Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2020-2021

Aloittaja einari, lauantai, 05.12.2020, 08:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jussa

Täällä nyt -36,3, korkein -34,5 ja ennusteen mukaan pysyisi tulevaan yöhön noissa lukemissa. Voi tulla asemalleni kylmin vuorokausi mittaushistoriassa.

einari

Kovimmat pakkaslukemat alkavat nyt hellittämään toviksi, täällä kylläkin jäätiin puolisen astetta 2019 kylmimmästä päivästä.

Näyttäisi siltä että kylmempää olisi ehkä luvassa kuun lopulle ja helmikuun alun tienoille.. jos nuo Ventusky/GFS ennustamat lukemat pitävät kutinsa, johdonmukaisesti länteä kohti valuvat kylmät ilmamassat, juuri oli ylen sääennusteessa -50° Jakutskiin.. tosin minun smaartmixin-appi näyttää -46.8°

Tuo Ventusky on Tsekkien meteorologien aikaansaannos ilmeisesti.. kaikille puhelimille ja tableteille, tietsikallakin näkyy..(pro-versio maksaa 2,99 €/vuosi) suurinpiirtein kuin windy mutta ehkä selkeämpi.. tosin puuttuu tuo ECMWF..


weatherc

Einari, sulla on väärä paikkakunta seurannassa tuolla venäjällä  8) ;D

(Kuva napattu FB:stä, joten ei oma kaappaus)

einari

miltähän vuodelta tuo oli...

Ei ole vaan ihan oikea.. seuraan jakutskia siksi että siellä on netatmo ollut toukokuusta 2014 liki yhtäjaksoisesti (Katkos 2017 kesällä) mittaamassa, jos netatmo olisi mainitsemassasi paikassa niin varmaan seuraisin. Tai mielummin pohjoisen pallonpuoliskon kylmintä paikkaa, saman seudun Oimjakonia..  :D

Mäntykangas saapui samoille aaltopituuksille... 
https://www.foreca.fi/meteorologilta  8) ::) ;D

einari

#14
Onkohan tuo kuvan sääasema vielä toiminnassa...
tuossa koko juttu.. http://www.somerikko.net/matkat/oimjakon.html

Jutun lopussa kerrotaan miksi on pohjoisen pallonpuoliskon kylmin paikka

weatherc

#15
Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 16.01.2021, 17:03
miltähän vuodelta tuo oli...

Jos avasit kuvan niin näit että 4 päivää vanha, eli tältä vuodelta.
Naputtamalla paikannimen FMI:n appiin näkyy että tuolla ei olla pääsemässä -40C lämpimälle puolelle kertakaan seuraavan 10 päivän aikana ja ma-illaksi luvataan -54C  ;)

Eihän näissä privaatti-asemissa (kuten Netatmo, Davis ym) ole muuta vikaa kun että anturien speksit tahtoo loppua -40C korvilla jonka jälkeen niiden luotettavuus on lähinnä viihdetasoa. WW-foorumillahan oli aikoinas yks heppu Alaskasta jolla Davis, ja jossa oli jotain -60C korvilla, ja Davis kertoili ihan perunoita silloin muistaakseni.

MUOKS:
Ulkolämpätilan alin lämpötila speksien mukaan:
Davis ja Netatmo: -40C
Peet Bros: -48C
Vaisala WXT530: -52C

einari

#16
Tuohan on vaan jokin ennuste..
forecan mukaan siellä ei ole ollut viime viikolla kuin rapeat -55°..
samoissa lukemissa menee jakutskin kanssa, jossa on nyt forecan mukaan -43 ja netatmon mukaan -42,9
oikeasti kaikki sääasemat merkistä riippumatta ilmeisesti sitä viihdettä...

edit// noista katson paikkansapitävyyksiä.. välimatkaa on lentokentälle reilu 10 km.. ja netatmo keskellä kaupunkia.. toisinaan on muutama aste ollut eroa, semmoiset 4-5 maksimissaan.
mutta olihan Ukan ja Naruskan fmi:llä yksi päivä 7 astetta eroa... samaan kellonaikaan... :D

https://en.allmetsat.com/metar-taf/asia.php?icao=UEEE /viimeisin havainto ja nopeampi katsoa..
https://www.wunderground.com/weather/ru/yakutsk /Se on kumma ettei näitä lentoasema näy wu:n mapissa..

weatherc

#17
Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 16.01.2021, 20:51
Tuohan on vaan jokin ennuste..

Toki oli "vaan" FMI:n ennuste, sen apissa myös lähimmät havainnot. Tällä hetkellä siellä on -56.3C ja käyrän mukaan suunta vahvasti alaspäin, etäisyys ennusteen kohteeseen 1.4 km jossa luvataan huomisillaksi -62C.

Lainaa
oikeasti kaikki sääasemat merkistä riippumatta ilmeisesti sitä viihdettä...

Eivät, vaan se että kun mennään speksien ulkopuolelle niin merkistä riippumatta tippuu luotettavuus kun lehmän häntä, jos edes näyttävät jotain. Jotkut merkithän tyssää kun kun seinään kun speksiraja tulee vastaan. Oliko se LaCrosse tms, jonka speksit loppui -20C:ssä ja alin ulostuleva lukema oli -19.9C.

Lainaavälimatkaa on lentokentälle reilu 10 km.. ja netatmo keskellä kaupunkia.. toisinaan on muutama aste ollut eroa, semmoiset 4-5 maksimissaan.
mutta olihan Ukan ja Naruskan fmi:llä yksi päivä 7 astetta eroa... samaan kellonaikaan

Näin talvellahan voi nuo erot olla isojakin lyhyelläkin matkalla...

Mutta takaisin suomen talveen...Ei osanut sää lukea ennusteita ei (vai oliko se toisinpäin ettei ECMWF:än ja FMI:n kompjuutterit osaneet lukea säätä?). Vielä eilenillalla lupasivat että lämpenisi sinne -5C korville tämän päivän aikana. Ei lämmenyt ei. Vieläkin -13C mittarissa  :P

einari

#18
"vaan se että kun mennään speksien ulkopuolelle niin merkistä riippumatta tippuu luotettavuus kun lehmän häntä"

Netatmossa tuo Sensirion SHT21 toimii ok -46.8°C saakka eikä anna lpt-lukemaa ennenkuin lpt nousee tuon lukeman lämpimämmälle puolelle. Pitää ottaa seurantaan toinen hieman lännempää jossa on ollut myös kylmempää.. katsoa toimiiko samalla lailla ja ei anna tuon mainitsemani lpt:n alituksen jälkeen lukemia niin kauan kuin on kylmempää.. :D

Aika pitkälle tuo riittää suomen ja euroopan mittauksiin, tosi harvoin on tuollaisia kelejä täällä maailmankolkalla   8)

testattu on.. olisi saanut olla hieman kylmempää kuin -46.1 astetta  :D

einari

Samaan -46.8 asteeseen stoppaa tuo toinenkin.. se johtuu ilmeisesti noista sensirionin kaavoista.. tosin testeissä näkyi -50° rajana..

ensimmäisessä leikkauksessa on sht1x sekä sht2x ja toisessa sht3x kaavat joten sama rajoitus koskee kaikkia sääasemia jotka käyttävät kyseisiä antureita.. cmos-sensorit eivät taida enempään pystyä ilman omia ohjelmointeja.. eli tavallaan huijata sensoria  ::)
kaavan perusteella voisi päätellä että sht3x stoppaa -46 asteeseen..