tietenkään ihan tyhjäksi ei ole hyvä päästää niin olisiko semmoinen 50-60 vrk suuntaa antava arvio.
Säädinhän pätkäsee poikki kun jännite tippuu alle asetetun 11.9V, mikä tuossa linkkaamassasi olisi noin 8 vuorokauden kohdalla, eli se ei päästä niitä tyhjäksi. Tuon rajan asetin ihan tarkoituksella korkeammaksi kun mitä oli säätimen oletus. Kun säädin on pätkässyt poikki on ainut joka saa sähköä itse säädin tietty, sekä Daviksen loggeri. Kun akut kunnossa niin tuo toimii vallan mainiosti.
miten on, olisiko siihen laturin osalta mahdollista lisätä kolmaskin akku tai ostaa toinen akkusarja jotka käy vaihtamassa tarvittaessa ja lataa "käytetyt" täyteen muualla.. ei tarvitsisi pohtia muita ratkaisuja.. ehkä kerran vaihdolla pääsisi...
No, aikasemmin oli 3 akkua ja yhteensä 210 Ah. Nyt on 120 Ah, yksinkertaisesti koska Rustan hylly tyhjeni

Eiköhän sinne se kolmaskin ilmesty jossain kohtaa

Tuo vaihtaminen on suht hankalaa jo senkin takia ettei tuo asema ole minkään tien vieressä, eikä tuo perille asti menevä tie ole kovin "talvihoidossa". Eli varsinkin talvella on sinne meneminen varsin arpapeliä. Vastassa voi olla niin 10 km peliluistinrataa kuin syvät urat tms. Hyvä lumitalvikelihän on hyvä vaan kun se on harvinaisuus talvisin tuolla Itämeren rannalla. Se oli vielä 1.5 viikkoa sitten kun siellä kävin paikoin jäässä. Eikä kiinnosta alkaa kannella 45 kg akkuja usean sadan metrin verran pitkin jäisiä kallioita. Lounaisrannikon talvet tuntien niin siihenkään ei voi luottaa että olis lunta pulkalle jolloin tietty liikuttaminen olisi helppoa jos vaan muuten pääsisi perille.
Ennemmin on käynyt mielessä jos olisi olemassa joku "tasku-agre" jolla saisi tarvittaessa puskettua vaikka 10-20A virtaa sisään vaikka tunnissa tai kahdessa. Sillä kun monesti herättäis tuon henkiin riittävästi. Kävisi tyyliin joulukuun loppupuolella, jolloin useasti vielä paljas maa, puskemassa sisään muutaman amppeerin.
Toisaalta, saatavaan aurinkovirtaan vaikuttaa moni asia. Yksi tietty että täälläpäin on marras-joulukuu useasti umpipilvinen. Auringosta ei ole monesti tietoakaan kiitos lämpimän Itämeren. Toisaalta, selkeä päivä jopa joulunkin tietämillä tuottaa äkkiä sen 50 wattia päivässä vaikka pelkkää hajasäteilyä onkin.
Toinen on lumisuus, tulee aika heikosti jos paneelit paksun lumen alla. Ja ei, siihen ei auta mitkään vesi-vek ym pöperöt ettei lumi tarttuisi. Kokeiltu on.

2019-2020 jolloin ei lunta käytännössä ollut ei tuota ongelmaa ollut, jolloin se myös alko myös tuottamaan enemmän nopeammin tammi-helmikuussa. 2019-2020:han oli marras- ja tammikuiden tuotot suuremmat kuin ylempänä oleva talvikulutus, vain joulukuu jäi 50w miinukselle.