Sääasemaohjelmat > Cumulus

Cumulus-ohjelman sivut kotisivutilaan

(1/4) > >>

SkyMan:
Tervehdys kaikille ja näin aluksi anteeksi tyhmyyteni. Eli olen lueskellut erinäisiä ohjeita cumulukseen liittyen mutta pari kohtaa on jäänyt epäselväksi.
Ensinnäkin, saako ohjelmasta säädettyä, siten että ohjelma tallentaa datatiedostoa tunnin välein, olisi mukava saada kaikki käyrät ja muut siten että olisivat päivittyneet kaikki tasan tunnin välein, eikä siten että kun ohjelma on päällä, päivittyy se tyyliin 5min nopeudella ja kun kone on pois päältä, sääasema tallentaa tunnin välein (la crosse 2305-11).

Toiseksi, tuo tietojen nettiin laittaminen on jotenkin hämärän peitossa, eli pitääkö minun käyttää jotain palvelua vai saanko tiedot suoraan kotisivuilleni? ja onko tuo tällä ohjelmalla vaikea homma ja vaatiiko jotain vippaskonsteja?

Olisi kiva saada ohjeet ihan kohta kohdalta. Kiitos

WUHU:akin kokeilin (kun kerran käskitte heittämään heavy weatherin roskikseen ;) ) mutta vaikutti vähän mutkikkaalta ja tämä cumulus tuntui paremmalta.

EDIT: Nyt sain sivut jo nettiin mutta ei näytä päivittyvän...

J.Jäntti:

--- Lainaus käyttäjältä: SkyMan - Sunnuntai, 22.02.2009, 17:59 ---Tervehdys kaikille ja näin aluksi anteeksi tyhmyyteni. Eli olen lueskellut erinäisiä ohjeita cumulukseen liittyen mutta pari kohtaa on jäänyt epäselväksi.
Ensinnäkin, saako ohjelmasta säädettyä, siten että ohjelma tallentaa datatiedostoa tunnin välein, olisi mukava saada kaikki käyrät ja muut siten että olisivat päivittyneet kaikki tasan tunnin välein, eikä siten että kun ohjelma on päällä, päivittyy se tyyliin 5min nopeudella ja kun kone on pois päältä, sääasema tallentaa tunnin välein (la crosse 2305-11).

--- Lainaus päättyy ---

Tervehdys ja lämpimästi tervetuloa mukaan Foorumiin!

Otin oikeudekseni saksia tämän kyselyn omaksi ketjukseen koska moni Cumuluksen kanssa aloitteleva varmasti pähkäilee samoja kysymyksiä, joita esitit ja on varmasti helpompaa löytää se erillisestä viestiketjusta, kuin kahlata kuusisivuisen ketjun läpi tietoa hakien. :)

Voin kertoa, että tyhmyydestä ei sääasema-asioissa - oli se ohjelma tai itse asemakalusto - ole koskaan kyse. Ketään ei syrjitä täällä sen pohjalta, että on vasta aloittanut ohjelmaa käyttämään ja kysyy perustavaa laatua olevia kysymyksiä. RTFM-mentaliteettia ei tältä Foorumilta pahemmin löydy, joten kyseleminen kannattaa ja on jopa suositeltavaakin. :)

Cumulus toimii normaalin tiedonkeruun tavoin ja lukee jatkuvasti mittaustietoja sääasemaltasi. Tuohon jatkuvaan lukuun sisältyy se, että käppyrät päivittyvät tuon viiden minuutin aikaikkunalla. Syynä tuohon on se, että ohjelma kerää dataa muistiin ja laskee sieltä mm. sen avulla keskiarvot. Cumuluksessa ei tietääkseni ole mahdollisuutta säätää käppyrädatan keruuta siten, että se kerää dataa sisään vain tunnin välein.

Syy siihen, miksi La Crosse WS-2305 kerää sitten koneen pois päältä ollessaan dataa tunnin välein johtuu siitä, että se on sääasemaan tehtaalla ajettu asetus, joka on säädettävissä vain ja ainoastaan HeavyWeatherin kautta suuntaan tai toiseen. Cumulus suorittaa mittadatan lukemista noin 7-10 sekunnin välein suoraan sääasemalta, jolloin haluamaasi tunnin välein tapahtuvaa lukua ei voi toteuttaa.

Cumulus ei kirjoita La Crosse-asemille mitään dataa johtuen siitä, että jokaisessa La Crossen WS-2300-sarjan asemamallissa (2300, 2305, 2307 jne.) on erilainen muistikartta, jonne aseman mittaustieto-ominaisuudet (kuten offline-datan keräämistiheys) ovat määritelty. Maailmalta on kuultu mm. sitä, kuinka WS-2308 oli seonnut käyttökelvottomaksi, kun WS-2305:lle optimoitu ohjelma oli yrittänyt säätää jotain mitta-arvoa sääasemasta, kirjoittamalla säätöarvon väärään muistiosoitteeseen sääasemassa.


--- Lainaus käyttäjältä: SkyMan - Sunnuntai, 22.02.2009, 17:59 ---Toiseksi, tuo tietojen nettiin laittaminen on jotenkin hämärän peitossa, eli pitääkö minun käyttää jotain palvelua vai saanko tiedot suoraan kotisivuilleni? ja onko tuo tällä ohjelmalla vaikea homma ja vaatiiko jotain vippaskonsteja?

Olisi kiva saada ohjeet ihan kohta kohdalta. Kiitos

--- Lainaus päättyy ---

Jotta saat Cumuluksen lähettämään mittadataa sivustollesi, sinun tarvitsee päästä kotisivutilaasi ja tehdä pientä pohjatyötä sinne ensin. Yleensä ADSL-liittymän mukana palveluntarjoaja tarjoaa pienehkön, toiminnallisuuksiltaan rajoitetun kotisivutilan. Käyttäjätunnukset ja salasanat yleensä tulevat liittymää koskevien papereiden mukana.

Pohjatyö hoituu helpoimmin käyttämällä sellaisia FTP (File Transfer Protocol)-ohjelmia, kuten WinSCP ja FileZilla.

Näitä ohjeita seuraamalla pitäisi pohjatyön onnistua:
1. Kirjaudu palveluntarjoajalta saamillasi käyttäjätunnuksilla kotisivutilaasi
2. Luo FTP-palvelimen tilaan hakemisto nimeltään saa. Huomaa pienet kirjaimet.
3. Siirry saa-hakemistoon FTP-palvelimen tilassa
4. Luo hakemisto nimeltään images
5. Luo hakemisto nimeltään dbimages
6. Siirry paikallisen koneesi siihen hakemistoon, jonne Cumuluksen asensit (esim. C:\Program Files\Cumulus\webfiles)
7. Kopioi seuraavat tiedostot saa- hakemistoon:

* weatherstyle.css
* wz_jsgraphics.js
* CumulusRealtime.swf8. Siirry dbimages-hakemistoon FTP-palvelimen tilassa
9. Kopioi seuraavat tiedostot dbimages-hakemistoon:

* barometer2.gif
* boxover.js
* cloudbase.gif
* dashboard.js
* Falling.gif
* humidl.gif
* humids.gif
* rainl10.gif
* rainl100.gif
* rainl200.gif
* rainl400.gif
* rains10.gif
* rains100.gif
* rains200.gif
* rains400.gif
* Rising.gif
* Steady.gif
* thermol.gif
* thermos.gif
* windrose10.gif
* windrose120.gif
* windrose20.gif
* windrose40.gif
* windrose80.gif10. (Kirjaudu FTP-järjestelmästä ulos ja) Sulje siirto-ohjelma

Sitten tulee vuoro säätää Cumuluksen asetuksia hieman.
11. Avaa Cumulus (tai nosta se pikku-ikonista ikkunaksi)
12. Siirry Internet-asetuksiin (Configuration --> Internet).
13. Katso, että seuraavat kohdat ovat määritelty:

Web Site -osio:

Host name: [Tähän tulee palveluntarjoajan FTP-palvelimen nimi. Käytä samaa tietoa, kuin mitä käytit kohdassa 1].
FTP Port: [21]
Directory: [saa]
Username: [Tähän tulee palveluntarjoajan sinulle antama käyttäjätunnus FTP-palvelimelle. Käytä samaa tietoa, kuin mitä käytit kohdassa 1].
Password: [Tähän tulee palveluntarjoajan sinulle antama salasana FTP-palvelimelle. Käytä samaa tietoa, kuin mitä käytit kohdassa 1].
Forum URL: [Jos sinulla ei ole omaa keskustelupalstaa, tämän kentän voi jättää tyhjäksi, jolloin sivulla oleva "Forum"-linkki poistuu].
Webcam URL: [Jos sinulla ei ole omaa web-kamerasta tulevaa kuvaa, tämän kentän voi jättää tyhjäksi, jolloin sivulla oleva "Webcam"-linkki poistuu].

Sites/Options-välilehti.
Web Settings -osio:

[X] Auto Update
[ ] Use active FTP mode
[X] Use FTP rename
[ ] Delete before upload

Interval [ 2 ] minutes

[X] Enable Realtime
Realtime interval [ 10 ]

Files-välilehti.
[X] Include Standard Files        [X] Include Standard Images
Kaikki muut, alla olevat kentät voi jättää tyhjiksi.
14.Kun kaikki kohdat näyttävät ylläolevilta, kuittaa asetusikkuna pois klikkaamalla [ OK ]-nappia.
15. Sulje Cumulus ja käynnistä se uudelleen.

Noilla ohjeilla sen pitäisi lähteä toimimaan.


--- Lainaus käyttäjältä: SkyMan - Sunnuntai, 22.02.2009, 17:59 ---WUHU:akin kokeilin (kun kerran käskitte heittämään heavy weatherin roskikseen ;) ) mutta vaikutti vähän mutkikkaalta ja tämä cumulus tuntui paremmalta.

--- Lainaus päättyy ---

WUHU on kieltämättä mutkikkaan oloinen ohjelma, mutta se on tehty astetta teknisempään ja hieman automatisoidumpaan käyttöön. Cumulus korjaa WUHU:ssa esiintyvän nopean sääsivun luomisen puutteen.

Jos Cumulus ei suostu sivustosi suhteen yhteistyöhön, laita tänne kyselyä uudemman kerran niin ratkotaan ongelmaa. Yleensä pieni asetusten muuttaminen Cumuluksen Internet-asetuksissa korjaa häiriön, mutta siihen harvemmin tulee puututtua.

Kerrotko vielä sääsivusi osoitteen niin voimme seurata, miten muutokset vaikuttivat sivustosi sisältöön?

SkyMan:
Kiitokset loistavasta vastauksesta, tein sanomasi asetukset ja muuten pelaa hyvin paitsi, että sivu ei päivity. Ekalla kerralla tulee säätiedot mutta siihe se sitten jämähtääkin. Olen kokeillut ajaa ohjelmaa järjestelmänvalvojana ilman vaikutusta.
http://personal.inet.fi/koti/skyman/weather/ tarkoitus olisi alkuun pitää konetta päällä vain päivisin.

weatherc:
Tervetuloa minunkin puolesta foorumille ja sään ihmeeliseen maailmaan  ;D

Pahaa pelkään että Soneran palvelin ei hyväksy jatkuvaa päivitystä ja siksi sivusi ei päivity, tämä on yleinen rajoitus ilmaispalvelemilla. Sen korjaamiseen tarvitaan oma kotisivutila webhotellissa joita löytyy edullisia pilvin pimein, esim Suncomet jota muistaakseni mm. Teutari täällä foorumilla käyttää. Esim Suncometin Webhotelli Startti (20€/vuosi) on oikeen hyvä paketti perussivulle.

Henkka


SkyMan:
Hemmetin sonera, pitää kaikki kiva kieltää omaa ftp-palvelinta myöten. Pitää varmaan tuollanen 20e maksaa niin saa sentää 100x enemmän tilaakin.
kannattaako muuten tuo sftp lisäpalvelu ottaa? eli onko mitään käytännön merkitystä?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta