Säteilysuoja ja sen tuuletin

Aloittaja weatherc, perjantai, 27.03.2009, 17:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 20.04.2009, 21:15
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - maanantai, 20.04.2009, 20:59
Kummastuttaa se, että tuulettimen ollessa käynnissä, kosteus vaihtelee valtavasti.
Lämpötila vain laskee.

Kosteuskäyrä tasaantuu heti, kun tuulettimen ottaa pois.

Tehdäämpä tämmönen tyhmä kysymys kun ei ole nähnyt tuota sinun systeemiä niin otitko sen sadesuojan pois siitä anturin päältä?


En. Voin ottaa siitä kuvan, jos haluat.

teutari

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - maanantai, 20.04.2009, 21:31
En. Voin ottaa siitä kuvan, jos haluat.

Kannattaa ottaa se sadesuoja pois kun se nyt luultavasti kerää sitä kosteutta sinne kopan sisälle eikä haihdu pois ja muutenkin tuossa lämpötilamittauksessa ilman täytyy nousta siitä anturin vierestä ylös eli nyt ne haistajat on pussissa.

weatherc

Heittää se kosteus täälläkin ja veikkaukseni on, pikkasen teutarin aikasempaa teoriaa lainaten, että tuo ilma ei ole täysin "tasaista" vaan välillä on pikkasen kosteampaa ilmaa ja välillä pikkasen kuivempaa. Erot vaan näkyvät paremmin tuulettimella koska ilma vaihtuu paremmin.

meteorologi

Kiitos vastauksista. Jotain samanlaista arvelin itsekin.

teutari

Tuossa on kuva MeteoPeristerin tekemästä tuuletin systeemistä ja siinä näkyy hyvin kun tuo sadesuoja on pois otettu.

teutari

Laitetaan tuo linkki tähän niin sieltä voi käydä katsomassa kuinka hän on rakentanut LaCrosselle tuulettimella varustetun säteilysuojan. ;)
Peristeri

teutari

Noista kuvista kun katsoo minkälaiseen piiloon on WS-tyyppisten sääasemien lämpö/kosteusanturi sijoitettu niin kyllä tuo sadesuoja alkaa olemaan aivan liikaa näissä tuulettimella varustetuissa säteilysuojissa koska näihin rakennetaan jo tuota tuuletinta suojaava sadekatos.
Kyllähän tuo sadesuoja viilenee/lämpenee kun ilmaa imetään ylöspäin ja se säteilee muutokset tuolle lämpötila-anturille mutta kuinkas tuon kosteusanturin mittaus kun se tosiaan on siellä pussinpohjalla ja tuo tuuletin ei varmaankaan pysty tuota ilmaa sieltä vaihtamaan koska tuohon sadesuojan alle ilmeisesti syntyy vain jonkinnäköinen pyörre?
Tuossa piirikorttisuojassa on vielä aika hassusti noi ilmareijät kun ne on aivan eripuolella missä muutoksia mittaavat anturit. ::)

weatherc

#57
Tänään tuli tarkkailtua tuota uusinta tekelettä tai enemmänkin sen vaikutusta, vertailumittariin nähden (varjossa) se pysyi aika kiltisti 0.5 asteen sisällä koko päivän :)

Ww-foorumilla on myös ketju säteilysuojista ja auringon vaikutuksesta siihen sekä ilman lämpötilan "eroavaisuuksista" ylipäätänsä lyhyellä matkalla ja sielläkin käy selvästi ilmi että lämpötila voi vaihdella paljonkin ihan siinä että siirtää anturin nurkan taakse eli sekin vahvistaisi tuota Teutarin teoriaa siitä että kyllä se on vaan niin että tuo lämpötila voi "hyppiä" niinkun ollaan nähty tuulettimilla.

Ainut "kummallisuus" jonka olen huomannut myös aiemmin on että päivän korkein lämpötila on vasta siinä 15 aikaan iltapäivästä. Tosin tuo on ollut aina eli siihen ei tuo tuuletin ole mitenkään syypää. Hyvänä on se että se kupru joka mulla oli 16-17 aikoihin on ainakin tänään hävinnyt :)

Alla sen tuotos tältä päivältä..

LainaaTuossa piirikorttisuojassa on vielä aika hassusti noi ilmareijät kun ne on aivan eripuolella missä muutoksia mittaavat anturit.

Aika tuotos tuo WS-anturi on kyllä, monihan joka laittanut sen säteilysuojaan on ww-foorumilla poistanut tuon kupun kokonaan turhana kapistuksena. ;)

meteorologi

Oma tuuletin on toiminut paremmin kuin hyvin, kosteudesta huolimatta.  :)
Kun vertaa lähellä olevaan virallisen ja oman välillä: oma 1,5, virallinen 2,2.

RHead

Onko muuten jollain tietoa mistä sais anturille sopivaa koteloa? ettei aurinko paistais ja vaikuttaisi lukemiin. mode voi siirtää jos väärään topikkiin meni