Davis Vantage Pro 2 Anemometer lähetin ongelma

Aloittaja Hemmo, sunnuntai, 07.02.2021, 15:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Lainaus käyttäjältä: Hemmo - maanantai, 08.02.2021, 15:00

Daviksen kuvaus superkondensaattorin tehtävästä:
The supercap (or 'supercapacitor' more accurately) is a prominent component on the SIM circuit board whose role is to act as a short-term – eg overnight – store of electrical power for the wireless transmitter

Nyt ehkä ymmärrän, taitaa olla jonkinmoinen hätävara ;)
Ilmeisesti kyseessä on langaton tuulimittari ilman ulkoista virransyöttöä, semmoinen aurinkopaneelihomma?

Sinänsä nuo kondensaattorit varaavat mutta sitten kun varaustaso laskee siihen mitä kulutus syö, niin lisää ei heru ennenkuin virtapiiriin syötetään taas "ytyä". Toiminee jossain aurinkoisemmissa maissa paremmin.

Netatmossa on vain 4x1,5 paristot, 2x1 sarjassa ja ne rinnan eli 3v ja kestää vuoden tai puolitoista tuulista riippuen, tokihan siihenkin voisi laittaa akut ja ladata niitä tai 3v suorasyöttö.. mutta makaneeko liioin vaivan. 



einari

Lainaus käyttäjältä: Zalama - maanantai, 08.02.2021, 18:09
Itse en paljoa elektroniikasta ymmärrä, mutta totesin viime kesänä, että Davis on aika tarkka sähkön laadusta. Kokeilin ensin antaa virtaa suoraan muutamlla eri kännykkälaturimuuntajlla, mutta ei lähtenyt toimimaan. Sitten kokeilin laittaa akkupankin väliin, eli davis saa virrat pankista, joka taas on jatkuvassa latauksessa. Jopa vain lähti toimimaan.

Joskus kauan sitten tiesin elektroniikasta enemmänkin.. osa on haihtunut muistista ajan saatossa kun ei ole tarvinnut pitää herätevirtaa yllä enää työn takia ::)

Asiahan lienee näin.. Herätevirtaa tarvitsee nämä nykyajan laturit, niin autossa kuin puhelimissakin, eivät osaa lähteä virtaa pukkaamaan jos plussan ja miinuksen arvot ovat tasan. oletan että lähtötilanteessa kyseisen härpäkkeen varaus on ollut plus/miinus nolla eikä siis siksi lataa.. sitten kun väiin laittaa powerbankin niin johan pelittää, jos siellä on se tyhjä akku alkutilaanteessa niin powerbankki ei ota minkäänlaista kantaa onko tyhjä vai täysi vaan ruokkii sen täydeksi.. saman asian olisi tehnyt selllainen juttu että olisi laittanut jonkin pariston siihen antamaan herätevirtaa hetkeksi rinnalle..puhelimissa on ajateltu tällaisia tilanteita ja niiden akut ei mene totaalisesti tyhjäksi vaikka sammuukin, jollei lähde lataamaan on vika muualla...