Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#91
Juupajoki-54 / Vs: Toiminta loppumassa
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - sunnuntai, 12.11.2023, 11:04
Kiitos ilmoituksesta.

Valitettava tietohan se on aina kun harrastusasema lopettaa toimintansa, etenkin kun kyse on pitkään mukana olleesta asemasta. Yli kymmenen vuotta on tämäkin sääasema ollut mukana FinWX:n jäsenasemana, mikä on kunnioitettavaa.

Poistan sääaseman listoilta vuoden 2024 alkupäässä.
Nöyrimmät kiitokset mukanaolosta.
#92
EWN - European Weather Network / Vs: DEDI
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - sunnuntai, 12.11.2023, 10:58
Samanlaisia asioita pyöritellään täälläkin. CentOS 7 pyörittää FinWX:n web-serverinä kilkkeineen, joten pitäisi jonkinlainen kokonaisuus rakennella. CentOS 8 on käynyt mielessä mutta vielä tässä kohtaa päätöksiä käyttiksestä en ole tehnyt. Tarkistin mitä vaatisi CentOS 7:n päivitys 8:aan ja totesin että ei siitä tule kuin tunti turpaan ja toinen torvensoittoa, joten helpon kautta ei vaihteeksi mennä, mutta toisaalta, milloin ollaan menty Linuxissa. Sehän se tämän homman suola juuri onkin että pääsee ongelmia ratkomaan. Ei käy elämä ja operointi tylsäksi. ;D

Vuosi 2024 pitää muutenkin sisällään läjän erinäisiä päivityksiä, mukaanlukien virtualisointialustalle, joka sekin pitää päivittää versiosta toiseen.
#93
EWN - European Weather Network / Vs: DEDI
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - sunnuntai, 05.11.2023, 23:47
Debbari/Ubuntu käyttikseksi on ollut koko ajan selvä juttu, Ubuntullahan ainakin on tuo tuki sen 10 vuotta per LTS-julkaisu (20 => 2030, 22 => 2032 jne).
Fyysinen dedihän raksuttanut debbarilla koko ajan ja karttavirtuaali ubuntulla jo jonkin aikaa (ja oma kotoläppäri Mintillä). Syy tohon Centokseenhan on se että silloin vuonna nakki kun tuo kyhättiin kasaan ei Cpanel tukenut mitään muuta kun Centosta. 

Purkilla on 2 x 500 GB tavallaan ylimääräistä levyä, toinen valjastettu backupiksi ja toisella on n 100G jotain muuta. Joten sinne mahtuisi kyllä alkuun tarvittava 300G virtuaali (senhän voi kasvattaa tarvittaessa sitten myöhemmin). Varsinaiset lätyt ovat 2 X 1TB RAIDissa, siinä ei vaan ole tilaa tehdä riittävän isoa kolmatta virtuaalia että sivut mahtuisi edes tilapäisesti vaikkei se ihan täysi olekkaan.

Proxmoxin sivuilla on tietoa NAT:ista. Tämä olisi vain rakennusvaiheen ratkaisu, kun valmis niin IP vaihtuisi siihen vanhaan samalla kun uusi virtuaali siirrettäis "varsinaiselle levylle" RAID:in suojaan
#94
EWN - European Weather Network / Vs: DEDI
Viimeisin viesti käyttäjältä iccb - sunnuntai, 05.11.2023, 21:45
Tee uusi virtuaali debianilla, versio 12 julkaistiin hetki sitten ja tarjoaa tukea moneksi vuodeksi eteenpäin.
Storagen lisäys käy helposti jos on tyhjiä levyjä koneessa.  :)
Tee uusi linux bridge ja lisää koneisiin toiset verkkokortit ja saat ne liitettyä yhteen tuon uuden verkon kautta.
#95
EWN - European Weather Network / DEDI
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - lauantai, 04.11.2023, 23:00
Noniin...Eli webbi-virtuaalin tämän hetken tilanne:
- Käyttis Centos 7; Centos käyttiksenä lopetettu 2022 ja viimeinenkin tuki sille loppuu alkuvuodesta 2024, samalla hetkellä loppuu myös Cpanelin tuki.
- Cpanel: Sen hinta on jo jonkin aikaa sitten mennyt katon läpi ja se yltää kuuhun joulukuussa 2023 (ahneet jenkit)

Cpanelin oma ratkaisuehdotus on että asentaa Almalinuxin Centoksen päälle. Tuollainenhan ei ole ikinä ollut hyvä idea :o  miten voivat edes ehdottaa tuollaista (toki kilometrin pituisen varoituslistan kera)?? :o (Vastaus lienee raha)

Ratkaisu-idea ainakin teoriassa:
- Tehdä uusi virtuaali johon Ubuntu 22.04 (tuki 2032, seuraava LTS-julkaisu 04/24). Fyysisellä dedillä *pitäisi* olla tilaa extra-kovalevyillä tehdä riittävän kokoinen virtuaali sinne. Tarvii vaan saada NAT:lla yhteys jommasta kummasta nyt siihen osoittavasta IP:stä siihen. Tuossa pitää tutkia jotain asoita Proxmoxissa että miten tehdä toinen storage ja miten saada IP ym vaihdettua kun sen aika on. Plan B on ottaa pikku purkki rakentamista varten (käyttäen hyväkseen 14 päivän peruutusoikeutta) ja kun valmis, siirtää virtuaali vanhan tilalle.
- Kun valmis siirtää virtuaali vanhan tilalle ja vaihtaa IP niin ettei tarvi harrastella DNS-sähläystä
- Kontorollipaneeliksi löytyy useampikin vaihtoehto (Spanel, Plesk, Direct Admin ym), pitää vähän vertailla niitä. Joka tapauksessa niin että siinä on valmis tuki Cpanelilta siirrolle, ettei sitä tarvi (ainakaan paljoa) sählätä.
- Tietty ennen siirtoa snapshotti vanhasta "just in case" homma menee reisille :P

Tämä tarkoittaa ainakin sen että PHP 5 dedillä loppuu (PHP 5 tuki lopetettu 2018 :P).
PHP 7 osalta ei voi sanoa kun että toivottavasti saa asennettua, omatkin sivut pyörii sillä (PHP 7 tuki lopetettu 2022)
Nykyinen versiohan on 8.3...

Aikataulua tälle ei ole...
#96
Kurikka-30 / Sademittaus ei toimi talvella
Viimeisin viesti käyttäjältä Ecu - lauantai, 28.10.2023, 19:39
Sademittari on poistettu käytöstä talven ajaksi, koska siinä ei ole lämmitystä.
Sademittaus otetaan taas käyttöön keväällä, kun säät lämpenevät plussan puolelle.

Samalla suoritin laitteen puhdistuksen ja patterin vaihdon. Puhdistuksen yhteydessä syntyi mittausvirhettä (1.0mm), koska laitteen sisälle oli jo jäänyt hieman vettä/jäätä ja kuivasin/puhdistin sen.
#97
Lapua-10 / Sadekausi ohi
Viimeisin viesti käyttäjältä arikalli23 - lauantai, 28.10.2023, 16:20
Kyllä Lapua-10 sadekausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Otin sademittarin pois, kun ei sitä lämmitystä siinä ole niin turhaan tuolla ulkona on säiden armoilla.
#98
Netatmo / Vs: sopiva työpöytäohjelmisto ...
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - torstai, 26.10.2023, 18:07
Olin yhteyksissä Netatmoon ja laitoin linkin weatherwizziin, Kuulemma monet ovat kaivanneet tällaista palvelua ja ainakin tuo allekirjoittanut Yhteisömanageri antoi positiivisen palautteen!
 
""Thanks for the link to Weatherwizz, I'm sometimes asked for this kind of service and it seems to be pretty well done for desktop use or in-wall tablets.

Weather data from Stations are saved "forever", unless if the Main Station is reinitialized or the Netatmo end-user account deleted.

Leslie - Community Manager""

Oli minulla muutakin asiaa sinne.. kuten viestistä voi huomata 8)

#99
Helsinki-71 / Lämpötila/kosteusanturi ja sää...
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - maanantai, 16.10.2023, 22:04
FinWX Helsinki-71 (Viikinmäki):n sääasemakalustossa on laajempi vika päällä.
Sääkamera on päättänyt levitä. Viimeinen kuva siltä saatiin 14.09.2023 kello 04:39:20.
Itse lämpötila/kosteusanturi on kaputt - taas.

Kosteusanturi on naputtanut 100% lukuja harva se hetki ja nyt viimeisin vika iski lämpötilapuoleen. Jostain syystä anturi näyttää yli 10 astetta todellisuutta lämpimämpiä lukuja.

Hajoaminen osui huonoon hetkeen muutenkin koska en budjetoinut tälle kuukaudelle lainkaan menoja sääasemaa varten. Uuden anturipakan hommaaminen menee Marraskuun puoleenväliin ja asennus sen loppuun, kunhan se saapuu. Sen ajan asema on taas kerran offline.
#100
Netatmo / Vs: sopiva työpöytäohjelmisto ...
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - torstai, 12.10.2023, 22:49
Eipä ole näin tuoreesta ohjelmasta pahaa sanottavaa, yhteen virheeseen törmäsin kun 17 syyskuuta oli muka tuullut 18 m/s (oikea 8.1)ja keskituulikin huiteli liki 10 m/s.. virhe oli kuitenkin ihan itse aiheutettu kun vaihdoin ulkomoduulin kolmosasemasta ykköseen, 7 vuotta palveli ok. mutta alkoi tunnin-parin katkoksia tekemään, jossain sitten meni bitti poikittain.. muuten ei noteerannut vaihtoa juurikaan niinkuin ei Ewn:kään. Toisaalta ei olisi ollut tarve edes vaihtaa kun avaamisen ja oxide cleaner-suhkeen jälkeen on toiminut taas hyvin..

Operaatiossa tietenkin meni historiatiedot 2016 lähtien, mutta ei hätiämitiä koska netatmo kyllä löytää ne pyydettäessä SAS:n palvelimilta, on ennenkin löytänyt ja tallentanut uuden moduulin tietoihin... pitänee laittaa Leslielle mailia ;D

Nyt manuaalisesti teen nuo käppyrät mutta olemme keskusteleet asiasta, työn alla ovat.. saa sitten nähdä millaiset tulevat olemaan, eihän nuo suurta vaivaa vaadi vaikka manuaalisesti itse hakee datan kun se on helppoa sieltä tuoda, toistaiseksi se on cvs-muodossa joten vaatii pieniä toimenpiteitä, kuten korvata piste pilkulla excel-muotoon.. yms. olen kyllä esittänyt toiveen excel-formaatista.. Tuo WpDataTable-lisäosa antaa tehdä kyllä nätit käppyrät..   ::)