Sääasemaohjelmat > WUHU

Kuinka WUHU saadaan generoimaan tietoja NWN-palvelua varten?

(1/1)

J.Jäntti:
Tämä ohje kertoo askel askeleelta, miten WUHU saadaan generoimaan Template-tiedostosta Output-tiedosto, Nordic Weather Networkia varten.

WUHU käyttää kaksitiedostojärjestelmää, joista toinen on lähdetiedosto, ns. Template-tiedosto ja toinen tulostiedosto, ns. Result/Output-tiedosto
Template-tiedosto on perus-tavallinen .txt-tiedosto ja sisältää seuraavaa tietoa (HUOM! Code-kentässä oleva teksti voidaan suoraan Copy/Pastea tyhjään tiedostoon vaikka Notepadia käyttäen):


--- Koodia: ---%[time2]time_24hr_hour%:%[time2]time_minutes%,%[time2]time_day%/%[time2]time_month%/%[time2]time_year_no_century%,%[outdoor_temperature]deg_C%,---,%[windchill]deg_C%,%[outdoor_humidity]percent%,%[dewpoint]deg_C%,%[pressure_relative]hpa%,%[hourly_rates_of_change]outdoor_relative_pressure_trend%,%[wind_speed]mps%,%[wind_direction]name%,%[rain_24h]mm%

--- Koodi päättyy ---

Mitään muuta tiedostossa ei ole.
Tiedoston nimi on WUHU-WX.txt, jota käytetään tässä ohjeessa esimerkkinä. Muutakin tiedostonimeä voi toki käyttää. :)

WUHU:ssa saadaan aikaiseksi NWN:n tarvitsema datatiedosto tekemällä näin:

Tarkista WUHU-versiosi! Käytössä pitää olla vähintään versio 1.0.216.40 !!

1. Luo ylläolevan koodin mukainen tiedosto, nimeä se haluamaksesi ja tallenna se sellaiseen hakemistoon, jonka muistat myöhemmin.

2. Nosta WUHU pikkuikonista ikkunaksi ja klikkaa Alerts/Actions-nappia. Uusi ikkuna aukeaa.

3. Main Action/Alert-kohdasta, klikkaa rasti päälle kohtaan Enable Actions ja klikkaa pyöreä radionappi Repetitions valituksi ja kentässä olevaksi lukemaksi on laitettu 1.

4. WUHU Operation Alarms/Actions-kohdassa, klikkaa rasti päälle kohtaan On Weather Update. Niille, jotka pitävät enemmän tiedostosta, joka päivittyy esim. joka 2. minuutti, voivat laittaa lisäksi rastin kohtaan On Update Seconds ja asettaa kohdan vieressä olevaan kenttään lukemaksi 120.

5. Klikkaa seuraavaksi On Weather Update-kohdan vieressä olevaa Sound/Action-nappia. Uusi ikkuna aukeaa.

6. Kirjoita Action on Activation-kenttään seuraava lause täsmälleen allaolevassa muodossa:


--- Koodia: ---template:"X:\polku_kohdassa_1\tehtyyn_hakemistoon_jossa_tiedosto_on\WUHU-WX.txt" "X:\paikka_jonne_datatiedosto_luodaan\WU_stickertags.txt"

--- Koodi päättyy ---
X: on asema, joka vastaa sinun koneessasi olevaa levyasemakirjainta. Ylläoleva koodi on siis vain esimerkki. Muista muokata polkumääritykset sellaisiksi, kuin ne sinun koneellasi on.

7. Kuittaa ikkuna klikkaamalla OK-nappia.

8. Tallenna ikkunassa määrittelemäsi asetukset klikkaamalla Save Changes

Valmista tuli!
Tiedoston pitäisi alkaa muodostua joko heti, tai valitsemasi sekuntimäärän jälkeen hakemistoon, jonka kirjoitit toiseksi polkumääritykseksi kohdassa 6.

Tiedosto, jota FinWX-asema Helsinki-42 generoi, näyttää tällaiselta:


--- Koodia: ---21:46,19/05/08,11.7,---,11.7,49.5,1.5,1013.88,Rising,0.0,WSW,0.25

--- Koodi päättyy ---

Jos tiedosto ei muodostu kohdassa 6 määriteltyyn hakemistoon, tarkista ensin, että hakemisto on olemassa siellä missä pitääkin ja käy sitten katsomassa, onko WUHU generoinut virheilmoituksia lokitietoihin painamalla WUHU:n pääruudussa WUHU Log-nappia.

Kun olet saanut sen tehtyä voit ilmoittautua Nordic Weather Networkiin tästä osoitteesta:
http://www.nordicweather.net/index.php?sivu=102&lang=fi

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta