Kirjoittaja Aihe: Ilmanpainetiedot uuteen sääasemaan?  (Luettu 9543 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa J.Jäntti

  • Foorumin ylläpitäjä
  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 5337
    • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Ilmanpainetiedot uuteen sääasemaan?
« Vastaus #10 : Maanantai, 02.02.2009, 00:05 »
Kiitos. Vaan pienet (alle 200 m) muutokset suuntaan taikka toiseen eivät ainakaan paranna tilannetta. Onkohan tämä kunnossa?

Kannattaa asettaa ilmanpaineen offsetti osoittamaan nollaa metriä merenpinnasta ja odottaa hetki, sillä on mahdollista, että sääasemallasi kestää lukemien tasaantumisessa hetki.

Tiettävästi ilmanpaineen muutos menee tyyliin 1hPa/8 metriä merenpinnasta. Sen pohjalta kannattaa suorittaa säätöjä.

IP-osoitteesta päätellen sääasemasi sijaitsee jossain kohtaa Oulun Lääniä. Lähin siellä oleva FinWX-asema, Kärsämäki-71 (Alaranta), näyttää kello 23:55 otetussa mittauksessa suhteelliseksi ilmanpaineeksi 1029.1hPa (laskee 0.2hPa/h), joten mitenkään mahdottoman kaukana tuo sinun asemasi mittalukema ei ole oikeasta lukemasta ja mittarisi on aika varmasti kunnossa.

Minulla on hyvä syy olettaa Oregon Scientific:n ilmapuntarin lukeman olevan suhteellisen ilmanpaineen näyttöön määritelty ja yrität nyt pakottaa mittaria näyttämään merenpinnan tason lukemaa, jota Ilmatieteen laitoksen mitta-asemat näyttävät.

Tällä hetkellä Oulun ympäristössä merenpinnan ilmanpaine on keskimäärin 1024.2hPa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: 03.03.2021
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

emr

  • Vieras
Vs: Ilmanpainetiedot uuteen sääasemaan?
« Vastaus #11 : Maanantai, 02.02.2009, 16:49 »
Kiitosta taas. Laitteen myyjäkin suosittelee sen "kalibroimista" etsimällä sen altituden, jolla tulos korreloi (Ilmatieteenlaitoksen mittapisteen) oikeisiin arvoihin. Laitteella näyttää menevän tosiaan jopa 10-15 minuuttia ennen kuin uusi korkeus vaikuttaa, kumma juttu. Laitteen manuaali on aika onneton eikä taida mainita tuosta viiveestä mitään selailun perusteella. Näyttää siltä, että taso -50 tai -60 m olisi lähellä oikeaa. Tuo suhteellisen ilmanpaineen käsite on vielä itselleni epäselvä, täytynee perehtyä lisää. (Hei, minullahan on hyllyssä Ursan julkaisema sääkirja!).

Asun tosiaan Oulun kaupungissa, muutaman sadan metrin päässä Oulunsalon kunnasta missä on samalla 10 m korkeudella Ilmatieteenlaitoksen mittapiste (Oulunsalo, Pellonpää): http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?kunta=Oulu