Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tilastotutkintaa..

Aloittaja weatherc, torstai, 01.09.2022, 14:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa tuli katsottua kerättyä tilastoa FMI-salamista sen 8 kauden ajalta mitä ovat olleet avoimena. Hassuja sattumia, vai onko?
- Max virta: 4/8 noista vuosien yli 200 kA:n huippujärkäleistä ovat osuneet luonais-suomeen Tampere-Lohja-reunan lounaispuolelle.
- Max kerrannaisuus: Niistä peräti 5/8 huipuista osuneet Kokkolan seudulle. Mitkäköhän jekkulaitetta sillä einarilla on takapihallaan?  ;D

einari

Eipä ole mitään jekkua einarilla ;D
Luulempa että aakee laakee sen tekee... olenhan joskus aiemminkin maininnut näistä pitkistä salamoista, pitkistä ainakin jyrinän keston perusteella..

Oletettavasti 17.8 oli myös pitkä haarova salama, laskin geocachen sivulta 26 kerrannaissalamaa joista jokunen oli maasalamia ja suurin osa pilvi... päivästä olen satavarma vaikka silloin oli useana päivänä soluja liikkeellä samaa reittiä, kellonaika oli noin 19 jälkeen.. varma siksi että emännyys lomasta huolimatta ei ollut sinä iltana kotona....

 oletan että kyseessä oli sama salama kun ajat oli sadasosasekunnin tarkkuudella samoja... kauhavalta kokkolan ohi merelle oli ilmatieteenlaitos rivittänyt ne hieman siksakiksi 8)

einari

Nyt tuli tietoa kesän ukkosista... täytyy sanoa että kyllä tuon uutisen tiedot tuli käytännössä todettua  :)
https://www.verkkouutiset.fi/a/elokuussa-ukkosti-ennatyksellisen-paljon/#5de04725