Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

06.06.2021

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 06.06.2021, 21:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen pöllähti iltapäivän kunniaksi ukkosia.
Lohjalla, Loviisassa, Porvoossa, Miehikkälässä ja Savonlinnassa ukkosta esiintyi ennen kuin yksi alue muodostui Helsinki-Vantaan lentoaseman länsipuolelle ja liikahti etelään.
FinWX Helsinki-71 sai ukkoset niskaansa sen verran rempseällä vesisateella että pienessä hetkessä saatiin lievät taajamatulvat aikaan kun sadevesikaivot eivät meinanneet pysyä mäkisen maaston takia alas virtaavan veden määrän tahdissa. Pienessä hetkessä asemalla satoi yli 10mm vettä muutaman selvän näkö- ja kuulohavainnon kanssa. Kaikki salamat jotka aseman lähellä räpsyivät olivat pilvisalamoita.

Maasalamat olivat häviävän pienessä osassa kyseisessä kuurosadealueessa, joka tosin jäi jumiin hetkeksi aikaa alueelle. Tutkan mukaan näytti siltä että se ylläpiti itse itseään. Kun se lopulta antoi periksi, Hyvinkäältä yritti seuraava sisään joka elämöi vihaisen kuuloisesti mutta voimat siltä hävisivät juuri ennen kuin sateet saavuttivat sääaseman lähialueen.

Tätä kirjoittaessa viimeiset kuuroalueet olivat jo hiljentyneet. Viimeinen alue joka salamoita näki ennen kuin noste hiipui oli Pielavesi, jonka pohjoispuolella oleva alue hyytyi noin kello 21:30.

Ukkosella uhkaillaan eteläosaa maasta taas huomenna, mutta kuten tänäkin päivänä, kyse on kuurosateista. Tuulen ja siten myös alueiden liikesuunta on vielä kysymysmerkki.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------