Clas Ohlsonin myymä sääasema

Aloittaja Barry Greenstein, tiistai, 16.12.2008, 15:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Itseasiassa näyttää nousevan aika hienostikin, sillä luulin jo Rovaniemen aseman kosteusanturin olevan rikki kun oli näyttänyt koko päivän putkeen 100%.
Täällä taas ei kertaakaan edes koko syksynä, 97% on maksimi. Esim toinen FMI:n lähiasemista Kiikala oli 100% tuossa päivä pari sitten aika pitkäänkin, ja kuten aikasemminkin todettu samoin tieasemat.
Toisaalta juuri nyt sen lukema (87%) sopii hyvin samaan haarukkaan mitä FMI ja tieasemat (82-89%).

Snowi

Voisiko syynä sitten olla nuo epäpuhtaudet, sillä itsellä on Klaukkalan aseman osalta vähän sama tilanne, siellä ollaan oltu useasti 98%:ssa, mutta ei sen yli, vaikka FMI:n Nurmijärven asema on ollut pari päivää sitten jonkun aikaa 100 prosentissa. Tosin Helsinki-Vantaan asema on käynyt myöskin pääosin 98 prosentissa, yhtä pientä piikkiä lukuunottamatta, jolloin käytiin 99 prosentissa. Helsinki-Vantaa on vertailukelpoisempi kuin tuo Nurmijärven asema, joka on linnuntietä jopa hitusen kauempana.

Itsellä kun tuo Klaukkalan asema on aika lähellä tietä, noin 50 metrin päässä, joten epäpuhtauksia on siten saattanut tulla asemalle normaalia enemmän ja se saattaa aiheuttaa noita miihkalin mainitsemia ongelmia. Pitäisi varmaan katsoa asemaa lähemmin vaikka ensi kesänä, nyt pakkasilla ei oikein houkuttele :). Mutta kyllä Davis näyttää pääsevän 100 prosenttiin asti, sillä itsellä on useampikin asema, jotka ovat sinne päässeet ns. normaalilla tavalla, eikä piikkien avulla :)

weatherc

LainaaVoisiko syynä sitten olla nuo epäpuhtaudet, sillä itsellä on Klaukkalan aseman osalta vähän sama tilanne, siellä ollaan oltu useasti 98%:ssa, mutta ei sen yli, vaikka FMI:n Nurmijärven asema on ollut pari päivää sitten jonkun aikaa 100 prosentissa.

Voi hyvinkin olla. Kysymys lienee että millä sen putsaisi?

LainaaPitäisi varmaan katsoa asemaa lähemmin vaikka ensi kesänä, nyt pakkasilla ei oikein houkuttele

Nuo lautaset pitää kuitenkin keväällä tiskata joten silloin vois samalla katsella sitä ;)

kokki

#43
Hittoku toi klasun tarjous kiinnostaa kovasti, luetelkaas kaikki huonot puolet siitä!

Eihä se varmaa kestä kovin kovassa myrkyssä tai kovin kovassa pakkasessa?

Mietin, että oikeestaan tarttis kuin vermeet tonne katolle niin saiskoha tommosen konsolin/päätelaitteen myytyä vaikka tommosella ulkoanturin W450HT kanssa..? Vaikka tuolla huuto.netis?

No ehkä se vika löytyi, tuoha taitaa olla 868,risat MHz versio ja tarttis toho rfxtrx433:n perään olla ehkä noin puolet tuosta taajuudesta. Oliskoha toi Oregon WMR80 sopivampi sitten jos noita härveleitä haluis vaan..
http://www.voelkner.de/products/228924/Oregon-Scientific-Funk-Wetterstation-WMR-80.html

Katoha perhana, noin viikko maksimissaan sitten tuon tuolta katoin ja silloin oli hinta noin 70 euroa, olis pitäny tilata vaan eikä miettiä! Nooh, katellaan millo sen saa taas halvalla ja onko siinä vaiheessa enempi ostohaluja.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: kokki - lauantai, 01.12.2012, 16:23
Hittoku toi klasun tarjous kiinnostaa kovasti, luetelkaas kaikki huonot puolet siitä!

Eihä se varmaa kestä kovin kovassa myrkyssä tai kovin kovassa pakkasessa?



Kyllä se melko varmasti kestää sen mitä muutkin noiden osien puolesta samaa muovia suunnilleen kuin nuo lacrossetkin. Ei niitä kestä väännellä eikä hakata pakkasessa. Muut viat sitten onkin eri juttu. Sääasema mellakosken clasu asema kesti n. 2kk nyt ei enää yhteys pelaa. Samanlaisia ongelmia on ollut kuulemma muillakin.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

oldpet

Hommasin vaimolle joululahjaksi tommosen sääaseman. Vantaalle ollaan pystyttämässä omaa sääasemaa, tässä kunhan kerkeää.

Pari juttua on mietinnässä. Joko asennan parvekkeelle tai kerrostalon katolle. Tai sitten vien siirtolapuutarhaan parin kilsan päähän. Voi olla että joku naapuri älähtää parvekeasennuksesta.  Siirtolapuutarhassa on jonkinlainen talvilämpö päällä mutta arvaako sinne läppäriä jättää, plus 3G virityksen epävarmuus. Paikka olisi muuten todella hyvä.

Ohjelmistoksi olen ajatellut http://www.wviewweather.com/
läppärinä on pieni lifebook p 7230 jossa käyttiksenä crunchbang waldorf (debian wheezy). FinWX ja NWN ei näytä tukevan kyseistä softaa tällä hetkellä, mutta eiköhän sinne jotenkin datat saada. Ajattelin että läppäristä lähettäisi ssh:lla datat kapsi:n palvelimelle.

Ilmeisesti tuota softaa ei ole kovin monella täällä, kun tuki puuttuu?

angle

Tervetuloa foorumille. Vie vaan sinne mökille niin samalla saat valvottua mökin sisälämpöäkin. Ja kamerankin voi sinne sitten laittaa tai kaksikin. Linux rajaa tietty mahdollisia ohjelmia, mutta minäpä mainostan PyWWS ohjelmaa, tietty kun itse sitä käytän. Muitakin löytyy tietty.

weatherc

Tervetuloa munkin puolesta.

Toinen Linukka-softa on Weather Display:n console-versio.

wview:n tuen puute NWN:ssä johtuu juuri mainitsemasta käyttäjäpulasta. Eli kun jonkunlainen standardi datafilu saa kyhättyä niin se on helpostikkin lisättävissä. Jos wview-linjalle lähdet niin ota yhteyttä kun alkaa olemaan dataa saatavilla niin kyhätään sellainen :)

oldpet

kiitos kiitos :)

Juuri sain tädiltäni asennusluvat mökkiin. Samalla tuli tieto että mökin sisälämpötila on talvella lähes ulkolämpötila. Eli voi olla että ei kärsi laittaa. Jonkinlainen sisä/ulko-lämpömittari siellä on nykyisellään mutta ei lähetä tietoja mihinkään. Olisikohan joku Raspberryn tapanen purkki soveliaampi tuohon?

Pitääpä tutkia asennuspaikkaa kun menen seuraavan kerran luomaan lumia sieltä. Varmaankin olisi syytä laittaa ssh-serveri koneeseen että pääsee käsiksi tarvittaessa. Minkä verran tulee datasiirtoa kuukaudessa jos tuota sää dataa lähettää esim 10 sek välein? Oletteko mittailleet datamääriä?

weatherc

LainaaMinkä verran tulee datasiirtoa kuukaudessa jos tuota sää dataa lähettää esim 10 sek välein? Oletteko mittailleet datamääriä?
Riippuu ihan että lähetteleekö esim. webkamerakuvaa ja kuinka usein. Jos ei mitään muuta kuin 1 KB kokoista datafilua niin siitä tulee jotain 300 MB/kk. Mutta heti kun jotainkin muuta puskee ulospäin niin lasketaan äkkiä gigoissa... :P (Täällä porskutellaan iloisesti TF:än mokkulalla :))