Kirjoittaja Aihe: EWN ennuste rikki  (Luettu 509 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8974
EWN ennuste rikki
« : Tiistai, 02.03.2021, 00:25 »
EWN ennuste hajosi kun norsken YR lakkautti ennusteestaan vanhan API v1.9:n.
"ai, se oli tänään kun se lakkas toimimasta"  ::) :P :o ;D

Saadaan kyllä takas tulille mutta asiaa ei auta 6 päivän työviikko saatikka prkleen huono netti.

Siitä netistä sen verran että vauhti on ajoittain luokkaa 3 MB/s 50+ ms vasteajoilla.
Syy on se että paikallisesta tukiasemasta loppuu kapasiteetti (tämän Telia jopa myönsi :o), eikä parannusta (lue: uutta tukaria) ole edes suunnitteilla joskin verkonsunnitteluun on ilmoitettu asiasta. Maaseudulla kun ollaan niin kaikki operaattiorithan käyttävät samaa tukaria ja vaihtamalla vain huononee, Elisalla on vielä puolet hitaampaa, DNA:lla samaa luokkaa kun Telialla.
Tukarin vaihto / antennin suuntaus ei oikeen ole vaihtoehto koska lähellä on kyllä peräti 6 tukaria ja paikka suht keskellä niistä, kaikki eri suunnissa, tämä tukossa oleva 1.9 km päässä, seuraava 2.5 km, 2 kpl n 4 km ja 2 kpl n 6 km päässä.
Niin, eikä kuitua saatikka mitään muutakaan kinteää yhteyttä saa koska taloyhtiöllä ei ole nettisopparia paikallisen puhelinmafian kanssa. Itse kuitukaapelihan on kellarissa kaapeli-tv:n takia...  :o
« Viimeksi muokattu: Tiistai, 02.03.2021, 00:32 kirjoittanut weatherc »

Poissa Jussa

  • Taso ei enää mitattavissa
  • *****
  • Viestejä: 1184
Vs: EWN ennuste rikki
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 03.03.2021, 08:11 »
Minä sain jo kyselyä asemani seuraajilta miksei ennuste toimi, forecaan ja FMI:hin ei kuulemma voi luottaa ;D Mukava huomata kuinka tärkeäkin asia sivustolla oleva ennuste on.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8974
Vs: EWN ennuste rikki
« Vastaus #2 : Torstai, 04.03.2021, 00:18 »
Minä sain jo kyselyä asemani seuraajilta miksei ennuste toimi, forecaan ja FMI:hin ei kuulemma voi luottaa ;D Mukava huomata kuinka tärkeäkin asia sivustolla oleva ennuste on.

Totta, se on mukava huomata että noita ennusteita oikeastikkin seurataan.

EWN ennuste on takaisin tulilla.
Kehiin tuli "kehitysversio" eli se mitä tuli ruuvailtua mm Euweatherin etusivun kartalle. Suurin ero on ehkä siinä että mukana myös FMI Harmonie-dataa.
Pitää vielä jossain kohtaa tarkistella mm noita sateen ja ukkosten todennäköisyysksiä jota tuossa uudessa YR 2.0 apissa on huomattavasti paremmat.

Vanha YR-ennuste-skripti
Tutkailin sitä ja ainakin näyttäisi siltä että sen voisi suht helposti saada toimimaan 2.0 json-datalla. Tosin ilman noita sade/ukkos-todennäköisyyskiä.
Mutta niin että toimisi niin kuin ennenkin.
Jossain kohtaa voisi myös kokeilla saada tuo uusi (https://www.nordicweather.net/yrnoennuste.php) nostettua ulos sivuston koodista omaksi skriptiksi.