3G siirtyy historiaan

Aloittaja einari, keskiviikko, 04.01.2023, 06:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#30
Noiden kuuluvuuskarttojen perusteella niin 5G
- elisa ei kuulu eikä tietoa uusista tukareista
- telia silleen reunalla eikä tietoa uusista
- dna "pitäis kuulua" joskin aika lähellä reunaa - ja uusia mastoja tulossa

Hain piruttain DNA:n prepaidin 5G:llä kun luuri ymmärtää sitä :)
Löytyy 5G varsinkin ulkona kuistilla ja sen ikkunan vieressä joka kohti hähkänää. Tulos löytyy liitteestä 8)
Tosin tuo oli tuossa alkuiltapäivästä ja tällä hetkellä samasta kohtaa napsii n 170 M
Mutta kuten aikasemminkin todettu, sisällä hyytyy aika tehokkaasti, tässä läppärin vieressä taas n 25M 4G 800:sta  ::)

Sinänsä kunnolla sisällä toimiva 5G antaisi sen mahdollisuuden että käyttäis luuria läppärin modeemina ja hankkis jonkun vitosen laitenetin tuolle säädataa puskevalle rasputtimelle (toki reittimen kautta jotta siihen pääsisi tarvittaessa käsiksi ssh:lla). 

einari

No kyllä se siitä.. hyvää lukemaahan pukkaa  :)

Tuohon aikaisempaan viestiin lapin 5g-mastoista kirjoitin sunnuntaina miksi siellä angelin suunnalla niitä on, se on mobiiliverkkojen lupaehdoista kiinni, kun joutuivat pakosta rakentamaan mastot niin halvempi laittaa 2 kuin 3 pienemmällä kantamalla ja miksi vanhaa tekniikkaa kun uutta rakentaa...
siinä #24 viestissä on syy, ei muutaman norskin tai porojen takia 8)

Muuten, oli 200 eurolla koekäytössä ollut zte 5g myynnissä, saisit kunnon yhteydet pienellä lisäantennillakin tai sijoittamalla sille seinälle missä parhaiten kuuluu.. tokihan tuo upload oli vähän huono.. olen huomannut että puhelimessa on huonompi lähetys kuin modeemeissa...  se oli sama kuin dna kotimokkula.. en vain muista missä ???  ???

itse kokeilin elisan liittymää, kun samasssa mastossa pitäisi olla ja lähetyssuuntakin sama NW.. noin 4 kertaa heikommat nopeudet kuin telialla!

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 08.02.2023, 19:53Tuohon aikaisempaan viestiin lapin 5g-mastoista kirjoitin sunnuntaina miksi siellä angelin suunnalla niitä on, se on mobiiliverkkojen lupaehdoista kiinni, kun joutuivat pakosta rakentamaan mastot niin halvempi laittaa 2 kuin 3 pienemmällä kantamalla ja miksi vanhaa tekniikkaa kun uutta rakentaa...
siinä #24 viestissä on syy, ei muutaman norskin tai porojen takia 8)

Ei taida olla se syynä koska miksi ne aloittaisi lähes syrjäsemmästä soratiestä mitä löytyy (Angelissa on kelikamera nykyään) kun samaan aikaan kaikki pohjoisemman lapin valta- ja kantatiet ovat tyhjää täynnä? Samalla seudulla Angeli-Karigasniemi-välillä myös Elisalla 5G-täpliä. Ettei sieltä löytyisi jotain piilopirttejä johon ollut "pakko saada" 5G:tä?

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 08.02.2023, 19:53Muuten, oli 200 eurolla koekäytössä ollut zte 5g myynnissä, saisit kunnon yhteydet pienellä lisäantennillakin tai sijoittamalla sille seinälle missä parhaiten kuuluu.. tokihan tuo upload oli vähän huono.. olen huomannut että puhelimessa on huonompi lähetys kuin modeemeissa...  se oli sama kuin dna kotimokkula.. en vain muista missä ???  ???

itse kokeilin elisan liittymää, kun samasssa mastossa pitäisi olla ja lähetyssuuntakin sama NW.. noin 4 kertaa heikommat nopeudet kuin telialla!

Tuossa kokeillessa niin ei se luurin wifi-hotspot kovin hyvin lähetä, luurissa suoraan sai irti 200M ja läppäristä 40M.

Elisalla ne huonoimmat nopeudet täälläkin myös 4G:llä. Telia ainakin 4G-puolella vakain joskin kovin tukkoinen primetime-aikaan.

SääSami

#33
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 07.02.2023, 22:13Katselin piruttain mitä pyydetään 5G:hen kykenevästä reitittimestä. Juu, se voidaan unohtaa samantien. Hinnat alkaen 400e

Minulla on tuo tuolta ostettuna ja giganen DNA liittymä. Antaa reilun kilometrin päässä olevasta mastosta jatkuvasti 700-900 Mb/s. Upload reilun 100 Mb/s.

ZTE MC7010

einari

#34
Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 09.02.2023, 11:17Ei taida olla se syynä koska miksi ne aloittaisi lähes syrjäsemmästä soratiestä mitä löytyy (Angelissa on kelikamera nykyään) kun samaan aikaan kaikki pohjoisemman lapin valta- ja kantatiet ovat tyhjää täynnä? Samalla seudulla Angeli-Karigasniemi-välillä myös Elisalla 5G-täpliä. Ettei sieltä löytyisi jotain piilopirttejä johon ollut "pakko saada" 5G:tä? 8)

Kyllä se on ihan valtioneuvoston määräys... mitä traficom valvoo... Telia tappeli hallinto-oikeutta myöten mutta joutui taipumaan, sama velvoite koski myös Dnan ja elisan verkkoa... ja niinpä Dna:lla myös on siellä 5g...

Tuossa asiasta suomeksi saamenkielistä uutisista... https://yle.fi/a/3-12257934

weatherc

Lainaus käyttäjältä: SääSami - torstai, 09.02.2023, 13:04Minulla on tuo tuolta ostettuna ja giganen DNA liittymä. Antaa reilun kilometrin päässä olevasta mastosta jatkuvasti 700-900 Mb/s. Upload reilun 100 Mb/s.

ZTE MC7010

Oikeastihan tuollainen missä itse modeemi olisi ulkona olisi just nappi tänne, ulkona kun vielä paukuttaa ihan kivasti mutta sisälle asti se signaali ei oikeen jaksa.
Tuossa herää lähinnä kymysys että ymmärtäiskö tuo nykyinen Huihai reititin (8315s) sitä?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 09.02.2023, 15:41Kyllä se on ihan valtioneuvoston määräys... mitä traficom valvoo... Telia tappeli hallinto-oikeutta myöten mutta joutui taipumaan, sama velvoite koski myös Dnan ja elisan verkkoa... ja niinpä Dna:lla myös on siellä 5g...

Tuossa asiasta suomeksi saamenkielistä uutisista... https://yle.fi/a/3-12257934

Hyvä suomen viranomaiset (ja traficom) taas kerran. Sen ymmärrän hyvin että jonkun verkon täydellinen kuuluvuus vaaditaan valtion teille mm hätäpuheluiden takia mutta siihenhän riittäisi vaikka 2G...

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 09.02.2023, 17:05Oikeastihan tuollainen missä itse modeemi olisi ulkona olisi just nappi tänne, ulkona kun vielä paukuttaa ihan kivasti mutta sisälle asti se signaali ei oikeen jaksa.
Tuossa herää lähinnä kymysys että ymmärtäiskö tuo nykyinen Huihai reititin (8315s) sitä?

Ilmeisesti kun laittaa sen mokkulan kaapelin lan-porttiin niin muuttaa langattomaksi reitittimeksi sanoo tuo >> https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/huawei-b315-reititin#huawei-b315-tekniset-tiedot

SääSami

#38
Tuo ulkomokkula on helppo suunnata bluetooth sovelluksella. Paras paikka löytyy varmasti. Myyntisivun alalaidassa on linkki videoon missä proseduuri näkyy. Tuo toimii myös 4G-verkossa jos ei 5G ihan perille saakka kanna. Tuore nopeusmittaustulos oheen ja matkaa mastoon on kartalta mitattuna n. 1.3km.


einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 09.02.2023, 17:18Hyvä suomen viranomaiset (ja traficom) taas kerran. Sen ymmärrän hyvin että jonkun verkon täydellinen kuuluvuus vaaditaan valtion teille mm hätäpuheluiden takia mutta siihenhän riittäisi vaikka 2G...

Ei se johdu Suomen viranomaisista tai traficomista vaan Eu:n direktiiveistä..
https://pikkarala.fi/pikkarala-fi/pikkarala/valokuituhanke/eun-komissio-vahintaan-100-mbits-laajakaista-koteihin-vuoteen-2025-mennessa

Sitä odotellessa mennään 10-30 Mbs nopeuksilla, ei täällä syrjäseudulla aikoihin päästä noihin SääSamin nopeuksiin pitkään aikaan jos silloinkaan ::)