Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Cumulus-ohjelman toiminta

Aloittaja meteorologi, sunnuntai, 21.12.2008, 12:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meteorologi

Asensin juuri Cumuluksen. Hienolta ja pätevältä näyttää!
Tuossa ohjelmassa on kaikki perustarpeet ja vähän muutakin, esim. helppokäyttöinen internet-toiminto havaintojen nettiin laittoa varten.

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: tito - sunnuntai, 21.12.2008, 12:06
Tosiaan helppo ja selkeä käyttää jos vielä osaisi ladata tiedot muistista koneen avaamisen jälkeen.

Niinpä.

Suosittelen kokeilemaan myös WUHUa, Sen löytää tästä linkistä: http://home.comcast.net/~wuhu_software/

Suora lataus: http://home.comcast.net/~wuhu_software/files/WUHU216_32.zip
Se on ilmainen ja erittäin monipuolinen. Minusta se on myös aika yksinkertainen.

J.Jäntti ja minä osaamme auttaa laittamaan siihen oikeat asetukset.

weatherc

#2
LainaaTosiaan helppo ja selkeä käyttää jos vielä osaisi ladata tiedot muistista koneen avaamisen jälkeen.

Jos kerrot tarkemmin merkin ja mallin niin voisin kysäistä sekä cumuluksen että WD:n foorumeilta asiaa  ;D

WD:n kohdalla niin veikkaan että kyllä sen pitäisi lukea myös muistin tiedot. Täytyy vaan löytää se kohta mistä sen saa päälle.  ;)

Oon itsekkin kokeillut tuota Cumulusta ja olin oikeen yllättynyt sen helppoudesta. Veikkaan että siitä tulee vielä hitti perus-sääasemaa pitävien joukossa. Itse en voi sitä vakkarina käyttää koska miulla myös noita 1-wire-anturoita käytössä  ;D

Henkka

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: tito - sunnuntai, 21.12.2008, 17:12
LainaaSuosittelen kokeilemaan myös WUHUa, Sen löytää tästä linkistä: http://home.comcast.net/~wuhu_software/

Suora lataus: http://home.comcast.net/~wuhu_software/files/WUHU216_32.zip
Jostain syystä en saa tuosta WUHUa ladattua.

Outoa. Minulla toimii.
Kokeile ladata möhemmin uudelleen, jospa sitten toimii.

meteorologi

Onko Tito, Sinulla jo netissä säätiedot pyörimässä?
Voisimme käydä kurkkaamassa.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: tito - sunnuntai, 28.12.2008, 20:56
Mistähän nuo ihmeelliset piikit käyrissä johtuvat? Tietääkseni ei ole ollut mitään katkosia tiedonsiirrossa aseman keskusyksiköltä.

Ne ovat LaCrossen sääasemille hyvin tyypillisiä mittausvirheitä, joita tulee satunnaisesti ja jota konsoli ei valitettavasti osaa korjata itse. Nuo lukemat viittaavat joko siihen, että konsolin ja keskusyksikön välinen kaapeli ottaa jostain ulkoisia häiriöitä, kuten staattisia sähköpurkauksia tai häiriöitä korkeatehoisista sähkölaitteista, kuten oikosulkumoottorista (vesipumppu tai vastaava). Jos käytössä on langaton yhteys konsolin ja ulkoisen lämpötila/kosteusanturin välillä, voi anturin paristojen tehonsyötössä olla ajoittaista heikkenemistä esim. pakkasen takia. Toinen mahdollisuus on, jos tiedonsiirrossa tapahtuu samalla taajuusalueella häiriöitä, näitä virheitä esiintyy ja ne näkyvät tuollaisina piikkeinä graafeissa.

Cumulukseen ei ole saatu vielä aikaiseksi virheenkorjausta, joka seuraisi noita asemalta tulevia lukemia ja korjaisi niitä virheen sattuessa.
WUHU:lla tällainen järjestelmä rakennettiin hieman päälle vuosi sitten ja se osaa havaita nämä poikkeamat, kun lukemat pomppaavat sallitun rajan yli. Kun niin tapahtuu, WUHU korjaa virheluvun 10 minuutin keskiarvolla automaattisesti, merkkaa virheen tapahtumisen lokiinsa ja sitten vasta lähettää mittaustiedot esim. Weather Undergroundin serverille.

Asiasta ei ole syytä olla huolissaan, ellei tuo ala olemaan jatkuvaluonteista. Jos näin on, kannattaa tarkistaa, missä hapessa paristot ulkoanturissa ovat ja jos käytössä on langallinen yhteys konsolin ja ulkoanturin välillä, kannattaa tarkistaa, että kaapeli ei roiku vapaasti tuulen heiteltävänä, sillä se voi olla pää- tai osasyyllinen virhetietoihin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

meteorologi

Minulla Cumuluus on testikäytössä ja piikit ovat minusta ohjelman bugeja.
Esim. ohjelma sanoo kylmimmäksi lämpötilaksi -30, vaikka edes sääasema ei ole tuollaista "keksinyt".

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: tito - maanantai, 29.12.2008, 09:14
Käytössä on langaton yhteys sisäyksikön ja ulkoantureiden välillä ja paristot olen jo ajatellut vaihtaa ennen pakkasten tuloa, ne ovat olleet jo toukokuun alusta saakka jolloin hankin sääaseman. Käytössäni on edelleen Heavy Weather-ohjelma jolla olen verrannut tietojen päivittymistä Cumulukseen yön aikana jolloin kone on kiinni, olen vain vaihtanut ohjelmassa com-porttia jolloin voin vaihtaa ohjelmasta toiseen jolloin tiedot päivittyvät koneelle. HW-ohjelmassa noita piikkejä ei ole ollut joten olen epäillyt niiden johtuvan Cumuluksesta.

Pidän tuota Cumuluksen virhelukua toki yhtenä täysin järkevänä mahdollisuutena, mutta takerrun tähän konsolin virhelukuun sen vuoksi, että on ihan yleisesti tiedossa myös, että kun ulkoanturin paristoista alkaa loppumaan tehot vähitellen tai pakkasen seurauksena, oireina alkaa olemaan ensin virheellisten tietojen vastaanotto langattoman yhteyden ylitse, liittämiesi kuvien mukaisesti. Ensin niitä tulee pienissä erissä, vähitellen, ja sitten tihenevässä määrin, kunnes paristojen teho ei lopulta enää riitä pitämään linkkijännettä ylhäällä konsoliin saakka ja yhteys anturin ja konsolin välillä katkeaa kokonaan. Langallisena tätä ongelmaa ei esiinny, koska kaapeli syöttää konsolilta virtaa ulkoanturille, jolloin paristoja ei käytetä ellei kaapeliyhteys jostain syystä katkea.

On hyvin vaikea sanoa, miten HeavyWeather nuo tiedot lukee tuolta ja osaako se tehdä noille virheille sitten WUHU:n tavoin korjauksia. Totuus on kuitenkin se, että kenelläkään ei ole tietoa, miten HW käyttäytyy ja mitä se on oikeasti syönyt, kun sitä valmistanut nyrkkipaja, sen enempää kuin LaCrossen tekninen tuki, ei joko osaa tai ei suostu antamaan sen sisällöstä minkäänlaista lisätietoa.

Lainaus käyttäjältä: tito - maanantai, 29.12.2008, 09:14
Tarkoitus olisi laittaa sääasemaa varten toinen kone joka olisi auki koko ajan kun ensin pääsen kunnolla alkuun.
Käytössäni on tällainen  http://www.microdaq.com/lascar/el-usb-2.php  usb-dataloggeri jolla olen tallentanut kuukausittain lämpötiloja sekä tällaisia  http://www.perel.fi/email/Mittal_ACR_kesakuu_08.htm  ACR Smartbutton-loggereita joilla on pienen kokonsa takia hyvä mitata hetkellisiä lämpötiloja mistä vaan.

Säämittausta suorittava kone onkin hyvä investointi, mutta kannattaa tarkistaa, paljonko se syö ollessaan 24:7 päällä, etenkin, jos haluaa sähkölaskussaan säästellä. Oma sääserverini ja sääasema syövät töpselistä yhteensä keskimäärin 72kWh/kk, eli suunnilleen 864kWh/vuodessa, joka on vuoden 2008 kulutuksessa 17,05% koko kakusta. Jatkuvalla mittauksella (jota UPS siinä välissä suorittaa, kertoo, että) kulutus on 90-110W, kuormasta riippuen. Virtapihimmäksi sitä ei nykyisellä vaatimustasolla ja tekniikalla tahdo saada, joten olen tyytyväinen saavutukseen tässä vaiheessa.

Sinullapa hienoja mittauslaitteita on. Hintaakin noilla näyttää olevan pienehkön sääaseman verran, mutta ajavat varmasti asiaansa. Oma arsenaalini ei veny sääaseman mittalaitteita ja paria sprii-lämpömittaria kummemmaksi. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

meteorologi


teutari

Lainaus käyttäjältä: tito - keskiviikko, 31.12.2008, 08:02
Nyt on sivut saatu ainakin koekäyttöön, siitä kiitokset Jäntille avusta.
http://www.karsaa.com/cumulus/index.htm
Siistiä jälkeä tuo Cumulus tekee!
Tuosta on hyvä aloittaa ja maalia ei sitten ole tämän jälkeen näköpiirissä koska se vie miehen mennessään! ;D