Sademittari ei tomintakunnossa.

Aloittaja arikalli23, maanantai, 29.06.2020, 15:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arikalli23

Ei ollut Oregonin wmr89 aseman sademittari pitkäikäinen vain vuoden pelasi. Sademittarin, kun aukaisin niin sinnehän oli kaikanmualiman ötökät tehneet pesää ja langoittaneet koko piirilevyn ja vaikka putsasin sen hyvin niin eipä enää pelaa kiitoksia vaan oregonille tästäkin vähästä!!!  >:(  En sitten tiedä oliko osasyynä se, että sademittari oli ulkona koko talven pussiin käärittynä, kun ei ole sitä lämmitystä.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

SääSami

Muistithan painaa resettiä kun laitoit paristot ja sen jälkeen konsolista anturihaku päälle ch + mem näppäimillä?

arikalli23

Kyllä muistaakseni silloin resetoin, mutta täytyy vielä kokeilla josko heräis henkiin.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

arikalli23

Ei herännyt sademittari henkiin uudelleenresetoinilla tai heräsi lähettelee nyt mitäsattuu lukemia vaikka ei tule sadetta. :( Mikähän näitä mittareita vaivaa, kun näyttää olevan muillakin samoja ongelmia taitaa olla mittareilla ollut liian pitkä kuiva kausi. :)
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Kuiva kausi päätetään ottamalla hörppyjä!  8)

Saattaa olla että ongelma on kyseisen vermeen 433 Mhz:n taajuus... joskus itsellä kun on noita taajuuksia käyttäviä kaukosäädinpistorasioita niin hukkasivat parituksen eikä meinannut saada pelaamaan jostain kumman syystä.. nykyiset 868 Mhz taajuuden pistorasiat kuin myös wi-fi pistorasiat ovat toimineet moitteetta.. voi olla että justiin tuon taajuuden jollain kanavalla on jokin lähistön laite sotkemassa.. vaikkapa auton keskuslukitus.. niistähän on aiheutunut ongelmia puolin jos toisin.

arikalli23

Voi olla, että muut langattomat vermeet sotkee, kun niitä itselläkin on tarpeeksi mutta, kun on jo vuoden toiminut eikä ole tullut lisää mitään langattomia vermeitä itselle niin vähän ihmetyttää ellei joku naapureista ole laittanut lisää laitteita. ::)
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

arikalli23

Kyllä, nyt rupeaa varmistumaa, että langaton yhteys pätkii välillä, kun nyt taas sademittari lähettää ihan asiallisia lukemia. Mitähän asialle voisi tehdä muutakuin yrittää siirtää se lähemmäs tuolta n.25m päästä?
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

SääSami

Muistaakseni sademittarin antenni on yhdessä purkin "kulmassa" siellä sisällä. Koita kääntää purkki niinpäin että antenni osoittaa kohti konsolia. Voihan se olla että on juuri niin päin että signaali joutuu ensin läpäisemään koko purkin matkallaan konsolille.
Sitten on se konsolin antenni. Se on joskus tarkka siitä missä kulmassa se on että saa kaikki anturit vastaanotettua. Senkin paikkaa voi koittaa muuttaa.