FinWX Foorumi

Sääasemaohjelmat => WUHU => Aiheen aloitti: Jazziin - tiistai, 02.09.2008, 22:17

Otsikko: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - tiistai, 02.09.2008, 22:17
Olisko mahdollista WS3600 kanssa saada WUHU;n asetukset (perus), sellaiset että toimis kunnolla. Jos
joku vois helpata tässä alussa, että oppis käyttään ohjelmaa :-\. Sais mahollisesti weppiinkin vielä...
Kunnei oo oikein "kieli ihmisii"...
Kiittäen: Jari (Jazziin)
Ps. WUHUN muuten löysin tään palstan kautta, eikä muuta kuin latasin, ja vanha softa pois ;D  :D
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - tiistai, 02.09.2008, 23:14
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - tiistai, 02.09.2008, 22:17
Olisko mahdollista WS3600 kanssa saada WUHU;n asetukset (perus), sellaiset että toimis kunnolla. Jos
joku vois helpata tässä alussa, että oppis käyttään ohjelmaa :-\. Sais mahollisesti weppiinkin vielä...
Kunnei oo oikein "kieli ihmisii"...
Kiittäen: Jari (Jazziin)
Ps. WUHUN muuten löysin tään palstan kautta, eikä muuta kuin latasin, ja vanha softa pois ;D  :D

Tervehdys, Jazziin, ja lämpimästi tervetuloa mukaan Foorumille.

WS-3600 ei ole mikään huono kapistus toimintojensa puolesta. Itse moisen laitteen joskus omanneena uskon, että asetukset saadaan kohdilleen hyvinkin nopeasti.

Lähdetään ihan perustason asioista liikenteeseen.
Tiedätkö, missä COM-portissa sääasemasi on juuri nyt kiinni (COM1, COM2, COM4)?
Tieto on tärkeä, jotta saamme WUHU:n juttelemaan aseman kanssa suoraan. Jos koneessasi ei ole, kuin yksi sarjaportti (eli koneen takaa ei löydy toista täysin saman näköistä porttia) se on todennäköisin perustein COM1.

Kun käynnistät WUHU:n ensimmäistä kertaa, täytettävien tietojen määrä saattaa hätäännyttää. Todellisuudessa sinne ei ole vielä tässä vaiheessa pakko täyttää juuri mitään muuta, kuin sääasemalle kriittiset tiedot.

WUHU:n ohjelmaruutu koostuu kahdesta osasta: Säämittaustieto-osuudesta vasemmalla ja asetusosuudesta oikealla.
Me keskitymme nyt oikeanpuoleiseen osaan, koska sinne tehdään kaikki tarvittavat muutokset tässä vaiheessa, jotta asema saadaan juttelemaan WUHU:n kanssa.

1. Ruudun oikeanpuoleisen osan alimpana on kohta nimeltään "General Settings". Jos nämä ovat harmaana, paina oikeasta yläkulmasta [Stop]-nappia.

2. Valitse alasvetovalikosta, joka on "General Settings"-osion ensimmäinen alasvetovalikko, kohta "WS36XX Direct Serial Access". WUHU heittää varoituksen, jossa se sanoo pikaisesti suomennettuna, että laitteen mukana toimitettu HeavyWeather-ohjelma pitää joko poistaa koneelta kokonaan tai laittaa se osoittamaan jonnekin ihan muuhun, vaikka olemassaolemattomaan COM-porttiin. Samalla varoitetaan, että sääaseman konsolissa ei saa olla tuulen mittayksiköksi valittuna Beaufort (Bft) tai tuulennopeus raportoidaan väärin. Klikkaa ikkuna pois [OK]:lla.

3. Seuraavaksi valitaan, mihin COM-porttiin sääasema on kytketty. Jos asema on koneen ainoassa sarjaportissa kiinni, on COM1 todennäköisesti oikea vaihtoehto.

(Valinnainen) 4. Luo tietokoneesi kiintolevylle kansio mittaustietoa varten. Se voi olla minkä niminen hyvänsä, mutta tässä esimerkissä se on nimeltään Mittaustiedot ja se luodaan koneen C:-asemalle. Näinollen kansion poluksi tulee C:\Mittaustiedot. Huom! Pyri käyttämään sellaista kansion nimeä, jossa ei ole skandinaavisia kirjaimia. WUHU ei tunnu pitävän niistä, vaikkei mitään siihen juurikaan sano.

(Valinnainen) 5. Klikkaa "täppä" päälle kohtiin "Write currdat.lst" ja "Write Extended Data". Kirjoita kohdassa 4. luomasi kansion polku allaolevaan "Output:"kenttään, currdat.lst-tiedostonimineen päivineen (Esim. C:\Mittaustiedot\currdat.lst)

6. Tarkista, että "Minimum Upload Interval (In Seconds)"-kentässä oleva lukema on 300 tai enemmän ja että "Hours of weather data in memory"-kentässä oleva arvo on 24.

7. Klikkaa tämän jälkeen oikeasta yläkulmasta [Start] ja katso ruudun vasempaan puoliskoon. Lukemat, jotka aiemmin näyttivät "OFL", pitäisivät lähteä vaihtumaan hetkisen kuluttua mittaustuloksiksi, jotka tulevat sääasemakonsolilta.

Nopeaa vianselvitystä:

Jos lukemat eivät kahden minuutin sisällä muutu "OFL":stä mittalukemiksi, katso ruudun vasemmassa alaosassa olevaa "Updates"-kenttää. Jos lukemat eivät mene tasan (vaan näyttävät esim. 21/0), ei mittaustietoa tule läpi.

Tarkista silloin seuraavaa:
- Mene ruudun oikeaan yläkulmaan ja klikkaa [WUHU Log]-nappia. Tämä avaa uuden ikkunan. Kirjaa siellä olevat ilmoitukset ylös ja lähetä ne tänne Foorumiin
* Liitännät PC:n ja sääaseman välillä, ovatko ne kunnolla kiinni sekä PC:ssä, että sääasemassa?
* COM-portti. Onko se asetettu WUHU:ssa oikein? Jos koneessasi on HeavyWeather asennettuna, poistu ohjelmasta kokonaan.
Jos sääasema käyttää jotain toista COM-porttia, pysäytä WUHU [Stop]-napilla ja vaihda COM-portti oikeaksi ja käynnistä keskustelu WUHU:n ja sääaseman välillä uudelleen painamalla oikeasta yläkulmasta [Start]-nappia.

Jos nämä temput eivät tehoa, mene ruudun oikeaan yläkulmaan ja klikkaa [WUHU Log]-nappia. Tämä avaa uuden ikkunan. Kirjaa sinne tulleet ilmoitukset ylös ja lähetä ne tänne Foorumiin analysoitavaksi. Jos vikaa esiintyy, se saadaan yleensä aika nopeasti selville lokitietojen avulla.

--------
Jos sinulla heräsi kysymyksiä tässä vaiheessa, älä epäröi heittää meitä niillä. Me autamme kaikin mahdollisin keinoin. :)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 10:31
Heips, taas ja kiitos ensin... Kuule miten käy kun otan sääasemman irti koneesta, miten saan "historiatiedot" koneelle  :-\ (toi vanha softa ei toiminut lainkaan) Entäs WUHU???
Ps. Meni muuten kuukauden data hukkaan :'( .
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 03.09.2008, 12:42
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 10:31
Heips, taas ja kiitos ensin... Kuule miten käy kun otan sääasemman irti koneesta, miten saan "historiatiedot" koneelle  :-\ (toi vanha softa ei toiminut lainkaan) Entäs WUHU???
Ps. Meni muuten kuukauden data hukkaan :'( .

Jos vaikka sammutat WUHU:n (tai jopa PC:n), aloittaa sääasemasi automaattisesti keräämään muistiin tietoja vallitsevista sääolosuhteista. WS-3600:een mahtuu 1750 mittaustietoa (ns. datapisteitä). Jos olet asettanut HeavyWeatherilla aseman keräämään mittaustietoja joka minuutti, on sinulla 1750 minuuttia (1 vuorokausi ja 5 tuntia) aikaa kytkeä sääasema takaisin kiinni, ennenkuin mittaustiedoista vanhin korvaantuu. WUHUun tuli muistaakseni versio 216 Refresh 50:stä alkaen kyky lukea historiatietoja konsolin muistista ja se ainakin toimi WS-23xx -sarjan sääasemien kanssa. Jos jossain vaiheessa liityt sääasemapalveluihin, kuten Weather Underground, osaa WUHU taannehtivasti lähettää sinne tiedot, luettuaan ne konsolistasi ensin. Muut mukana olevat sääpalvelut, kuten CWOP ja HamWeather/Weather4You, eivät tällaista toimintoa tue.

Mitä tulee taas historiatietojen säilyttämiseen omalla koneellasi, ollaankin sitten perimmäisten kysymysten äärellä.
WUHU toki osaa kirjoittaa HeavyWeather Pro:n (=ohjelman, joka tuli sääasemasi kanssa) ymmärtämää säädataa, mutta koska se data on täysin konekielistä (=binääri) tietoa, ei sitä saa luettua millään muulla ohjelmalla, kuin HeavyWeather Pro, joten jos päätät pitää mittaustiedot koneellasi ja haluat tietoja katsoa, joudut asentamaan HeavyWeatherin koneellesi ja valehdella sille, että sääasema on kiinni jossain ihan muussa COM-portissa, kuin siinä, missä se on oikeasti.

Toinen huomionarvoinen seikka on se, että koska WUHU toimii siten, että se lukee jatkuvasti sääasemalta tietoja (keskimäärin 7 sekunnin välein), voi vuoden (tai kuukausittain katkeavat) säätiedot sisältävä history.dat-tiedosto kasvaa helposti (yhteensä) satojen Megatavujen mittaiseksi. Sen kokoisen tiedoston/tiedostojen lukeminen on HeavyWeatherin kaltaiselle mammuttitautiselle koodikasalle järjettömän suuri urakka ja vaikka se tehtävästään selviytyykin juuri ja juuri, voi tietojen luku viedä pahimmillaan tunteja siten, että prosessorikuorma on katossa.

Ainakin allekirjoittanut luopui 01.01.2008 kokonaan säädatan keräämisestä paikalliselle koneelle, sillä en tehnyt paikallisesti kerätyllä mittausdatalla loppupeleissä mitään ja tarpeelliset tiedot mittaluksemista sain Weather Undergroundin kautta, jopa Microsoft Excelin/OpenOffice Calc:n ymmärtämään .csv-tiedostomuotoonkin. :)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 13:37
Siis, haluaisin saada tietoa tallennettua että voisin esim. (millainen sää oli 2005 vko 23)...
Mutta oliskohan mahdollista saada jotain tietoa liite kuvasta mitkä ovat ympyröity punaisella.... :)
Ja niiden asetuksista.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 03.09.2008, 20:19
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 13:37
Siis, haluaisin saada tietoa tallennettua että voisin esim. (millainen sää oli 2005 vko 23)...
Mutta oliskohan mahdollista saada jotain tietoa liite kuvasta mitkä ovat ympyröity punaisella.... :)
Ja niiden asetuksista.

Oletkin saanut ensimmäiset asetukset näemmä kohdilleen ja asemalta näyttää tulevan tietoa. Onnitteluni, olet askeleen lähempänä. :)

Saat kytkettyä historiatiedon keruun seuraavasti:

1. Pysäytä WUHU:n mittaukset painamalla oikeasta yläkulmasta [Stop]-nappia.
2. Ruudun oikeassa alakulmassa on "täppä" nimeltään "Write HW Compatible History.dat file". Laita siihen "täppä" päälle.
3. (Valinnainen) Luo koneesi kiintolevylle kansio. Se voi niinikään olla minkä niminen hyvänsä, mutta tässä esimerkissä annettakoon kansion nimeksi vaikka Historiatiedot ja luodaan se koneen C:-aseman juureen. Näinollen poluksi tulee C:\Historiatiedot. Jos haluat historiatiedot samaan kansioon currdat.lst-tiedoston kanssa, ei tätä kohtaa tarvitse tehdä.
4a. Kirjoita kohdassa 3. luomasi kansion polku allaolevaan "Output"-kenttään, history.dat-tiedostonimineen päivineen (Esim. C:\Historiatiedot\history.dat). Jos haluat history.dat-tiedoston samaan kansioon currdat.lst-tiedoston kanssa, kirjoita kenttään polku samalla tavalla, kuin currdat.lst:n kentässä lukee, mutta korjaa currdat.lst-tiedostonimen tilalle history.dat.
4b. History.dat-tiedostosta saattaa venyä hyvin suureksi, joten saattaa olla järkevää "paloitella" tiedosto automaattisesti. WUHU osaa tämän tehdä ilman suuria ongelmia, kun määrittelet tiedoston nimeen muutaman päiväysvalinnan. Tässä esimerkki:
C:\Historiatiedot\%y%m%d.dat => WUHU luo esim. 04.09.2008 päivätyn historiatiedoston nimeltään C:\Historiatiedot\080904.dat
5. Klikkaa tämän oikeasta yläkulmasta [Start]-nappia.
6. Käy tarkistamassa, että historiatiedosto alkaa muodostumaan paikassa, jonne sen määrittelit muodostumaan kohdassa 4a.

Muistathan, että tarvitset Heavy Weather Pro-ohjelman WUHU:n luoman historiatiedon lukemiseen. Toistaiseksi WUHU:ssa ei ole muuta paikallisesti tallennettavaa historiatiedoston muotoa.

----------
Vastaillaanpas sitten näihin punaisella merkattuihin alueisiin:  :)

Aloitetaan ruudun vasemmalta puolelta ympyröidystä alueesta.

- Updates-kenttä kertoo yleistilanteen sääaseman lähettämästä mittaustiedosta. Siinä näkyvät luvut ovat muodossa [lähetyskerrat] / [läpi päässeet lähetykset]. Normaalisti näissä kentissä olevat lukemat ovat joko tasan samat, tai hyvin lähellä toisiaan. Jos luvut heittävät paljonkin, kannattaa käydä katsomassa WUHU:n lokitiedoista, mistä ne johtuvat.

- Fixups-kenttä kertoo taas, kuinka monta kertaa WUHU on korjannut sääasemalta tullutta mittaustietoa, kun se on ollut mittausrajan ulkopuolella. LaCrosse-sääasemilla tulee joskus mittausvirheitä, joita WUHU sellaisen havaitessaan korjaa 10 minuutin mitatulla keskiarvolla. WUHU korjaa tällaiset virheet aina, ennenkuin se lähettää sääpalveluille mittaustietojaan.

- Loput täytettävissä olevat kentät (kuvassa
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 21:13
Hitsi, hitsin hitsi tuohan toimii... Siis  ;D tästä on hyvä jatkaa harjoituksia... Ja SUURET KIITOKSETkaikesta vaivan näöstä sinulle...
Mutta tulee varmasti uutta "purtavaa" vielä... Ainaskin sitten kun lähetetään "ulos" dataa..
Kiittäen: Jari (Jazziin)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: meteorologi - keskiviikko, 03.09.2008, 21:16
Terve vaan minunkin puolesta!  :)

Mihin aikoisit lähettää dataa?
Omille sivuille, vaiko noihin palveluihin?

Suosittelen lähettämään dataa ainakin tänne FinWx:ään.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 03.09.2008, 21:41
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - keskiviikko, 03.09.2008, 21:13
Hitsi, hitsin hitsi tuohan toimii... Siis  ;D tästä on hyvä jatkaa harjoituksia... Ja SUURET KIITOKSETkaikesta vaivan näöstä sinulle...
Mutta tulee varmasti uutta "purtavaa" vielä... Ainaskin sitten kun lähetetään "ulos" dataa..
Kiittäen: Jari (Jazziin)

Ole hyvä. Loistavaa, että kaikki toimii nyt, niinkuin pitää. :)

Mikäli noihin sääpalveluihin liittyminen osoittautuu hankalaksi esim. kielimuurin vuoksi, niin heitä tänne päin viestiä. :)
Minä ja Foorumimme vakiokävijä, Meteorologi, voimme auttaa Weather Underground:in, AWEKAS:in ja CWOP:in rekisteröinnissä, jos niiden kanssa uhkaa hiukset harmaantua.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - torstai, 04.09.2008, 18:59
Joo, sitä säätietojen lähettämistä tarkoitin lähinnä  :) . Ja tottahan toki FinWX saa oman osansa kunhan aika tulee...  8)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: meteorologi - torstai, 04.09.2008, 19:45
Saanen tiedustella, missä päin asemasi sijaitsee?
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: weatherc - torstai, 04.09.2008, 19:50
Tervetuloa minunkin puolesta!

Samalla kutsun sinut myös mukaan Nordic Weather networkiin, pohjoismaisten yksityisten sääasemien yhteistyöverkkoon :)
Verkko kaipaa juuri lisää asemia Suomesta. Foorumin Boss (J.Jäntti) ja Meterologi auttavat varmaan sinua laatimaan tarvittavan tiedoston jota siihen tarvitaan, molemmat kun ovat mukana verkossa :)


Henkka
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: meteorologi - torstai, 04.09.2008, 20:14
Kannattaa laittaa todellakin useisiin sää-datapalveluihin asemasi havaintoja.
Saat näkyvyyttä.

Täällä minä ja muut autetaan varmasti Sinua laittamaan asetukset WUHUun ja säädatojen lähetykseen.
Kysy vain, mitä apua tarvitset.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - torstai, 04.09.2008, 23:24
Niin tuota missä sääasemma sijaitsee  ;D N 61*19'51"
E 22*06'48".  Tuosta selviipi... :D
T:Jazziin  ;)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - perjantai, 05.09.2008, 11:13
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - torstai, 04.09.2008, 23:24
Niin tuota missä sääasemma sijaitsee  ;D N 61*19'51"
E 22*06'48".  Tuosta selviipi... :D
T:Jazziin  ;)

Torttila, Länsi-Suomessa. Harjavalta taitaa olla lähin kaupunki, lähimmän suuren tien nimestä päätellen ;)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - perjantai, 05.09.2008, 16:32
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - perjantai, 05.09.2008, 11:13
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - torstai, 04.09.2008, 23:24
Niin tuota missä sääasemma sijaitsee  ;D N 61*19'51"
E 22*06'48".  Tuosta selviipi... :D
T:Jazziin  ;)

Torttila, Länsi-Suomessa. Harjavalta taitaa olla lähin kaupunki, lähimmän suuren tien nimestä päätellen ;)


Siis, paremminkin Harjavallan kaupunkinosa on torttila... :). Pieni 7000;en asukkaan kaupunki "sydänsatakunnassa".
Olis muuten pieni kysymys, saako WuHu:n tulostusta mitekään muuteltua että sais paremmin selvää "laaserilla tulostettaessa". Esim. viivojen vahvuutta, muotoa, tms.  ???
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: meteorologi - perjantai, 05.09.2008, 16:34
Eipä taida semmoista toimintoa olla...
En ole ainakaan huomannut.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - perjantai, 05.09.2008, 22:11
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - perjantai, 05.09.2008, 16:32
Siis, paremminkin Harjavallan kaupunkinosa on torttila... :). Pieni 7000;en asukkaan kaupunki "sydänsatakunnassa".

Jälleen kerran lankesin Google Earthin asettamaan ansaan, se, kun on merkannut Torttilan omaksi kunnakseen. En kutsuisi 7000 asukkaan kaupunkia enää pieneksi. ;)

Jos pienen kaupungin haluaa kokea, sellainen on ehdottomasti Karjalohja, jossa populaatio on muistaakseni alle 2000 asukkaan. Otin Karjalohjan vertaukseksi koska olen suunnittelemassa "miehittämättömän" FinWX-sääaseman pystyttämistä viimeistään ensi vuoden alussa. :)

Lainaus käyttäjältä: Jazziin - perjantai, 05.09.2008, 16:32
Olis muuten pieni kysymys, saako WuHu:n tulostusta mitekään muuteltua että sais paremmin selvää "laaserilla tulostettaessa". Esim. viivojen vahvuutta, muotoa, tms.  ???

Esitit saman kysymyksen, minkä moni muukin WUHU:n käyttäjä on esittänyt ja mitä minä olin aikoinani ajatellut. WUHU käyttää ilmaisversiota TeeChart-ohjelmasta, jonka ActiveX-palikoita se käyttää hyödyksi piirtäessään käyriä.

Ilmaisversio kyseisestä ohjelmasta palikoineen on vain valitettavasti niin rajoittunut, ettei piirrettyihin viivoihin ole mahdollista puuttua.

Kun käyränpiirto-ominaisuudesta tuli keskustelua, WUHU:n tekijällä oli esillä kolme vaihtoehtoa; Joko hän
A) ottaa ilmaisversion käyttöön,
B) ostaa lisenssin täysversioon (joka maksaisi häiritsevät 200 dollaria) ja tekisi WUHU:sta sen jälkeen maksullisen tai
C) jättää käyränpiirto-ominaisuuden kokonaan pois.

Hän valitsi vaihtoehdon A siitä syystä, että ilmaiseksi saatu, mutta vaikutusominaisuuksiltaan vaatimaton käyränpiirto-ominaisuus oli tyhjääkin parempi.
Tuota paremmaksi niitä ei siis saa tässä vaiheessa. Tilanne saattaa muuttua kuitenkin viellä jossain vaiheessa, sillä WUHU:n kehitys jatkuu edelleen.
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - maanantai, 08.09.2008, 16:31
Aina jotain uutta, kertokaas mistä moinen johtuu. Kts llite.
Siis sama data toistuu 12 kertaa... ::)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: meteorologi - maanantai, 08.09.2008, 19:06
Outo tapaus.
Kuinka monen minuutin välein asetit aseman tallentamaan historiaa?
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: Jazziin - maanantai, 08.09.2008, 23:23
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - maanantai, 08.09.2008, 19:06
Outo tapaus.
Kuinka monen minuutin välein asetit aseman tallentamaan historiaa?
:-\ Kai, vissin 15min välein!!! (Ps.liite)
Otsikko: Vs: Heips, apua tarvitaan
Kirjoitti: J.Jäntti - tiistai, 09.09.2008, 08:53
Lainaus käyttäjältä: Jazziin - maanantai, 08.09.2008, 16:31
Aina jotain uutta, kertokaas mistä moinen johtuu. Kts llite.
Siis sama data toistuu 12 kertaa... ::)

Pahoittelen, etten vastannut nopeammin. Pukkasi äkillistä hammaslääkäri- ja tuhoutunut firman serveri-keikkaa, joka esti vastaamisen.

Liitteessäsi oleva kuva on juuri sellaista, jota odottaakin WUHU:n kirjoittaessa dataa HW:n ymmärtämään tiedostoon. Näkemäsi tapahtuma on täysin normaali, sillä WUHU lukee sääasemakonsolilta mittausdataa suunnilleen joka 7. sekunti ja jokainen luettu tieto kirjataan tuohon tiedostoon.

Data on HeavyWeatherissa vain näennäisesti samaa, sillä HeavyWeather ei osaa näyttää kellonajassa sekunteja (koska HW lukisi nopeimmillaan joka minuutin välein tietoja), mikä saa sen näyttämään siltä, että sama tieto toistuu koko ajan; etenkin vielä, kun sään mittaustiedot eivät noin lyhyessä ajassa ehdi hirveämmin muuttumaan. HeavyWeatheriin asetettamallesi varttitunnin hakuvälille WUHU puolestaan viittaa kintaalla, koska lukee tietoa konsolilta suoraa sitä mukaa kun uutta tietoa tulee.

Näinollen WUHU:n antama mittausdata on tarkempaa, reaaliaikaista ja korkeampiresoluutioista, kuin HeavyWeatherin vastaava, mikä on erittäin hyvä asia. ;D