FinWX-asemien tiedotteet > Salla-96

Naruska ei ole hukkumassa lumeen...

(1/1)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Ukka Matinpoika pahoittelee Henkan toplistoilla näkyviä päiväkohtaisia sadelukemia. Virhe on poikinut eilisestä upsikatkoksesta ja sen jälkeisistä erään tumpelon sääaseman hoitelijan nakkisormien paineluista keskusyksikköä niin, kuten ei olisi pitänyt. Lopulliset väärät lukemat sain aikaiseksi räpelleltyäni tänään aikani keskuspurkin kanssa.

Vuoden sademäärä on nyt kohtalaisen vähän "väärin" vuoden alusta, kun se näyttää seitsemisen milliä enempi, mitä kerääntynyt on. Päiväkohtainen sademäärä sen sijaan on kauniisti sanoen päin persettä, kun lukema heiluu yli kolmessakymmenessä millissä. Oikea lukema olisi kolmisen milliä.

En enää räpellä tuota pääpurkkia. Jos laite alkaa huomisesta eteenpäin keräilemään lukemiaan oikein, niin sitten paniikkiin ei aihetta ole. Huono juttu on se, että kun pelivälineet toimii kuukausitolkulla virheettömästi, niin sitten häiriön tullessa dementoitunut säähemmo ei ilman vieraskielistä ohjekirjaa pysty muuta kuin päästelemään pitkiä perkeleitä tämän välillä rakkineen kanssa. Toimiessaanhan se on mitä parhain verme tämä PeetBros... ;) :(

Lunta alkaa olemaan Naruskalla oikeasti Ukan Tukikohan korkeudella 64 senttiä ja ne sentit päälle, mitä käyn huomisaamuna mittailemassa...lisää nimittäin tulee koko ajan. ;)

einari:
Jollei retkeilymajalla niin FMI:n naruskalla hukutaan kun on vajaa 7 metriä satanut tälle vuodelle..  >>
2021
-2.2° -37.2°Lämpötila
-16.69° - Keskilämpötila
10.9 m/s Puuska
6601.9 mm Sade

Tosin taitaa olla hieman persiellään nuo sademäärät kaikissa FMI:n asemissa alkuvuodelle..   8)

Edit// jos weatherc sattuu katsomaan tätä niin saattaa olla että fmi:n datassa on syy.. latasin havaintoja ja oli  nollasadepäivät merkattu -1 arvolla.. ?

weatherc:

--- Lainaus käyttäjältä: einari - Tiistai, 23.02.2021, 19:40 ---Tosin taitaa olla hieman persiellään nuo sademäärät kaikissa FMI:n asemissa alkuvuodelle..   8)

Edit// jos weatherc sattuu katsomaan tätä niin saattaa olla että fmi:n datassa on syy.. latasin havaintoja ja oli  nollasadepäivät merkattu -1 arvolla.. ?

--- Lainaus päättyy ---

FMI:n sademäärät eivät ole koskaan toimineet kunnolla koska niillä ei ole mitään "sade tänään"-arvoa vaan pelkästään viimeisen tunnin sade. Häkkyrä joka kerää FMI-dataa koittaa ynnätä yhteen noita päivän mittaan, joskus paremmalla ja joskus huonomalla tuloksella.... FMI:llä on kyllä nuo päiväkohtaiset datat mutta ne tulee jälkikäteen eikä siten sovellu "realiaikaseen" dataan koska tämän päivän datat tulee huomenna (näin se oli ainakin silloin kun noita väsäsin).

-1 tarkoittaa ettei anturia ole olemassa kyseisellä asemalla tai että se on rikki. Loppujen lopuksi aika harvalla FMI-asemlla on sademittari.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta