Kirjoittaja Aihe: Clas Ohlsonin myymä sääasema  (Luettu 61879 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

LD

 • Vieras
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #90 : Keskiviikko, 06.03.2013, 16:40 »
Mulla tosiaan kosahti Tuulennopeusmittari. Laakeri jämähti jumiin ja nyt pitäisi hankkia uusi tuulimittari.  >:( Ei kellään olisi myydä varaosaa tai ehdottaa paikkaa, josta varaosan saisi luotettavasti, nopeasti ja edullisesti. Yhden sivun löysin, mutta osottautui epäluotettavaksi ja toisella sivustolla olevalla, joka täällä foorumillakin eri threadissa on ilmennyt, on melkoinen toimitusmaksu. Clasusta kestää huhtikuun puolelle. Takuu olisi voimassa mutta avasin tuulimittarin ja ei enää ole normaalissa kuosissa. En usko, että menisi takuun piiriin.

Edit.
Tuli lueskeltua Ruotsalaisten arvosteluja wh-1080 asemasta. Todella monella muulla on juuri tuulimittari jumahtanut kiinni. Todennäköisesti ruostunut, kun ei osat ole ilmeisesti ruostumatonta terästä. Toivottavasti seuraava mittari kestäisi. Muussa tapauksessa menee asema vaihtoon.
« Viimeksi muokattu: Keskiviikko, 06.03.2013, 22:18 kirjoittanut LD »

Poissa pellervo

 • Aloitteleva Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #91 : Torstai, 21.03.2013, 13:00 »
Omastakin asemastani tuulimittari jumittui heti uutuukseltaan. Koska kyseessä on halpa laite, ajattelin sen purkaa ja laakerihan siellä jumitti.

Sen laakerin perusteella tuosta ei vaihtamallakaan saisi parempaa, joten tilasin äsken RC-liikkeestä parin samankokoisia laakereita; jos tuosta vielä saisi toimivan pelin.

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5314
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #92 : Lauantai, 23.03.2013, 21:13 »
Yleisin murhe noissa halvemman luokan sääasemissa on juurikin se, että laitteessa tahtoo olla yksi heikko lenkki ja se on yleensä juurikin niissä antureissa, joissa on liikkuvia osia.
Tietysti sen saamiseksi takaisin kuntoon on menetelminä sekä uuden varaosan (eli koko anturin) hankinta, tai sitten rohkaistuu tekemään laitteelle jonkinlaisen avauksen ja katsomaan mikä siellä jumittaa. Tuulimittari on ehkä se paras ehdokas, koska se on antureista ainoa, joka joutuu oikeasti ottamaan avosylin vastaan kaiken, mitä taivaalta ja tuulen mukana päin tulee. Lämpötila/kosteusanturi on yleensä auringolta suojassa ja jos ei itse kyhätyssä auringonsäteilysuojassa, niin ainakin talon pohjoispäässä seinällä pahimmalta myräkältä suojassa.

pellervon idea RC-liikkeestä laakerin hommaamiseen kuulostaa erittäin hyvältä ajatukselta, mutta sitten on vain mietittävä se, maksaako laakeri(t) samaa luokkaa kuin itse tuulimittari, ovatko ne laakerit sellaisia, että niiden kitka-arvot ovat sellaiset, ettei mittari mene ihan satusetä-tasoiseksi, kun tuulee (eli vähän kitkaisemmat laakerit hidastavat pyörintää, jolloin mitataan liian alhaisia tuulilukemia) ja se viimeinen: millä suojata mittarin liikkuvat osat niin, etteivät ne häiritse laitteen toimintaa, mutta estävät sen, ettei laakeri ensimmäisen vesisateen jälkeen ole vaihtorajassa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.----
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Poissa pellervo

 • Aloitteleva Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #93 : Maanantai, 25.03.2013, 22:57 »
Tulihan tuolle laakeriparille hintaa: 2.90 laakerit ja postikulut vitosen. Mutta pelkät bensat lähimpään Clasuun olisivat olleet saman verran ja tuon alkuperäisen laakerin perusteella en todellakaan halua uutta vastaavaa tälle tontille. Tuo alkuperäinen laakerihan kesti siis kaksi tuntia ennen jumittumistaan. Tässä uudessa on sentään nimellinen kosteussuojaus.

Tuota laakerin pyörimisherkkyysaspektia mietin itsekin, mutta eipä tuo ainkaan raskaammaksi voi muuttua alkuperäisestä. Joku fyysikko voisi kertoa, kuinka suuri on laakerin vaikutus tuon tuulimittarin pyörimisen hidastumiseen ylipäätään. Oma näppituntuma olisi että suurin vaikutus on kuitenkin ilmanvastuksella, mutta voin olla väärässäkin. Pitää kevään tullen tuoda 2305:n tuohon samalle paikalle, niin pääsen vertaamaan tuota tuulimittarin näyttöä toiseen halpikseen. :)

Mutta nyt asentamaan pywws:ää raspberryyn.

Poissa oldpet

 • Mielipidepresidentti
 • ****
 • Viestejä: 106
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #94 : Perjantai, 19.04.2013, 17:04 »
Lähetin osa vaihteeksi rikki. Ei tahdo näemmä kestää kosteutta kovin hyvin. Lupasivat onneksi vaihtaa tuon vielä uuten.

Jotenkin ei hirveästi vakuuta tämän sääaseman laatu enää.

Poissa oldpet

 • Mielipidepresidentti
 • ****
 • Viestejä: 106
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #95 : Perjantai, 19.04.2013, 18:11 »
Eipä riitä, näyttää herjaavan vielä kaiken lisäksi usb-yhteydestä. Mikähän laite tuon tilalle kannattaisi hommata?

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #96 : Perjantai, 19.04.2013, 18:50 »
Eipä riitä, näyttää herjaavan vielä kaiken lisäksi usb-yhteydestä. Mikähän laite tuon tilalle kannattaisi hommata?

Kaikkihan kehuu omia laitteitaan joten sitä en aijo tehdä mut kun tutkiskelee noita kahta linkkiä niin eiköhän sieltä se hyvä löydy.  ;)  ;D

http://www.weatherstationexperts.com/home-weather-station.php

http://www.eham.net/reviews/products/64

Poissa Erkki.l84

 • Aloitteleva Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #97 : Sunnuntai, 04.01.2015, 14:04 »
Hei olen uusi täällä ja lähdin kyselemään neuvoa kun ostin tuollaisen Wh1080 sääaseman vanhemmille joululahjaksi ja nyt on ongelma kun ei saada ulkoanturin lähettämää tietoa millää sääaseman näytölle se näyttää vain pelkkää viivaa tuulen, sateen ja ulkolämpötilan sekä kosteuden kohdalla ja myöskään kello ei ole päivittynyt.

Ulkoanturia seurasin kun laitoin patterit se punainen ledi paloi hetken aikaa ja sammui sitten vilkahti sen viisi kertaa joten siitä päätellen se sai kyllä kellon signaalin mutta näytölle kyseinen ulkoanturi ei lähetä mitään tietoa missähän voisi olla vika?

Poissa oldpet

 • Mielipidepresidentti
 • ****
 • Viestejä: 106
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #98 : Sunnuntai, 04.01.2015, 15:18 »
Ohjekirjasessa luki muistaakseni kummassa järjestyksessä paristot piti asettaa, ensin joko ulkoyksikköön tai sitten siihen konsoliin. Jouduin tässä itsekin tuota nykyistä takuulaitetta käynnistelemään useampaan otteeseen ennenkuin sain sen lähettämään tiedot konsolille. Toistaa vain paristot irti-kiinni kunnes toimii. Ainahan on mahdollisuus että jossain on häiriötä joten välimatkaa kannattaa lyhentää jos ei pelaa, useimmiten mainoksessa luvatut metrit ei pidä tosielämässä paikkaansa. Mutta jos ei ala toimimaan niin käy vaihtamassa. Oman laitteen olen pariin otteeseen käynyt vaihtamassa ja tuo nykyinen onkin sitten ollut vain sisäkäytössä.

Kellon ajan joutuu ensin asettamaan manuaalisesti ohjekirjan mukaan, aikavyöhykkeineen (muistaakseni pitää olla +1 tuossa konsolissa) ja mahdollisimman tarkasti. Sitten jos asema sijaitsee eteläisessä Suomessa niin sen ajan pitäisi synkronoitua automaattisesti tietyn ajan välein.

Poissa Erkki.l84

 • Aloitteleva Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Clas Ohlsonin myymä sääasema
« Vastaus #99 : Sunnuntai, 04.01.2015, 16:48 »
Joo kyllä siinä on ohje ensin lähettimeen patterit paikalle ja tarkistetaan että se ledi vilkahtaa viisi kertaa ja sitten vasta sääaseman näyttöön patterit mut ei se vaan toimi.
Etäisyys on vasta hyvin pieni jotain 15m kun se on tuossa pihassa maassa, mutta täytyy koittaa vaan ottaa pattereita irti ja paikalle.
Huomenissa soitan sit kauppaan et mitä tehdään jossei ala toimiin.