Clas Ohlsonin myymä sääasema

Aloittaja Barry Greenstein, tiistai, 16.12.2008, 15:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Lainaus käyttäjältä: oldpet - tiistai, 29.01.2013, 14:33
Näyttää siltä että asema heitti henkensä kuukauden palveluksen jälkeen  :'( Tänään joskus klo 12 ei enää lue asemalta muuta kuin barometriä. Mikä neuvoksi?

Käytin patterin irti, jonka jälkee pun valo vilkkuu kyllä. Käytin konsolin patterin irti jolloin muisti nollautui, silti sieltä tulee vain barometrin arvoa. Käytin vielä tuuli ja sademittarien piuhat irti mutta ei mitään vaikutusta.

Vika on oletettavasti tuossa lähetinyksikössä? Täälläpäin on tällä hetkellä plussakelit joten lienee kosteus tehnyt tehtävänsä..
Baro anturi sijaitsee konsolissa. Teitkö niin että patterit oli irti molemmista yhtäaikaa ja sitten yhtäaikaa patterit kiinni?

oldpet

Lainaus käyttäjältä: angle - tiistai, 29.01.2013, 15:54
Baro anturi sijaitsee konsolissa. Teitkö niin että patterit oli irti molemmista yhtäaikaa ja sitten yhtäaikaa patterit kiinni?
Tämä on hyvä huomio. Nimittäin ne eivät olleet samanaikaisesti irti. Kävi se itselläkin mielessä nyt jälkeenpäin että se ei osaa parittaa jos molemmat vehkeet menee juntturaan samalla kertaa. Tuo varmaan toimii jotenkin sillein että kun lähetin kuolee, niin vastaanotin tarkistaa jonkun määrätyn ajan tuleeko dataa, ja sitten sekin passivoituu. Nyt kun käytin irti ensin lähettimen patterit niin konsoli on ollut edelleen "nukkumassa", eikä osaa herätä henkiin ilman apuja.

Mutta kokeilen vielä illalla tuota, en ole nyt sääaseman luona.

oldpet

Ei auta. Kuollut mikä kuollut. Kokeilin uusilla pattereillakin mutta ei se auta. Manuaalin mukaan se valo siinä lähettimessä pitäis palaa vain 4 sekuntia. Koska tuossa se palaa paljon pitempään, oikeastaan se ei edes sammunut nyt viimeksi, oletan että jossain on kosketushäiriö: se ei pala ihan yhtämittaa vaan "värisee". Eipä tuo sitten kovin laadukas tekele tainnut olla. Toivottavasti clasu antaa uuden tilalle mukisematta, ja nopsaan.

Heh. nyt jos nopsaan kattoo niin näkee mun naaman tuosta webkamerasta  ;D

oldpet

Nyt kun tarkemmin katsoo noita käyriä ja vertaa niitä lähistöllä olevaan Vaisalan asemaan niin kyllä siellä jotain mystistä on tapahtunut kun ilmankosteus on tipahtanut alle 70% kun samaan aikaa Vaisala näyttää jotain yli 90%. Ilmeisesti ei sitten kestäny kun lämpötila nousi plussan puolelle.

oldpet

Nyt sieltä tuli vastaus, kun tiedustelin aamulla voisiko lähettimen vaihtaa uuteen:

Lainaa
Hei oldpet,



Valitettavaa kuulla, että sääaseman kanssa on ollut ongelmia. Valitettavasti ne ovat tällä hetkellä loppu Jumbon myymälästä joten vaihto ei onnistu siellä. Niitä löytyy sitä vastoin kaikista muista pk-seudun myymälöistämme joten vaihdon voi tehdä jossakin toisessa myymälässämme kuittia vastaan.





Ystävällisin terveisin,
mörrimöykky
Asiakaspalvelu

miihkali

Tuotteen saatavuus

Verkkokauppa
Varastossa
Varaosia ei löydy myymälöidemme varastoista. Varaosia voi tilata myymälästä, puhelimitse tai verkkokaupasta.



Siinäpä tekstiä Clasun omilta sivuilta lähettimen tiimoilta. Ota yhteys Clasun asiakaspalveluun suoraan, saattaa homma edetä nopeammin!  8)

oldpet

Olin siis yhteydessä suoraan aspan kanssa meilitse, ja sieltä tuo viesti tuli. Myrtsissä niillä piti saldon mukaan olla yksi varaosana mutta saldovirhehän siellä koneella taas oli (sääasemien kanssa tuo oli jo toinen mun kohdalle).

No myyjä ehdotti ensin että joko laitetaan korjaukseen tai sitten kiikutan koko aseman sinne ja vaihdetaan uuteen (ei hyvä idea koska olin jo paketin nakannut mäelle). Sitten että voidaan tilata varaosa mutta menee viikko >:( Suostuinkin siihen kunnes niillä lamppu syttyi päässä, otetaan hyllyssä olevasta paketista uusi transmitter ja laitetaan viikon päästä se juuri tilattu sinne paikalle. Loistavaa asiakaspalvelua sanon minä. Nyt asema on taas pystyssä vaikka selkä onkin vähän kipeä kun tuolla sateessa touhusin  :)

oldpet

Mystistä hommaa. Taas yhteys katkesi kun ilmankosteus nousi yli 93 %. Onhan tuon kanssa eläminen hieman vaikeaa jos se ei kestä Suomen olosuhteita. Mikäs olikaan se IP-luokitus tuolle ulkoyksikölle?

angle

Ettei vaan olisi jotain radiotaajuus häiriöitä yhteyttä katkomassa. Itselläkin langattomat kuulokkeet pisti yhteyden poikki ennenkuin siirsin konsolin toiseen paikkaan.

Niin ja vika voi tosiaan olla myös konsolin vastaanotossakin.

oldpet

Voihan siellä tosiaan RFI:tä olla joka aiheuttaa yhteyden katkeamisen. Pitää yrittää koululta saada spektrianalysaattori lainaan, jotta tietää onko kyse siitä.