Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2020-2021

Aloittaja einari, lauantai, 05.12.2020, 08:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Davisissa siis tuo sensirion SHT31. Minulla on verrokkimittareita muutama jotka viimeviikon -37,2 asteessa näytti kymmenyksen sisällä samaa davisin kanssa. Olisi toisaalta mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jos mentäisiin tuonne lähemmäs -50 astetta, vaikka en kyllä varsinaisesti sellaisia kelejä toivo.

einari

Melkein kaikkeen on ratkaisu...

Jos kylmä ei tule Jussan anturin seutuville (tai ihan kenen tahansa muun) niin kylmää voi kantaa styrox-latikossa muutaman kilon anturin luo.. eli siis kuiva- l. hiilihappojäätä testamiseen, anturi vain laatikkoon  ::)

Se vaan vaatisi käyntiä kaiketi oulun suunnalla entisen agan toimipisteessä, lindeköhän se nykyään on.. kokkolassa taasen voikoski myy. sanomalehteä tms. väliin ettei suoraa kosketusta jäähän tule... myyvät styrox-laatikossa tai irtona omaan laatikkoon.

"Kuivajää on kiinteää hiilidioksidia, jonka lämpötila on -78,5 °C. Huoneenlämmössä kiinteä hiilidioksidi sublimoituu suoraan kaasuksi." >> samalla saa siirrettyä hiilidoksiidia paikassta a paikkaan b.  8)

Jussa

Noo, taidan odotella noita siperian pakkasia testiin, tulee sitten jos on tullakseen ;D Nythän tuota on taas merkkejä, että siperian kelit voi meitäkin hätyytellä kuun vaihteessa, kassotaan kuin käy.

weatherc

Tuli tuossa kun lumen määrästä ja kunnon talvesta oli juttua katsottua että, niin, oliko tämän vuoden tammikuu mitenkään kummallinen. Lyhyt vastaus on ei, osus niin keskelle on vaan voi. Tammikuun -4.6 astetta oli uuden ja vanhan FMI-normien välissä sekä jos aseman historiaa katsoo niin lämpimämpi/kylmempi-kaavalla laskettuna niin on ollut 7 kylmempää ja 7 lämpimämpää tammikuuta.

Luntahan toki on tullut kohtalaisesti suht nopeaan tahtiin (ja osa sulannutkin siinä välissä), tuo lähin virallinen Kiikala tuossa palttirallaa 15 km päässä näyttää 36 senttiä, mikä ihan ok lukema tälle kulmalle.
Paikallinen 50k:n asukkaan maalaiskylä selvityi ihan hyväksytyin arvosanoin kadunauraamisesta vaikka vähän rautiovaunu-ajelua olikin pari päivää keskustassa kun taas 4 kertaa suuremmassa pitäjässä turussa vissiin ollut "hiukka ongelmia".  :P Onhan salossa 2 niitä jo kertaalleen sukupuuttoon kuolleita tiekarhuja (jokuha "keksis" että hei, niilähän voi kesäsin hoidella vaikka sorateitä ;D) kun taas turussa niitä on kokonaiset 4 ;)
Täällä maaseutulähiössä vuoristossa ei tuollaisia ongelmia ole, baanat aurattu heti aamusta niin kaupungin urakoitsijan kuin valtionkin toimesta (kylän läpi menevä raitti on valtion polkuja kuten ohimenevä kantatiekin) 8)

einari

Niin se siellä... ja utsjoella, vaasa-joensuu linjan yläpuolella ja osin alapuolella vuosien 2000-2021 välillä keskilämpötilat ovat pääsääntöisesti (lentokenttien dataa arkistosta selaamalla) 6-8 sijalla kylmemmästä päästä katsoen 22 vuoden ajanjaksolla, eli oli 14-16 lämpimäpää vuotta..  8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 05.02.2021, 18:47
Niin se siellä... ja utsjoella, vaasa-joensuu linjan yläpuolella ja osin alapuolella vuosien 2000-2021 välillä keskilämpötilat ovat pääsääntöisesti (lentokenttien dataa arkistosta selaamalla) 6-8 sijalla kylmemmästä päästä katsoen 22 vuoden ajanjaksolla, eli oli 14-16 lämpimäpää vuotta..  8)

Eli ei mitään erikoista, vaan normi talvi sellainen kun sen pitäisikin olla.
Kyllä tämä voittaa nuo "4 kuukauden marraskuut" 100-0. Hyvä ajellakkin kun kaistat lähes kuivat 8)
Harmi vaan että tuo Itämeri oli ja on sen verran lämmin ettei oikeen tahdo jäätyä.

weatherc

Sarjassamme hassut sääilmiöt:
Ydinvoimalan viilennystornit aiheutti paikallisen 20 cm lumisateen Ranskassa:
https://twitter.com/i/web/status/1359099276803072000

:o

weatherc

Mielenkiintoinen lämpeäminen. Täällä oli 1.5h sitten -15 astetta, nytten -5 ja suunta todella nopeasti ylöspäin sen verran nopeasti että EWN:kin kertoo vielä -7.. (Kun tätä aloitin kirjoittaa oli -5.4, nyt muutama minuutti myöhemmin -4.6)
Kun katsoo lähistön asemia niin vaihtelee -4 ja -16 välissä ihan sikin sokin  :o

J.Jäntti

Lämpeneminen näyttää jatkuvan näin vuoden kylmimmän kuukauden lopun kunniaksi.
Helsingissä Vantaanjoki on alkanut nopeimmista virtauskohdistaan avautumaan, sekä osiltaan reunoista. Vielä kaksi viikkoa sitten kyseisellä jäällä paineltiin suksilla ja kävellen joko joen suuntaisesti tai jopa sen poikki. Alueella on vesivirtaukset lisääntyneet ja repineet uria lumeen jota pitkin joen suuntaan laskee vettä useasta paikasta. Kevään merkkejä osoittaa myös luonto sikäli, että mustarastaat ovat aloittaneet pitämään ääntä aamuisin.

Henkilökohtaisesti en pistä pahakseni lainkaan. On vain tervetullutta, että sivutiet sulavat nyt auki edes rengasurien kohdalta. Onnistuttuani lentämään kyljelleni Icebug-nastakengät jalassani koiria aamulenkillä käydessäni, jouduin iskemään niiden alle jääraudat, jotta kävelemisestä ei tulisi enempää haavereita. Itse nurinmeno ei aiheuttanut fyysisiä vammoja.

Maaliskuu aloittaa täällä uuden ketjun ja siinä samalla katsotaan miltä näytti Helmikuu 2021 FinWX Helsinki-71:n mittarien mukaan.
Kärkisijoja todennäköisesti hätyytellään aseman kylmien lukemien päässä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------