Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Meteogram Halikko

Aloittaja weatherc, maanantai, 18.05.2009, 19:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Noniin, siinä se suurinpiirtein on, meteogram Halikko. :)
Se käyttää WxSim-ohjelman tekemää csv-tiedostoa josta lukee datat ja sitten pirtelee ne tuohon käppyrään. Kyseinen käppyrä käyttää sitä samaa ilmaista JpGraph-php-ohjelmistoa jota moni käyttää sääsivuillaan, se kun osaa myös lisätä kuvia siihen.
Koska tuossa on yli 190 datapistettä ja jos pistetään 190 ikonia tuohon riviin ei niitä näkis mitään niin tuulen ja sääikonien suhteen käytetään pikkasen laskentaa jotta saadaan niistä 16 kpl siten että otetaan 6 edellistä sekä 6 seuraavaa dataa (yteensä siis 12 datapistettä tai 6 tuntia) ja katsotaan mikä on korkein tuulen nopeus tai mikä on "pahin" säätila niistä ja se näytetään, laskennassa käytetään myös sademäärää sekä LI-arvoa, eli esim.

12 tarkastuksessa olevassa datassa on maksimi tuulen nopeus 6 m/s, sitä käytetään kun valikoidaan oikea tuulen nuoli.
12 tarkastuksessa olevassa datassa löytyy seuraavia säätiloja: selkeää, puolipilvistä. Samassa jaksossa on myös ilmoitettu sadetta sekä LI-arvo käy miinuksella. Näyetään ukkoskuuro-ikoni.
Mikäli alin LI-arvo olisi plussalla näytettäis sadekuuro-ikonia.
Ja mikäli ei olisi sadetta näytettäis puolipilvistä-ikonia.

Se käyttää öisin yö-ikonia siten että katsotaan tuon 12 tarkastuksessa olevan arvon keskellä olevan tunnin (eli jos jakso 00-06 niin 03), ja kysytään serveriltä että mikä on päivän auringonlaskun/nousun aika ja valikoi siitä, tosin niin että ennen klo 05:ttä on aina yö ;)



;D ;D ;D