota varten sen alunperin hankinkin syksyllä -12 Clas Ohlsonin tarjouksesta, mutta hyvin toimi myös pääasemana tämän ajan.
Mielessäni jo kävi, että joudunko hankkimaan uuden loggerin (189€) jos ei muuten saa pelittämään. Laskeskelin myös, että sen hinnalla olisi viimesyksynä saanut Clasin tarjouksesta 3 kpl WH vara-asemia! Olisi melko varmasti  nyt jäänyt Vue näyttämään paikallisesti säätietojansa, jos loggeri vika.