Akut tyhjät ja kosteus-anturi seonnut

Aloittaja weatherc, tiistai, 22.12.2020, 18:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

#10
Monissa lähteissä kylläkin mainitaan että pystyakseliset ovat hyötysuhteeltaan parempia, eikä tämän kokoluokan
vermeissa mitään haruksia tarvita.. ruuvipaalu vaan maahan tai muuten koplaa pystyyn vaikapa isompaan betonilaattaan ja kiviä juurelle painoksi.. jollei halua valaa jalustaa...

Ehkä unohdamme tuon napadynamon, kun 12 volttisia on vaikea saada.. tuo 5-6 volttia kyllä pyöritäisi netatmoa.. mutta reitittimen kanssa tulisi ongelmia, joten niitä pitäisi olla kaksin kappalein..

Mutta kohtuuhinnalla löytyy saaristotekniikalta pieni generaattori johon niiden ainut pystyaselinen vaijeriviritys perustuu..
katselin amazonilta vaihtoehtoja mutta kiinan tuonnille tulisi tuplat hintaa joten siirryin länteen, eli ruotsiin.. n. 200-300 eurolla saisi kohtuullissen paketin jossa olisi jo tehoakin ja pystyakselisena.. vaikkapa tämä..

https://www.amazon.se/Vindkraftsystem-vindturbgenerator-vindgenerator-vindkraftssystem-regulator/dp/B08B3SSKGC/ref=sr_1_16?dchild=1&keywords=wind%2Bgenerator&qid=1609319619&sr=8-16&th=1

tuossa kylläkin luki minus one ainakin toistaisesi ... mutta olihan siellä muutakin :D

tuossa taasen ei lukenut miinusta..
https://www.amazon.se/Windkraftsystem-HaroldDol-vindturbine-vindgenerator-vindkraftsystem/dp/B07ZRJ1YF1/ref=pd_sbs_328_2/261-9859333-5313126?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07ZRJ1YF1&pd_rd_r=e0c61d1a-bf8d-4625-ba34-6fbb713acbdf&pd_rd_w=oyB4r&pd_rd_wg=qjRLf&pf_rd_p=2c8b89fc-5d9f-451e-8f26-58ee1b07a058&pf_rd_r=QS1MS30M2ZYAPVZX6V5Z&psc=1&refRID=QS1MS30M2ZYAPVZX6V5Z

oli siellä reilulla satasella generaattori joka käy pystyyn tai vaakaan.. kuva.

einari

weatherc mietti että sopiiko olemassaolevaan lataussäätimeen kytkeä, no ainakin jos on hybridisäädin. Muuten pitää varmaan rakentaa jonkinmoinen suojapiiri ettei lykkää generaattorista virtaa aurinkopaneeliin tai päinvastoin.. ehä on viisainta harkita valmista ratkaisua eli sitä tuulelle ja auringolle yhteistä hybridiä, jostain katsoin eikä ne mahdottomia hinnaltaan olleet..  tärkeintä on kuitenkin että jännite on sama. 

Tuosta valmiista paketista en tiedä onko siinä mukana tasasuuntaussilta, tosin semmoinen 3-vaihetasasuuntaaja ei maksa kuin kympin pari, kuitenkin ehdoton kapistus.. tuota pelkkää generaattoria myydään diodisillalla ja ilmankin...

Joku ilmeisesti on tuohon valmiiseen tykästynyt, kolmannen oli hankinut ja kommenteissa tuossa kuvassa kehui.. eipä niissä myllyissä kovin kummoiset kiinnitykset ole  :D


weatherc

Muutoin ihan mielenkiintoisia muta tuo Ruåttin Amazooni ei lähetä suomeen...
Toisaalta, mitä tuota Amazoonia tullut matkan varrella selailtua niin aika kalliiksi todennut...

einari

mutta saksan lähettää.. testasin mutten maksanut  :D
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07ZRJ1YF1/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A2J49ZRKLBL12G&psc=1

vastaava vehje kiinasta olisi maksanut melkein 500 ecua... näkyy olevan kontrolleri mukana

weatherc

Ja kuten aina, kannattaa vilkasta tuota review-osastoa myös...Noita samanlaisiahan on tuolla useampi joten lienee kaikki samaa kiina-roinaa:

LainaaVery low amperage output (around 0.3-0.7A) even in the strongest winds at 12m/s.
Ei ihan 600W/50A mitä luvataan, pikemmin menee jo Wish-osastolle... ;D

einari

Halvalla ei saa hyvää... yleensä, mutta jos eurooppalainen kelpaisi (luultavasti kuitenkin nuokin halpatyövoimamaiden tuotteita osin)

makaroononimaasta tällaista..
https://www.makemu.it/shop-makemu/?lang=en

einari

#16
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 30.12.2020, 22:50
Ja kuten aina, kannattaa vilkasta tuota review-osastoa myös...Noita samanlaisiahan on tuolla useampi joten lienee kaikki samaa kiina-roinaa:

LainaaVery low amperage output (around 0.3-0.7A) even in the strongest winds at 12m/s.
Ei ihan 600W/50A mitä luvataan, pikemmin menee jo Wish-osastolle... ;D

kun elämme tällaista uusavuttomuuden aikaa niin epäilen että siinä on menneet piuhat sekaisin ja on jarru päällä..
nuoruudessa jo joutui vaihtelemaan noita vaihejärjestyksiä moottorille jos pyöri väärin päin tai jurrassi hiljakseen..
se oli usein vaiheet eri paikoissa eri lailla silloin... samahan se on generaattoreissakin.. vaihejärjestys pitää olla oikein..   ;)

Noissa 3-vaihegeneraattoreissa on usein jarru joka toimii turvamekanismina juurikin muuttamlla vaihejärjestystä kuten esite sanoo > Control system: Electromagnetic.
Speed control: Automatic wind angle.
Tästähän seuraa että jos piuhat kytketään väärin niin saadaan aikaiseksi manuaalinen jarrutus....  8)

Kun laitetta myydään eu:ssa niin pitää aika tarkat direktiivit täyttyä.. ja lupaukset pitää.. luulisin ::)

edit// Nuo review-jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa, yleensä joka asiassa vika on käyttäjässä tai siinä miten asioita toteuttaa ja tulkitsee  8)

Jos tarkastellaan tuota 600W/50A arvoa niin kyseessähän on ideaali tilanne jossa jännite on vakio, vastus nolla ja kuorma 50A (eli oikosulkuvirta) , mutta akun latauksessahan ei ole ole kyseessä se, siitä jo lataussäädin pitää huolen ja jollei säädintä ole niin akku sanoo poks..  Kun ei tiedä miten ja mistä tuo virta on mitattu ja millaisella kuormalla, johtimien pituus ja paksuus generaattorilta akustoon, akun tyyppi yms. ovat hämärän peitossa, niin sitä on turha pohtia. jos taas tarkastellaan tuota 0,3-0,7 ampeerin virtaa, joka riippuu juurikin noista mainitsemistani tekijöistä.. nuo arvot lataavat siis 18-42 A/tunnissa.. eli 200Ah akun lataaminen kestää noin 5-7 tuntia liki tyhjästä täyteen... ja harvoinhan se on aivan tyhjä... muuten akun varaustasokin vaikuttaa lataukseen riippuen säätimen tyypistä.. ajattelisin näin ???

weatherc

Mitä lataukseen tulee niin akkujen hyötysuhdehan ei ole 100%. Kesäsin kun virtaa riittää ja paneelilataus menee float-asentoon jo ennen 11 aamupäivällä tarvitaan 6 kWh kulutukseen 9 kWh virtaa. Noin pyöreästi. Tuo on ollut aika vakio.
Toinen on se että matalalla teholla ei paljoa jää akkuihin. Mitä noita paneeleja seurannut niin vaatii yli 4A ennenkuin mitään kovin tähteellistä jäisi talteenkin. Se on vaan raaka tosiasia.

Lainaaja harvoinhan se on aivan tyhjä.
Eivät ole koskaan täysin tyhjät. Säädin katkaisee kuorman pois kun jännite tippuu alle 11.8 V taitaa olla. Ja vastaavasti takaisin kun päästään yli 12.2 V. Nuo raja-arvot on tuossa käytössä olevassa säätimessä säädettävissä.

Lainaaakun varaustasokin vaikuttaa lataukseen riippuen säätimen tyypistä.. ajattelisin näin
Vaikuttaa. Tuossa omassa säätimessä on 3 eri lataustyyppiä jota se käyttää ainakin sen antaman datan mukaan.

LainaaNuo review-jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa, yleensä joka asiassa vika on käyttäjässä tai siinä miten asioita toteuttaa ja tulkitsee 

Nooh, en noin sanoisi vaan pikemmin että ne monesti kertoo sen todellisuuden noista kiina-vehkeistä missä myyjät tuuppaa kaiken maailman satuja selostukseen ilman mitään todellista pohjaa. Jo se, että täysin samannäköistä vispeliä on myynnissä monella eri myyjällä eri nimillä tai nimettömänä, ja se että vispelin väri määrää hinnan (tuota kyseistä saa punaisena paljon halvemmalla kuin valkoista) sanoo jo aika paljon. Monestihan ne myös poistaa/ei hyväksy negatiivisia palautteita koska se haittaa myyntiä kun käy ilmi että homma on silkkaa kusetusta ala Wish.



Zalama

Mitäs kaikkea sulla tuolla sääasemalla oikein pyörii kun tehoja tarvitaan sähkökiukaan verran?

einari

Aika hurjalta tuntuu..  laskeskelin tuolla 6 Kwh:n arvolla.. oletin että tuo ennen 11 tarkoittaa ainakin 10 tuntia.. eli siis 600 wattia/h > 0,6kw x 24h =  14,4 Kwh /vrk >> kerrottuna 365 päivällä saadaan rapeat 5200 Kwh/vuosi...   sitä kun vertaa omaan vuosikulutukseen 8000 Kwh.. joka sisältää kaiken kulutuksen ilmalämpöpumppuineen, lämminvesivaraajan, lattialämmityksen, 2 pakastinta, jääkaappi, televisio, 3 tietsikkaa, valot, keittiölaitteet, yms.. niin vie sääasema paljon virtaa...

Raspihan vaatii oletettavasti lisäliitäntöineen 3 ampeerin virtalähteen ja vaikka olisi 12 voltin jännite sille niin se olisi 36 volttiampeeria eli wattia >> 0,036 Kwh siis noin 0,4 Kwh/11h.. mihin siis kuluu loput 5,6 Kwh 11 mennessä???

Jos tuo 4amp*12v pitää paikkansa niin niiden panelien teho on 48W kerrottuma ajalla 11h niin tuona aikana tuotto on vajaa 530 wattia eli 0,53 Kwh.. eli tuommoinen 48 watin teho siis vaadittaisiin ylläpitämään akkua..

Tuossa on android-appi tuulivoimaan... taisi olla vestaksen arvot siinä..