Sääasemaohjelmat > Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemaohjelmista

Raspberry pi ja sääohjelmat

(1/1)

Argonex:
Tervehdys!

On tullut eleltyä hiljaiseloa pitemmän aikaa, mutta kokonaisuudessaan mitä tässä on tapahtunut tämän vuoden aikana: Alkuvuodesta upsi otti ja hajosi, samalla särkyi jälleen kerran weather displaystä historiadataa aikamoinen määrä.  No tämä aiheutti harmaita hiuksia ja kiroamista enemmissä määrin ja aloin suunnittelemaan uutta sääohjelmistoa ja konetta mikä veisi vähemmän virtaa. Tulin hommanneeksi tommoisen raspberry pi härvelin ja sihen yritin aluksi asentaa weewx:ää, mutta tuon kanssa loppuivat taidot kesken, joten lopulta raspiin asentui cumulusmx. Tuohon cumulukseen en ole oikein tyytyväinen kun en osaa sillä tehdä muuta kun noaa raportit, joista jää ilmanpaineet ja suuri osa kaikkea muuta mahdollista pois.  Pystyykö tuolla weewx:llä tekemään kattavampia raportteja? Ja löytyykö netistä jotakin fiksua scriptiä millä saisi nuo historiatiedot näkymään jotenkin järkevästi?

iccb:
Weewx:n kanssa saat suhteellisen helposti toimimaan useita eri web sivujen pohjia, joiden avulla saa dataa jos jonkinmoista näkyviin.
Myös useat eri pohjat on helppo ottaa käyttöön samaan aikaan. Yksi hyvä ja hyvin muokattavissa oleva on Belchertown skin, löytyy osoitteesta: https://github.com/poblabs/weewx-belchertown toinen hyvä on vakioteema Seasons, johon saa myös eri lisäosia, kuten alltimeSeasons jolla tulee kivasti lisää tietoa säädatasta: https://github.com/gedger/alltimeSeasons. Samoiten wxobs lisäosalla saa kyseltyä historiatietoja kätevästi: https://github.com/glennmckechnie/weewx-wxobs.
Vaatii vähän perehtymistä ja tutkimista, mutta jos saat asennettua testiversion weewx:stä johonkin, niin simulator ajurilla/moodissa voit testailla noita eri skinejä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta