Kirjoittaja Aihe: FMI-asemat...  (Luettu 493 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 9042
FMI-asemat...
« : Sunnuntai, 27.12.2020, 17:13 »
Tuossa kun uutisissa oli että Utsjoella 40 astetta pakkasta ja nuo omat avoimen datan datat kertoili jotain 36 astetta niin rupes käymään mielessä että joku pissii nyt linssiin ja raskaasti  ;D
Pienen tutkinnan jälkeen kävi ilmi se että
- tuo mun haku kattaa viimeset 10 min - tämä jottei ole niin nöpönuukaa että mille minuutille aseman data on kirjattu :)
- varmaan silloin taannoin noita datoja tulikin sen kerran 10 minuutissa tuonne avoimeen filuun (eli 1 data per arvo), kuten edelleenkin tekee suurimmalle osalle asemia
- mutta joillakin asemilla tuota dataa tulee nykyään n kerran minuutissa (eli x dataa per arvo) ja tällöin listaa tuo häkkyrä ne arrayksi eli alkuperäinen ei osanut niitä lukea.

Tämä jälkimmäinen pätee myös tuohon Kevonjärveen jossa noita alle -40 lukemia oli. Media puhui Kevosta, ja siellähän on toinen FMI:n pömpeli joka hämäs pikkasen. Media - tarkkaavaisuutta perkele.
Nyt osaa tuo häkkyrä lukea molempia, joten listoissa olevien asemien lukumäärä lisääntyi muutamalla :)

Poissa einari

  • Taso ei enää mitattavissa
  • *****
  • Viestejä: 1556
Vs: FMI-asemat...
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 30.12.2020, 10:59 »
No ei se kauaa kestänyt... en kylläkään muista (ilmeisesti kuitenkin kauan sitten) milloin mainitsin noista jostain Fmi:n asemista.. kuten Kruunupyy ja Sodankylä...  ???

Muavaa kun ovat taas mukana niin voi suoraan verrata eikä erikseen hakea tietoja ;)