Yleiset keskustelualueet > Yleistä keskustelua

Tonga tulivuorenpurkaus 2022

(1/2) > >>

angle:
Eilen siis tuommoinen tulivuorenpurkaus. https://yle.fi/uutiset/3-12272732 Räjähdyksen paineaaltoa on voinut havaita ympäri maapallon, jopa ihan kotisääasemilla. Tässäkö näkyy oma?

einari:
Katselin tuossa smartmixinilla sieltä lähistöltä miten voimakas heilahdus käppyrässä olisi.. nuo "viralliset" synop-asemat kun päivittyvät vain kerran tunnissa niin piti ottaa netatmot kehiin.. ohessa kuva uudesta seelannista jossa näkyy hieman suurempi muutos..  aikaero on 11 tuntia joten sen verran aikaa meni kun täällä rekisteröityi juurikin suomen aikaa vähän yli iltakahdeksaa. vaikka kuvassa on aka sama, noin 20.00 niin paikallinen aika oli silloin noin 9 maissa aamulla 8)

toki katsoin omaani ja muutamaa suosikiksi laittamaa suomesta niin näkyihän tuo..

Mr:
Varsin mielenkiintoinen huomio. Kuvassa oman aseman näkemä paineaalto, voimakkuudeltaan n. 0.5 hPa. Kuinka kauan kestää aallon saapuminen tänne pohjoiseen, eli täsmääkö tuo paikallinen 20:10 purkaukseen siellä jossain?

teutari:
Täällä havaittiin kanssa ilmanpaineessa muutoksia vähän saman tapaisia kuin ilmatieteenlaitoksen käppyrässä.

Jussa:
Havaittiin tosiaan täälläkin, en tosin ensin osannut yhdistää asiaa Tongan purkaukseen, ihmettelin vain noin reilun 2 hpa:n hyppyä. Iltalehti teki asiasta jutun ja oli näköjään huomannut asemani facepäivityksen.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/860dc844-c2c2-47a6-8fa5-80afdd38c777

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta