Kovin paha ei vielä ollut kuten kuvasta näkyy.. lähinnä vain virransyöttö ja ultraäänianturien liitokset.. milloikahan opitaan käyttämään lakkausta päällä... tai samanarvoisia materiaaleja jotka ei aiheuta hapettumia..
Hapettumat tuntuvat olevan vähän merkistä riippumattomia ja etenkin Suomen kaltaisessa paikassa, jossa lämpötila pomppii edestakaisin joskus rajustikin, sitä kosteutta pääsee sisäänkin muodostumaan lähes väistämättä. Jos siinä on yksikin liikkuva osa, voi heittää välittömästi hyvästit sellaiselle koteloinnille, ettei jotain kautta sinne pääsisi kosteutta. Sääasemakalustoilla on se perustavanlaatuinen ongelma muutenkin, että täysin umpinainen kotelo ei mittalaitetta tee, joten se menee täysin lakkauksen ja muun vastaavan olosuhteiden suojaamisen piiriin.
FinWX Helsinki-71:n ja Lohja-12A:n sääasemat ovat (jälleen) identtiset ja niissä on ollut hapettumisen kanssa huomattavia murheita, siitäkin huolimatta että piirilevy on tehtaalla lakattu. Toistaiseksi pahin tapaus oli FinWX Lohja-12A:lla, jossa lämpötila/kosteusanturin piirilevyn johtimet olivat
ruostuneet toimintakyvyttömäksi. Hapettumaahan tai erittäin hidasta palamista se ruostekin on mutta herätti kysymyksen siitä että kupariako tuo muka oli. Paras taktiikka tähän mennessä on ollut koko piirilevyn juotospuolen peittäminen saniteettisilikonilla tasaisesti. Ei hyökkää sen enempää homeet, kuin likakaan ihan täysillä päälle. Silikoni ei pääse vaikuttamaan piirilevyyn muutenkaan, koska siinä on jo lakkaus päällä. Silikonin tehtävä on toimia vain paksumpana suojana.
Onko ARostilla tässä vaiheessa mitään arviota milloin WeatherFlow-asema saapuu?