Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2020

Aloittaja einari, maanantai, 01.06.2020, 18:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Se allkoi kesäkuu helteellä näilllä nurkilla, raja meni rikki  hivenen itsellä niinkuin kauhavan lentoentällä  ::)
Nyt on kymmenes päivä kun vuorokauden keskilpt on yli 10° C, joten voisi Rovissa termisen kkesän julistaa alkaneeksi..
oletan että lähipäivinä se ilmaantuu FMI:n kesätilastoihin.. vaika oli "viralllisissa " mittareissa yksi 9.5 asteen päivä välissä..

Muutenkin kesän merkit ovat näkyvissä.. haapa pukkaa lehteä kovaa kyytiä ja tuomi alkaa kukkimaan lämpimissä paikoissa...
Jos viime vuoden toukokuu oli viileä niin tämä vuosi oli vielä sitä kylmempi 1.2°C.. viikko sitten näytti että jäisi pitkästi yli  astetta alhaisemmaksi  8)

weatherc

#1
Perttelissä alko kesä 22.5, siitä asti klpt ollut tukevasti 10 asteen yläpuoellla (ennen sitä taas ei ainuttakaan yli kympin ylitystä) :)
Elien kävi klpt jo 17 asteessa kun taas 2 viikkoa sitten se oli hikiset 3 astetta, ei huono nousu :)
Tämä oli asemahistorian myöhäsin kesän aloitus.
Aseman 14:s toukokuu (8.9 astetta) oli myös sen historian viilein, jääden asteen verran alle FMI-normin, ollen myös vasta kolmas toukokuu missä klpt oli alle 10 asteen. Vuorokausia jossa käytiin pakkasella oli peräti 10.
Kuukausi oli siitä mielenkiintoinen että ensin puskee lunta enemmän kun koko talvena yhteensä ja viikko viimeisestä lumisateesta joka jäi maahan asti oli yli 20 astetta mittarissa...

Vettä taas tuli palttirallaa normin mukaisesti, 34.5 mm (normi 37 mm).


einari

Ei ole tyypillistä viikon-kahden eroa kesän alussa.. täällä siis alkoi 23 päivä ja vettäkin satoi  6 mm viimevuotista vähemmän..
eli 54 mm

weatherc

Kesän aloitus on vaihdellut 28.04 - 22.05 haarukassa tämän 14 vuoden aikana. Mutta, jos katsoo yleiskuvaa niin on ollut yllättävänkin tasiasta, puolet noista osunut 12.05-19.05 haarukkaan.

Jussa

Täällä kesä alkoi suurella todennäköisyydellä eilen eli kesäkuun ensimmäinen. Lapissa mm. Sodankylässä kesä taisi alkaa jo toukokuun puolella eli 24.5. Nyt näyttää tänne tosiaan niin lämmintä viikkoa sääennusteet, että lämpösummaa kertyy kesän puolelle sen verran paljon ettei muutama kylmempikään vuorokausi enää haittaa. Toukokuu oli asemahistorian toiseksi kylmin, keskilämpötila 4,7. Tämä on aseman 9-vuoden keskiarvoa 2,3 astetta kylmempi lukema. Tänään luultavasti mitataan vuoden ensimmäinen 20 asteen ylitys täällä.

weatherc

Juhannusyönä kävi Naruskan FMI-pömpeli pakkasella:
Salla Naruska   -0.5

weatherc

Pohjolan kesä on lyhyt ja vähäluminen, vai miten se meni..
Näin etelä-norjassa  8)
Asteita 0.5 astetta pakkasta...

Jussa

Tänään alkoi kesäloma, tai maanantaina ensimmäinen virallinen lomapäivä. Kesä tosin taisi mennä jo sillä viime yönä mitattiin "syksyn" ensimmäinen yöpakkanen täällä. Asteen verran kävi pakkasen puolella. Nytkään ei ole lämpöä kuin reilut 11 astetta.

einari

Lainaus käyttäjältä: Jussa - perjantai, 03.07.2020, 14:28
Tänään alkoi kesäloma, tai maanantaina ensimmäinen virallinen lomapäivä. Kesä tosin taisi mennä jo sillä viime yönä mitattiin "syksyn" ensimmäinen yöpakkanen täällä. Asteen verran kävi pakkasen puolella. Nytkään ei ole lämpöä kuin reilut 11 astetta.

Ei kai sentään kesä ole mennyt... oikein sopivia ilmoja noiden helteiden jälkeen  :D

Ihmisen muisti on valikoiva... kun esim. ei muista että usein heinäkuun alussa on kylmää.... kuten esm. viime heinäkuun 5 päiva ja hyvin on muistissa 2009 4-5 päivän välinen yö häissä raahessa ja siikajoella.. holotna oli  ::)

tuossa leikkaus arkistosta viime vuodelta... kylmempää oli kuin kilpisjärvellä..

arikalli23

No eipäs nyt puhuta "aina" näistä kylmimmistä ilmoista vaan kysäisenpä mitä teillä oli lämpöisimmät päivät, kun se kesä oli kuumimmillaan. Täällä pohojanmaan lakeuksilla oli meillä muista en tiedä 30.8 astetta celsiusta. ;D
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net