Projekti kartat

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 10.10.2021, 13:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Kuten tuossa mainittua niin nordicissa sekä euweatherissä käytössä olevasta Mapboxin palikasta olisi syytä päästä eroon, sitä kun ei tiedä kuinka kauan tuo vanha 1.x-versio pysyy linjoilla. Ja onhan siinä myös se, ettei siihen tule mitään päivityksiä enään. Onneksi jotkut vikkelät pelastivat sen ja forkkasi sen Maplibren nimen alle.
Tähän asti ovat ne kartat missä tuo on ollut käytössä käyttäneet Mapbox GL JS+Leaflet-komboa. Tämä siksi, että Mapbox hoitanut tuon taustakartan WebGL:llä (mikä mahdollistanut eri tyylit css-tyylisellä filulla sekä suht helpot data-päivitykset OSM:stä, esim Turun kehätien remonttissa oleva osa on nyt sen näköinen mitä on todellisuudessakin) sekä Leaflet muut klikkeet (koska se nyt tuli opeteltua ensin ja siinä ollut helppoa rakennella).

Miinuspuolella tuollaisella kombolla missä ajetaan kahta päällekkäin on se että lataus kestänyt sen muutaman sata millisekuntia kauemmin.

Ehdottomana plussana tuossa WebGL-pohjakartassa on se, että siinä pystyy laittamaan datan (kuten sadetutkan) sinne kartan sekaan eli niin että esim paikkakunnat tulee tutkadatan päälle, joka taas helpottaa hahmottamista varsinkin silloin jos koko kartta on yhtä isoa värikästä massaa.

Tuli tuossa ajatus että kokeilisi tehdä kartta pelkän Maplibren (eli ex-Mapboxin) varaan, se kun tässä vuosien mittaan on kasvanut ihan kelpo soivaksi peliksi. Ekana ulos oli tuo maajäristyskartta ja kun ihan suht helposti onnistui niin seuraavana kehissä oli sadetutka. Siinä on nyt laitettu tutkadata paikkakuntien, maa/maakuntarajojen ja pääteiden alle. Täytyy katsoa miten se toimii käytännössä, tutkadatan sijantia pystyy tarvittaessa muuttamaan.
Suunnitelma etenee salamatilasto => nordicin sääasemasivut josta tarkoitus päästä siihen itse päämäärään, eli EB:hen, se kun tarttis pikku fixausta/tarkistusta ihan noin yleisestikkin. Siihen ei vaan parane kajota muuta kun kolinakauden ulkopuolella :P  Mutta ennekuin sitä alkaa sorkkimaan on parempi harjoitella noiden pienempien karttojen kanssa ensin, tuo EB kun on koodillisestikkin aika möhköfantti ;)  :P

weatherc

Salama-arkisto muutettu käyttämään Maplibreä. Se olikin yksi vanhimmista kartta-klikkeitä mitä ollut kehissä, käytti wanhaa OpenLayers-karttaa  ::)
Samalla lisätty automatiikkaa että hakee sivua ladattaessa automaagisesti tämän päivän iskut kartan alueelta sekä että päivittää ne karttaa siirtäessä tai zoomattaessa.
Käytössä automaattinen "overlap-filtteri" joka estää iskujen päällekäisyyden, eli zoomattaessa lähemmäs näkee enemmän iskuja. Tämä mahdollistaa sen ettei 5000 iskun rajoitusta enää ole käytössä.

Teknisellä puolella...
Mapblibressä näyttää olevan moni toiminto sisäänrakennettuna mihin Leafletissä tarvis lisäpalikkaa tai purkkakoodia. Esimerkiksi tämä ettei täplät mene päällekkäin  :)

weatherc

#2
Deck.gl + maplibre kokeilussa. 13k täplää/iskua kartalla siten että aloitettu 2000 täplällä ja lisätty uusi isku joka 200 ms ja edelleen zoomaa/liikkuu ihan smootisti  8)  ;D
Täplän lisääminen kesti n 1 ms, tosin tuossa kokeilussa ei ollut mitään "ping-animaatiota" uusille täplille mukana.

D3 svg meni puuroksi jo 5k kohdalla  :P