Uutiset:

02.03.2023
PALAUTUMISTIEDOTE
FinWX:n Data Push-sääasemien tiedonsiirto palannut normaaliksi.

Häiriö kesti noin kaksi vuorokautta ja  koskettivat vain pientä määrää jäsenasemista.
Lue aiheesta lisää täältä!

Main Menu

Sadekippoon lisäeristystä

Aloittaja Mr, lauantai, 05.11.2022, 09:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mr

Kahden lämmitetyn Davis sadekipon kulutus on päivässä yli yhden kWh ja hintojen noustessa tuollakin alkaa olla jo pientä merkitystä. Lämmitys ohjataan päälle kun lämpötila laskee alle kahden asteen ja poiskytkentä kun plusasteita on vähintään neljä. Davis lämmittimissä on vielä oma termostaatti, mutta sen vaikutuksista ei ole havaintoja. Aikaisemmin sadekipot ovat olleet myös ulkokuorelta lämpimiä kun lämmitys on päällä, vaikka siellä sisällä on se heijastava kalvo. Nyt tuli asennettua vähän parempi eriste Motonetistä. Leikkaus alkuperäisen kalvon kokoon ja liimaus kipon sisälle. 1cm paksu eriste sopi hyvin sisälle, vaikka olikin vähän haastava liimattava. Joka tapauksessa nyt kipon ulkokuori pysyy kylmänä ja kuilu tuntuu kädellä mukavan lämpimältä. Ehkä tuolla ei vielä sähkön kulutusta saa pienennettyä, mutta teko se on pienikin teko.

weatherc

Yks mikä myös säästää on ettei pidä lämmitystä päällä jollei tarve vaikka kylmää olisikin. Ainkin oma kokemus on ettei sitä loppujen lopuksi välttämättä tarvi kovinkaan montaa päivää talvessa pitää päällä, ainakaan täällä etelärannikolla. Joinakin talvina yhden käden sormilla laskettavissa olevan määrän verran jos edes sitäkään.
Nytkin +0.8 astetta ja jotain lumen tapaista tulee alas mutta ei ole menossa pakkaselle vaan aamuun mennessä pitäisi olla liki +10 joten turha lämmitellä.