FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: nuuka - maanantai, 15.02.2016, 16:55

Otsikko: Sopiva sääasema?
Kirjoitti: nuuka - maanantai, 15.02.2016, 16:55
Hei,

innostuin näistä sääasemista pari päivää sitten ja olen katsellut erilaisia. Millaistahan sääasemaa te suosittelisitte seuraavin kriteerein:
- hinta mieluusti alle 400 €
- lämpötila-, kosteus-, ilmanpaine-, tuuli- ja sademittarit ainakin olisi löydyttävä
- kiva olisi mahdollisuus kytkeä tietokoneeseen, ja että joku ilmaisohjelma, esim. Cumulus, tukisi sitä

Katselin tuossa mm. Davisin Vantage Vueta, mutta kallis palikka tietokoneeseen kytkemistä varten ei innosta hintansa puolesta. Sääaseman tarvitsisi olla sellainen, että sillä jotain tekeekin, etteivät tulokset ole aivan mitä sattuu. En varmaankaan aio pystyttää mitään 10 metrin korkuista mastoa esim. tuulennopeusmittaria varten. Varmaan johonkin sähkötolppaan tuonne pellolle laittaisin aseman, joten kantaman on oltava ainakin 100 metriä.
Otsikko: Vs: Sopiva sääasema?
Kirjoitti: J.Jäntti - lauantai, 20.02.2016, 13:33
Tervehdys ja tervetuloa foorumille!

Kun aloittelee sääasemaharrastuksen parissa kannattaa aloitella halvemmalla sääasemalla ensin, sillä kokemus on opettanut, että nälkä kasvaa syödessä. ;D
Paratronic Oy (http://www.paratronic.fi/):n lopetettua La Crosse WS-23xx-sarjan sääasemien myynnin, luultavammin siitä syystä että kyseisen tuotteen valmistaminen on loppunut, harvenivat vaihtoehdot jossain määrin. Koska näitä asemia ei enää tahdo löytyä kuin käytettyinä.

Yksi asema, joka on käyttökelpoinen olisi se, jota Clas Ohlson (http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4%C3%A4asema,-jossa-kosketusn%C3%A4ytt%C3%B6/36-3242) myy. Cumulus tiettävästi tukee tätä asemaa ja langatonkin se on. Se täyttää kaikki nuo asettamasi vaatimukset. Kannattaa tosin ennen hommaamista tarkistella kotona onko siellä laitteita jotka käyttävät 868MHz:n taajuutta, kuten langattomia kuulokkeita tai vastaavia. Se on syytä huomioida siksi että linkkijänne konsolin ja ulkoantureiden välillä paukahtaa nopeasti poikki jos anturit ovat noin kaukana.

Asetettu 100m tavoite on vähän haasteellinen johtuen siitä, että lähetystehot eivät ole paristokäyttöisillä antureilla kummoiset. Lisäksi tuo 100 metrin kantomatka on "näköyhteys"-mitta, eli anturin ja konsolin välissä ei ole mitään esteitä, miksikä esim. seinät ja jopa ikkuna luetellaan.
Otsikko: Vs: Sopiva sääasema?
Kirjoitti: nuuka - lauantai, 20.02.2016, 22:20
Kiitos tiedoista ja ehdotuksistasi. Kuitenkin olen sitä mieltä, että köyhän ei kannata ostaa halpaa ja huonoa, vaan kerralla kunnollinen, niin ei ainakaan harmita sen vuoksi, että tuli ostettua huonoa.