Kirjoittaja Aihe: Aurinkolämmitteistä...  (Luettu 1169 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 9094
Aurinkolämmitteistä...
« : Perjantai, 04.06.2021, 11:59 »
Tässä lienee aika klassinen tapaus aurinkolämmitteistä vs varjo....Eli oma Davis vs Raspi + SHT31   :P
Davikseen ei auta jättimäiset lautaset eikä propellerit. Itse asiassa sama tulos on sitten lautaset minkä tahansa kokoiset ja onko propelleria vai ei sillä erolla että ilman propelleria lämpenee vieläkin enemmän. Vika lienee sijannissa. Mutta kun rivarissa asuu ja johtuen Daviksen johdollisesta rakenteesta niin vaihtoehdot sijannille ovat aika vähissä vaikkakin siinä on jatkettu anturin piuhaa. Sade/lämpötila on helpompi saada sijoitettua, tuuli/aurinko ei, niille on käytännössä vain tuo yksi vaihtoehto. Eli niiden ehdoilla mennään.

Raspi/SHT31 on RaspiZero jossa SHT31-anturi GPIO-pinneissä + Daviksen orginaali lautaset, ilman tuuletinta. Härpättimen sijanti on talvisin varjossa 24/7 ja näin keskikesällä pääsee aurinko siihen pikku hetken aamuyöstä + iltapäivästä/illasta. Onglemallisin ajankohta on klo 15-19 kuten näkyy käppyrästäkin. Toisaalta tuohon on paljon helpompi kokeilla eri varjojuttua että auttaako vaiko ei koska roikkuu asuntojen välisessä aidassa.  :D

Korkeuseroa merenpinnasta katsoen noilla on nelisen metriä ja rapiat joskin maastokin on hitusen mäkistä. Eroa noilla on päivisin jopa 3 astetta. Öisin taas Raspi on hitusen viileämpi.