Boltekin salamatutka käyttöön

Aloittaja jloisa, torstai, 21.05.2009, 17:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jamo

Lainaus käyttäjältä: Zalama - sunnuntai, 14.06.2009, 19:49
Siirtää iskuja lähemmäksi, sama logiikka on myös segmented ranging asetuksessa, miinus lähentää, plus siirtää kauemmas
Kyllähän mä tän arvasin  ;D piti vaan saada varmistus.
Tänään on ollut aika vauhtia meikäläisen tutkalla, mutta harmitta kun ei saa minkäänlaista "taustatukea/varmistusta" muilta asemilta ja ei tämä ei ole teidän syy  ;).
Nimenomaan tarvisin kalibrointiin täältäpäin samansuuntaisia tuloksia, kun se prkleen smhi.se laittoi sopivat alueet harmaaksi  :(.
Mutta eihän elämä tähän kaadu, koko kesä aikaa säätää  ;D.

jamo

weatherc

Jamo,

Kyselin asiaa smhi:ltä ja sanoivat että tekninen vika joten toivoa on että korjaatuisi jossain vaiheessa ;)

jamo

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 14.06.2009, 21:33
Jamo,

Kyselin asiaa smhi:ltä ja sanoivat että tekninen vika joten toivoa on että korjaatuisi jossain vaiheessa ;)

No korjausta ei ole vielä tullut, mutta tänään sain kuitenkin jo vähän osviittaa mihin säätää omaa tutkaa.

jamo

weatherc

Lainaus käyttäjältä: jamo - sunnuntai, 28.06.2009, 20:12

No korjausta ei ole vielä tullut, mutta tänään sain kuitenkin jo vähän osviittaa mihin säätää omaa tutkaa.

jamo

Hieno homma että sait osviittaa, olet sikäli pikkasen hankalassa paikassa koska mm. Strikestar ei oikeen yllä sinne (vielä) kun olet melkeen euroopan pohjoisin, ainakin niistä mistä itse tiedän.  ;D


jamo

#34
Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 28.06.2009, 20:52
Lainaus käyttäjältä: jamo - sunnuntai, 28.06.2009, 20:12

No korjausta ei ole vielä tullut, mutta tänään sain kuitenkin jo vähän osviittaa mihin säätää omaa tutkaa.

jamo

Hieno homma että sait osviittaa, olet sikäli pikkasen hankalassa paikassa koska mm. Strikestar ei oikeen yllä sinne (vielä) kun olet melkeen euroopan pohjoisin, ainakin niistä mistä itse tiedän.  ;D



Strikestar näytti ottavan tuohon Oulujärven hujakoille kun sitä seurailin. Kuopion TeKu heitteli samaan suuntaan, tosin silloin oli myös Joensuu/Savonlinna suunnalla toimintaa, joka varmasti häiritsi tännepäin kalibrointia (kai, luulen minä), ja Kannuksen tutka voisi näyttää vähän kauemmas jotta olisi tänne hyötyä.
Ja pohjoisin , juuei ainakin norski vetää ylemmäs EDIT: ja svedu jonka sivuille on rajattu pääsy ;D

jamo

teutari

Pistetäämpä tähän ne tärkeimmät apuvälineet kalibroinnissa millä minä koitan saada tuon tutkani näyttämään jokseenkin sinnepäin missä ukkostaa jos niistä olisi jollekkin pientä apua.

Lukemalla tuon Vaski.net foorumilla olevan viestiketjun niin asia selvinnee.
Ehdottomasti paras apukeino kalibroinnissa suunnan/etäisyyden etsinnässä
Vaski.net


Tästä ja Rakentaja.fi:n sekä SMHI:n kartoista kun ottaa kuvakaappauksia ja käyttää niitä sitten apuna kalibroinnissa.
etelä-suomi


Rekisteröitymällä Rakentaja.fi palveluun saa Pohjois-Suomi/Etelä-Suomi sade/ukkoskartat.
Rakentaja.fi


Euclid:ssä näkee hyvin ukkossolujen liikkeet/sijainnit vaikka päivitys onkin hiukan jälkijunassa mutta erittäin hyvä apuväline.
euclid


smhi


Minun ajatuksiani hiukan tuosta kalibroinnista:

Ensiksi tärkeintä on saada tutkan suuntaus kohdilleen ja se kannattaa tehdä kauimmaisten iskujen (n.500km -->) perusteella seuraillen mistä suunnasta useinmiten ukkoset tulevat ja tehdä asetus sen mukaan eli jonkilainen kompromissi tuossa suuntauksessa koska tutkan antenni kuuntelee joistakin suunnista aivan eritavalla ja siihen voivat vaikuttaa muutkin ulkoiset tekijät (maasto, meri, järvet jne.).

Suuntaus kun on saatu kohdilleen alkaa se kaikkein työläin vaihe etäisyyksien asettaminen ja siihen ei ole mitään "hokkus pokkus" temppua vaan se on vanhojen daatojen ajamista edes takas segmenttejen siirelyä plussaan tai miinuksen käyttäen tuota muuta tallennettua kuva materiaalia apuna.
Aivan tarkkaan tulokseenhan tuolla kuva materiaalilla ei pääse koska niiden päivitys on 5-30 min. mutta päästään asetuksissa kuitenkin aika lähelle totuutta ja segmenttejen asetuksiin on helpompi tehdä pieniä muutoksia nopeasti reaaliajassa kun ne ovat jo jokseenkin kohdallaan.

Asetuksia ei kannatta tehdä aina siihen samaan tiedostoon vaan nimetä se uudelleen esim. sen mukaan missä suunnassa ukkosrintama liikkuu jotta ei tarvitsisi aina aloittaa tyhjältä pöydältä kalibrointia vaan olisi jonkinlaiset perusasetukset olemassa vaikka ollaahan se usein todettu että tämän päivän asetukset voivat olla huomenna jo aivan pielessä. :(

Joskus tuntuu että tuo persuskin on aika kovilla kun tuota kalibrointia tekee on se sen verran aikaa vievää puuhaa. ;D

Myxi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 12.06.2009, 18:32

Ote Relkon ohjeesta vapaasti käännettynä:
Ensin kannattaa kerätä dataa perusasetuksilla ja verrata niitä johonkin kolmiomitatuun dataan (esim. strikestar.eu) ja kirjata ylös tulokset.
Sitten kun pikkasen dataa kasassa niin ajamalla päivä replynä Nexstormissa säätää ensin "General strike ranging" niin lähelle kun sen saa niin että niin suuri osa iskuista kuin mahdollista menee oikealle etäisyydelle.
Tämän jälkeen jos ei tulos tyydytä, löytyy "Segmented ranging" johon voi laittaa omat sääädöt jokaiselle sektorille erikseen.


Onkos nyt niin, että nuo säädöt vaikuttavat tallennettavaan dataan? Eli onko väliä sillä, onko säätödataa kerätessä kaikki asetuksen "nollilla" vaiko jonkunlaiset yritykset jo käytössä?

EDIT: Laitetaan nyt tuosta kaapeloinnistakin kun siitä oli threadissa aiemmin juttua. Itselläni lähtee tuosta LD-250:ltä 2m (Cat5) työasemakaapeli talokaapelointiin, talokaapeloinnissa ristiinkytkentä paneliin matkaa ehkä 15 metriä (Cat5e), ja siitä vielä toiset 15 metriä katolle (Cat5) työasemakaapelilla. Toiminee ihan hyvin, Noiset ihan hyvin kurissa.

weatherc

LainaaOnkos nyt niin, että nuo säädöt vaikuttavat tallennettavaan dataan? Eli onko väliä sillä, onko säätödataa kerätessä kaikki asetuksen "nollilla" vaiko jonkunlaiset yritykset jo käytössä?

Tällä ei ole mitään väliä, Nexstorm tallentaa datan aina raakana.
Tämä tarkoittaa sitä että mm. voi ajaa reply:nä sama päivä aina uudelleen ja uudelleen uusilla asetuksilla ja siten nähdä eri asetusten erot.