Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmo tuli hankittua ja testailtua.

Aloittaja arikalli23, lauantai, 18.03.2023, 12:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arikalli23

Nyt sitten on meikäläinenkin onnellinen Netatmon omistaja heh heh :)  en tiedä onnellisuudesta mutta jokatapauksessa sellainen tuli hankittua, kun sai gigantista vain 123€ hintaan perussetin.
Täytyy hankkia sitten myöhemmin vielä tuuli ja sademittari, ennenkuin rupeaa lähettämään tietoja finwx:ään ja ewn:ään.
Hankin Netatmon tuon Oregonin wmr89 tilalle, kun siihen on tosi vaikea saada varaosia ja Oregonilta ei niitä ainakaan saa kaiken lisäksi nyt kaikki hoituu langattomasti.

Testailin sitten tuossa, että paljonko on eroa Netatmon ja Oregonin lämpöanturien välillä ja yllätys oli suuri kun Netatmo näytti jopa 1.3 astetta lämpimämpää.
Oregonin lämpöanturi pitäisi näyttää oikein, kun vertailin lähistöllä n.1km päässä oleviin asemiin niin pyörii jossakin keskivaiheilla lukemat.
Lämpöanturit oli sijoitettu niin, että kummatkin olivat leikkimökin seinässä mutta Oregoni oli päädyssä säteilysuojan sisällä n.30cm päässä seinästä ja Netatmo eri seinällä ilman säteilysuojaa ja seinässä kiinni eli lämpöanturit ovat n.1.5m päässä toisistaan. Tässä kohta heräsi epäilys, että voiko leikkimökki jota ei ole eristetty ja ohut lautaseinä vaikuttaa noin paljon lämpötilaan. Kyllähän se vaikutti siirsin Neatmon anturin Oregonin viereen säteilysuojan ulkopuolelle kylläkin ja tadaa lämpötilaero enää 0.3 astetta.
Kaiken lisäksi tuo leikkimökin seinä jossa Netatmo oli on tumman keltaine ja taloon päin väli n.10m joten imee hyvin lämpösäteilyäkin.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Et ole laittanut näkyville sitä, ei ainakaan aamulla ollut  ;)

arikalli23

Joo en ole laittanut vielä näkyville, koska tuo vanha asema vielä toimii ja ei ole niitä sade ja tuulimittareita ja oli tarkoitus ensin testailla Netatmoa, että kuinka saan sen pelittämään tuon Weewx:än kanssa mutta löytyihän sille ajuri joka lukee suoraan Netatmon apia.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Tarkoitin ettet ole jakanut sitä netatmon weathermappiin asetuksista... niinkuin lapualta muut netatmot  ;)

arikalli23

Kyllä ymmärsin mitä tarkoitit mutta kun nuo netatmon lukemat eivät ole vielä luotettavia johtuen sijoituspaikasta niin on vielä jakamatta  ;) 
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net