Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Halikon tulevaisuus

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 14.06.2009, 12:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tästä tulee karmeaa luettavaa...

Halikon sivuston aika normaalilla webhotelilla on lopullisesti ohi. Olen tietenkin erittäin iloinen siitä että sivuni, ja varsinkin tutkani, on saanut niin suuren suosion mutta se on nyt tilanteessa jossa jotain on tehtävä.
Eiliset ennätystilastot, yli 300 kävijää online ja varsinkin lähes 13000 sivulatausta ovat paljon enemmän mitä normi webhotelli hyväksyy tai edes pystyy käsittelemään. Jos pysyisin webhotelissa joutuisin muuttamaan sivun 100% staattiseksi ja rajoittamaan kävijämäärää ehkä 25:een kerralla.
Wehotellini kaverin kanssa kokeiltin livenä eilen illalla että auttaisko jotain mutta ei, se oli valtava kävijämäärä sekä dynaaminen php joka oli kaatamassa koko heidän serverin.

Koska sivuston "teho" on mitoitettava ruuhkien mukaan on ratkaisu VPS (Virtuaali serveri), tämän olen kuullut ennenkin joten nyt on jotain ratkaisevaa kerta kaikkiaan tehtävä jotta ei tarvis kuunnella sitä joka ukkosen yhteydessä ;)

Mutta, nyt tulee se ikävin, koska VPS maksaa noin 5 kertaa (£25/kuussa) nykyistä hotellia enemmän ja koska sivuni Googlemainokset eivät läheskään kata tuota summaa, en pysty takaamaan sivuston jatkuvuutta ilman apua. Tulen laittamaan PayPal:in donate-nappulan sivulle ja kaikki lahjoitukset, myös pienet otetaan erittäin kiitollisena vastaan.

Kiitos etukäteen
Henkka

weatherc

Päivitystä tilanteeseen:

- Pienen etsimisen jälkeen ja webmastertalk-foorumin avulla löysin ihan asialliselta vaikuttavan Saksalaisen VPS-tarjoajan, hosteurope.de, vielä ihan siedettävään hintaankin, vaikka edelleenkin 4 x nykyisen hinnan mutta tätä halvemmalla ei paljoa saa :)
Saksalaiseen tarkkaan tyyliin niin tilin avaaminen ei käynyt suoraan onlinessä/hetkessä vaan se vaatii aktivoimisen johon lähettävät koodin postissa :)
Eli siihen menee jokunen päivä eikä sitä ennen tapahdu yhtikäs mitään.

Kyseessä ei ole mikään ihan pikku hotelli vaan ollut pystyssä 12 vuotta ja heillä on yli 150000 asiakasta ja tehot sen mukaiset omassa datacenterissä Kölnissä, jossa mm. 40+ Gbitin multibackbone, tilaa noin 24000 palvelimelle sekä varustettu 2000 KVA:n dieselillä sähkökatkoja varten. Käyttää muuten 100% Norjalaista vesivoimaa sähkönä ;)

Tulevassa kodissa löytyy potkua 512 Kb / burst 1024 Kb RAM, tilaa 30 gigaa ja liikennettä sellaiset mukavat 1500 GB/kuussa Dell:in PowerEdge-serverillä :)

Testasin heidän as.palvelua kysymällä englanniksi (sivusto vain saksaksi) ja vastaus tuli alta 10 minuutissa, englanniksi :)

- Tilapäisratkaisuna on nordicweather.net:in kävijämäärä nyt rajoitettu 45:een, ja tämä on verifioitu myös Limepathilla ja saanut heidän hyväksynnän.