Uutta FinWX:llä: NOAA-sääsatelliittikuvat

Aloittaja J.Jäntti, perjantai, 22.05.2020, 15:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti



Pitkän kehitys- ja säätötyön jälkeen saatiin viimein julkaistua FinWX:lle uusi osio: Sääsatelliittikuvat.
FinWX Lohja-12A:lla on vastaanottolaitteet, jolla vanhojen, mutta toimivien NOAA:n sääsatelliittien lähettämää kuvaa saadaan kerättyä talteen ja siirrettyä FinWX:lle kansan kummasteltavaksi.
Käytännössä FinWX Lohja-12A:n satelliittivastaanotto jatkaa siitä mihin Lohjalla sijainneen, ehkä tunnetuimman sääasemasivuston, vaski.net:n, tarjonta aikoinaan päättyi.

Tarkoitus oli alunperin saada vastaanotinkalusto FinWX Helsinki-71:lle, mutta antennille ei löytynyt soveltuvaa asennuspaikkaa, joten paikaksi valikoitui FinWX Lohja-12A, paikan omistajan suotuisalla myötävaikutuksella.
FinWX Lohja-12A vastaanottaa tällä hetkellä kahden sääsatelliittin, NOAA-15:n ja NOAA-18:n APT-lähetteellä tulevaa satelliittikuvaa. Kuvia vastaanotetaan 3-5 kertaa päivässä ja sivulla näkyy vastaanottoaikataulu suuntineen ja maksimikorkeuksineen horisontista.

FinWX:n sivulle uusin vastaanotettu satelliittikuva saapuu aikataulussa olevan Time Available-sarakkeen Local Time-arvosta 10 minuutin kuluttua, eli jos kellonaika on 18:45, kyseiset vastaanotetut kuvat ilmestyvät sivulle kello 18:55.

Pääset tutustumaan FinWX:n sääsatelliittikuvatarjontaan tästä, ylhäällä olevasta kuvasta klikkaamalla, tai FinWX:n etusivun navigointipalkista.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------