FinWX-asemien tiedotteet > Pello-70

Aseman tietoje päivitys finwx-sivulla

(1/1)

ahpe:

--- Lainaus ---FinWX Pello-70
Viimeisin raportti sääasemalta saatu 38 min, 31 sek sitten.

Lämpötila -15.2°C    Ilmanpaine 1007.46hPa    Kosteus 85%
Tuuli Itäkaakko,   0.0m/s   24h sadekertymä  0.0mm
Metsäpaloindeksi Matala
--- Lainaus päättyy ---

Voisiko tuota päivitysväliä finwx-sivuille lyhentää, realtime.txt päivittyy 5 s välein.

Äkäslompolo kyllä päivittyy useammin.


--- Lainaus ---FinWX Äkäslompolo-97
Viimeisin raportti sääasemalta saatu 56 sek sitten.
--- Lainaus päättyy ---J.Jäntti:
Tervehdys,
Niinsanottu ruuhkaluentajärjestelmä purettiin pois FinWX:n järjestelmistä koodimuutoksen yhteydessä, jolloin päästiin pois tämäntyyppisistä tilanteista, sillä se ei palvellut käyttötarkoitusta asianmukaisesti.

Kävin katsomassa serveriltä datatiedostoa, jonka sivusto väittää olevan puoli tuntia vanha ja hämmennyksekseni huomasin että kellonaika ja päivämäärä ovat täysin oikein, mutta sivulle tulee jostain käsittämättömästä syystä tasakellonaika koko ajan.
Mitä testissa huomasin oli, että asemasi säätiedot päivittyvät sivulle täysin oikein joten häiriö on jossain kohtaa realtime.txt-tiedoston kellonajan parsintaa. Veikkaan tässä kohtaa että parseri on hämmentynyt siitä että kellonajan erottimena on piste, kun se luultavimmin odottaa siihen kaksoispistettä.

Tarkistan parsijan koodin ja pyrin korjaamaan tuon mahdollisimman nopeasti kuntoon.

J.Jäntti:
Parsija korjattu.
Kuten oletinkin, kellonajan tunnistaminen meni siellä mönkään, kun aikaerottimena oli piste. Sääasemasi aikaleima ja raportin ikä näkyvät nyt siten, kuin sen kuuluukin.
Muutos astui voimaan 27.12.2020 kello 18:48 ja se on voimassa kaikilla FinWX-asemilla, joilla on käytössään Cumulus-pohjainen realtime.txt-datatiedosto.

Pahoittelut häiriöstä.

Mr:
Tuo parsijan korjaus kaikille sivuille aiheutti nyt sen, että omalla sivulla viimeisin päivitysaika muuttuu vain tasatunnein. Oma realtime.txt tiedosto oli modattu sisältämään kellonajan kaksoispisteellä, eikä se enää toimi. Jos sen muuttaa takaisin pisteeksi, pitää muut samaa tiedostoa käyttävät ohjelma sitten muuttaa. Voisiko parseria laajentaa niin, että kumpikin vaihtoehto menisi läpi?

J.Jäntti:
Parsijan käsittelykyky kellonajan erottimen suhteen ei pitäisi olla mikään massiivinen operaatio.
Suoritan muutokset parsijalle mahdollisimman vauhdikkaasti.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta