Kyllä ne WS-2300-sarjalaiset ovat todellakin hyviä, kokemusta on.
Puuskatuulen mittausksesta en osaa sanoa mitään, sillä vasta nyt kuulin sen olevan vain ws-3600-sarjassa; toki WS-2300 tallentaa myös tuulen maksimilukemaa.
On ollut jännä havaita, ettei tuollaisesta asiasta oltu juuri ilmoitettu missään päin, vaan tuokin tieto piti kaivaa esille eri foorumeista ja ns. itseopittuna tietona, kun WS-2305:n omisti joskus ennen muinoin. Tuulen maksimilukeman tallennus on toki eräänlaisen puuskatuulen tallennus, mutta tuo tieto ei luultavimmin nollaannu kymmenen minuutin kuluttua.
Toinen tekijä voi olla myös tuo datapiste-hommeli. Ws-2300:ssa on n. 180 mittauspistettä, kun Ws-3600 on 10 kertaa enemmän.
Tarkat lukemat ovat WS-23xx asemissa 175, WS-36xx asemissa 1750. HeavyWeather-ohjelmalla taas valittu tietojen keruun aikaväli ratkaisee, kuinka pitkälle laite osaa säätietoja tallentaa.
Tuulimittari on kuitenkin paras ws-2350-asemassa, en kuitenkaan sano, että turbiinimallikaan kovin huono on.
Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Kuppimallinen tuulimittari on moninkertaisesti herkempi turbiiniin verrattuna, mikä pääsääntoisesti johtuu siitä, että kuppimalli ei ole viirin suunnasta riippuvainen, kuten turbiinimittarissa. Turbiinimittarilla varustettu WS-36xx sarjan sääasema kärsii siitä, että puuskatuuli on hyvin yleisesti niin äkillinen, että se on ehtinyt jo mennä siinä vaiheessa, kun viiri on kääntynyt puuskan suuntaisesti. Molemmilla tuulimittareilla on käytännössä sama herkkyys, eli tuulen nopeuden minimimittaus on luokkaa 0.2m/s.