Sääasemaohjelmat > Cumulus

Paljonko Cumulus kehittää verkkoliikennettä?

(1/1)

SkyMan:
Katselin tässä serverikoneen nettiliikennettä ja huomasin, että Cumulus lähettää tietoa jopa ~166Mt / päivä (vastaanottaa ~32Mt). Kuulostaa mielestäni aika paljolta. Itsellä realtime tiedosto päivittyy 10s välein, onkohan se liian usein? Onko joku muu seuraillut Cumuluksen tai muiden sääohjelmien netinkäyttöä?

Edit: ja tuo normaali upload interval on 2min

weatherc:
Olen joskus mitaillut NetMeterin kanssa noitten sääohjelmien dataliikennettä ihan uteliaisuuttani ja tulos oli kyllä aika hämmästyttävä, menevä data lasketaan sadoissa megoissa yhteensä.

Otetaan esimerkki:
Nexstormin tutkakuva, koko 45 Kb, upload 1 minuutin välein tekee vuorokaudessa 63.28 Mb. Tämä siis vain yksi kuva.

Tuo realtime-filukin tekee yllättävän paljoa vuorokaudessa vaikkei se kooltaan ole kun ~1 Kb, otan oman clientraw.txt, päivitys 20 sek välein, tekee 4.2 Mb päivässä.

Se mikä Cumuluksessa varmaan takoo aika paljoa liikennettä on että se muistaakseni päivittää kaikki html-sivut kokonaan joka kerta, eli käytännössä joka päivityksen yhteydessä se puskee nettiin kokonaiset sivut.
Omalla kohdalla WD:llä niin päivitystä hoitaa clientraw + custom datafilut (Cumulus: realtime.txt) eikä itse sivuja päivitetä ollenkaan WD:n toimesta vaan parsin datat sivuille noista pienistä tekstifiluista php:n avulla.

Vaikkei suomen lanka-ADSL:llä olekkan datarajoja niin itse olen WD:ssä poistanut uploadeista kaikki ylimääräiset kuvat (WD:ssä se voi tehdä), ettei se uploadaa kun clientraw-filut, parit custom tekstifilut, määrätyt raportit sekä muutaman kuvan. Tuo oli lähinnä sen takia että WD:n FTP tuuppas välillä menemään tukkoon, se oli aikaa ennen uutta nopeamapaa FTP:tä joka tuli WD:hen jokunen aika sitten.
Mutta veikkaukseni on että silti WD:n upload pyörii siinä reilussa 100 Mb:ssä per päivä. Siihen lisätään sitten webkamera + Nexstorm ja muut  ;D

Cumulus ja WD:t ja kumppanukset kun lähettelevät useita kuvia kun on käppyrää jos jonkinmoista niin tuota sinun 166 Mb en vielä edes sanois paljoksi  ;D

EDIT: Seuravassa buuttaksessa asentuu Netmeter wx-koneeseen :) Täytyypi ihan piruttain katsoa että kuin paljoa sitä dataa siirtyy tällä hetkellä. Buutin ajankohdasta tosin ei tietoa.

weatherc:
Noniin, nyt Netmeter mittaillut pari päivää omaa wx-masiinaa, tässä hiukan statistiikkaa:

Kone on dedikoitu wx-masiina, eli vain sääohjelmien käytössä, käytössä WD, WeatherLink, Wasp2, Nexstorm, NSLog, webkamera, sekä sääennusteohjelma WxSimate/WxSim.

24 tunnin määrät yhteensä:
Haetaan dataa 45 MB
Lähetetään dataa 150 MB

Haettavan datan määrästä on 20 MB dataa jota sääennuste hakee.

Tunnissa lähtee noin 6.2 MB keskimäärin, sääennusteen teon yhteydessä (6krt/pvä) lähtee reilu 1 MB enemmän.

Pari poimintoa:
Nexstorm lähettää 35 MB päivässä
WD:n clientraw-filujen (Cumuluksessa realtime.txt) 24 tunnin saldo on 4.5 MB
Muuta tavaraa lähtee WD:ltä 5 MB päivässä
NSLog (Nexstormin realtime-palikka) lähettää sellaiset 30 MB päivässä, josta 24 tunnin loki vie suurimman osan
Wasp2 lähettää 28 MB päivässä
Fling (automaatti-FTP joka lähettää mm webkameran, WeatherLinkin tavarat) noin 40 MB päivässä

Eli kyllä se datamäärä äkkiä kasvaa aikas isoksi, tuossakin riittäisi kun esim. yksikin kuva lisää niin äkkiä tulis yks 30 MB lisää päivässä.

 ;D ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta