Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

FMI salamadata / EB

Aloittaja weatherc, perjantai, 22.05.2020, 11:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#10
Mitä laskureita?

Et voi verrata EWN lpt-palleroita ja iskuja keskenään jo senkin takia että pari sataa palleroa voit piirtää millä tahanasa tavalla (pallerot ovat div-elementtejä) mutta jos teet saman kymmenellä tuhannellla iskulla on selain/kartta täysin jumissa. Ei riitä tehot selaimissa siihen. Unohtamatta sitä että lisäisi uusia iskuja parhaimmillaan 0.01 sekunnin välein. Tämä rajoittaa paljonkin sitä minkälainen se iskumerkki on.
Testattu meinaan on aikoinas ennen EB:tä. Tai se oli syy miksi piti keksiä jotain muuta tapaa saada merkit kartalle kun normi ikoni tai div. Raja kulkee siinä tuhannen-pari kohalla jonka jälkeen kartta muuttuu käytännössä käyttökelvottomaksi jos ne ikonit vielä jollain lailla saakin sinne piirrettyä ikonilla.

einari

#11
vertasin opendatan antamaa tietoa allaoleviin  kuvien laskureihin..  :D

tämä seuranta oli reaaliaikaista..
nytkin opendata antaa 6 salamaa>63.66460 18.73350 1591071043 63.33590 19.11780 1591082198 63.36990 19.17670 1591082198 64.20650 17.30170 1591083257 64.19300 17.29720 1591083257 64.20880 17.29860 1591083424

nuo laskurit 2.   8)
jostain syystä eb:n laskuriin karttui vähemmän reloadista huolimatta samassa ajassa kuin salamatilaston karttaan...

noista... mitä sitten merkit ovatkaan.. voisi miettiä geocachen kuvakkeita.. ei puuroudu.. siellä on myös valittavissa koko.. ja ne ajalliset värimuunnokset.. siitäkin leikkaus.. 

Jos ottaa lähtökohdaksi sijainnin lähistön salamat.. ei koko hemmetin eurooppaa niiin  varmaan tuon fmi:n datan voi esittää selkeämmin.. ja myös näyttää ne samoin kuin lämpötilat... alue tai tiili kerrallaan..?

weatherc

#12
Lainaanoista... mitä sitten merkit ovatkaan.. voisi miettiä geocachen kuvakkeita.. ei puuroudu.. siellä on myös valittavissa koko.. ja ne ajalliset värimuunnokset.. iitäkin leiaus

Haluan nähdä miten tuo mainostamasi geocachen kartta toimii kun se alkaa piirtää 10K iskua sinne kartalle, Veikkaan ettei kovin hyvin. Samainen Openlayers-pohjainen kartta on käytössä omassa salamatilastossa kuva-ikoineen ja se menee tukkoon jossain 4000 iskun kohdalla. Toisaalta, ymmärsitkö lukemasi edellissä postauksessani? Edelleenkin, parin sadan, tai tuhannen, iskun piirtäminen kartalle on ihan eri asia kun vaikkapa 10000 iskun piirtäminen niin että kartta pysyisi käyttökelposienakin.

Lainaa
nuo laskurit 2.   8)
jostain syystä eb:n laskuriin karttui vähemmän reloadista huolimatta samassa ajassa kuin salamatilaston karttaan...

Syitä voi olla monia. Kuten esim että jostain syystä iskut eivät ole tulleet riittävän nopeasti tuonne FMI:n dataan. Haku hakee tällä hetkellä edellisen 2 min iskut 1 minuutin välein.
EB hakee viimeisen 2h iskut, ei koko vuorokautta kuten salamatilasto tekee.

einari

Osittain kait ymmärsin... mutta en kaikkea ::)

https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/ajankohtaista/lehdet-ja-julkaisut/positio-lehti/lehdet/positio-4  >>  tuolla on oikeastaan samantyyppinen ajatus salamakartasta ja mikä siinä on olennaista.. pitää selata alaspäin ukkone-kohtaan..

Joten sen perusteella heitän ajatuksen edelleen että sijainti on se ratkaiseva... ja eniten kiinnostava, joten voisiko ajatella niin että esim. oman sijainnin ympäriltä sadan-parinsadan kilometrin säteeltä näyttäisi tilanteen isommilla kuvakkeilla ja sitten  siirtyessä eri alueelle toimisi samoin..

mitenkähän iso tuo ylläolevan linkin kuvake mahtaisi olla..

weatherc

Kyse ei ole ikonin koosta vaan millä tavalla se sinne karttaan laitetaan. Kuva-ikonin (kuten nuo salamaikonit) tai div-elementin (kuten EWN:än pallerot) toimivat hyvin määrättyyn määrään asti mutta kun niitä alkaa olemaan riittävästi selain/selainten javascript-tuki/mitä lie menee tukkoon. Eli potku ei riitä. Eli ongelma ei ole itse data vaan selaimet.

Tutkasivut ennen EB:tä käytti juuri noita kuvakkeita ja ne meni aina jumiin kun itse hauskuus alkoi. Joten EB suunniteltiinkin alusta asti isolle datamäärälle. Ja kyllä, voit olla varma siitä että kaikki keinot käytiin läpi muutaman tuhannen/10K "iskun" koedatalla.
Mainitsemasi karttojen (ja oman salamatilaston) käyttämät kuvaikonit olivat niistä huonoimmat.
Mutta myös sitä miten tuo datamassa käydään läpi. Mainitsemasi kartan näköjääs käyttämä "for (var i = 0; i < markers.length; i++) {"-looppi, jota itsekkin tulee monesti käyettyä, on niistä tavoista hitaimpia. Ei näkyvästi hitaampi pienellä datamäärällä mutta isolla kylläkin. Varsinkin kun tuo iskujen kokonaismäärä lasketaan jokaikisen iskun kohdalla erikseen....

Se että nuo EB:n WebGL-ikonit ovat niin pirpeloita ja ettei niiden kokoa voinut muuttaa (paras olisi että koko muutuisi zoomitason mukaan) otti itse asiassa itseäkin päähän varsinkin silloin tekovaiheessa.
Sitä en ole tutkinut olisko joku raapustanut kasaan Web-GL-palikkaa Leafletille jota voisi käyttää ja jossa olisi edes vähän säätömahdollisuuksia.

weatherc

Hyvinhän nuo näkyvät...Jos haluut parempaa näkyvyyttä iskuille niin kannattaa vaihtaa mustaan pohjakarttaan ja/tai säätää sadetutkan näkyvyyttä pienemmälle tai poistaa se näkymästä....

weatherc

#16
Näyttää tuoreimmat iskut olevan n 1.5 min ikäisiä kun saapuvat EB:n kartalle (muutin nordicin EB:n tarkistusvälin FMI:n osalta 30 sekuntiin). Ihan kiltisti näyttää kyllä tulevan.  :)
Samalla kun pläräsin tuota EB:n vajaan 2000 rivin js-koodia niin huomasin että itse asiassa siellä on säätö noiden iskujen kokojen suhteen. On 4 jos zoomi alle 8 ja 5 jos yli sen. Mitä nuo tarkoitaa ei koodi kerro mutta lienee pixeliä.


gl.vertexAttrib1f(gl.aPointSize, pointSize);


PS. Hiljaista on Geocachen euroopassa verrattuna BO-dataan  ;D

einari

Juu.. onhan se tyhjä ja ilmeisesti siksi kun hakee vain NORDLIS-verkon dataa.. eikä sitäkään kaikkea.. keskittynyt pääasiassa kotomaahan ja jonninverran lähialueisiin.. ::)
Ehkäpä tuo eurooppa-valinta on harhaanjohtava.....  8)

Paremmin näkyi nyt tulevan, eroa ei ollut kuin muutamia satoja niiden kahden nordicin salamadatan välillä... kun illalla  yhdeksän tietämillä katselin niin kahden puolen 20K oli määrät...

Tokihan on puutteita myös geocahessa... paljonkin.. mutta sen visuaalisuuden takia sitä on mukavampi käyttää lähialueiden tarkasteluun.. kunnnes saa laajempana kyseisen FMI:n tarjoaman datan sinne EWN:n sivuille... ja salamat jotain mmuuta uin kärpäsen paska kartalla.. :o  ;)

weatherc

#18
LainaaEhkäpä tuo eurooppa-valinta on harhaanjohtava.....

Lievästi sanottuna. Ennemmin kävijän kusettamista ja klikkejä mestästävä väärällä tiedolla.

Lainaamutta sen visuaalisuuden takia sitä on mukavampi käyttää lähialueiden tarkasteluun.. kunnnes saa laajempana kyseisen FMI:n tarjoaman datan sinne EWN:n sivuille... ja salamat jotain mmuuta uin kärpäsen paska kartalla..

Kannattaa pysyä sen käyttäjänä sitten. Nordicin n 5 miljoonaa vuotuista kävijää sekä lukemton määrä lisää niiltä muilta sivuilta joista EB ympäri Eurooppaa löytyy saattaa olla eri mieltä asiasta.

EB ei ole edes suunniteltu "hitaan päivitystahdin" FMI-data silmällä pitäen, se on siinä enemmän "kivana lisänä", vaan BO-datalle joka päivittyy oikeasti reaaliajassa (näet iskun, ja täplä voi ilmestyä kartalle ennekuin kuulet murinan) sekä Europpanlaajuiselle isolle datamäärälle. Siinähän on useastikkin tuo samainen 20K iskumäärä alta tunnissa mitä FMI-data sai eilen kasaan vuorokaudessa. Vilkkain tunti eilen oli FMI-datalla n 3700 iskua ja BO:lla n 9000 iskua.
Tutkailin BO:n tilastotaulukkoa myslissä, suurin iskumäärä tunnissa reilut 46000 ja vuorokaudessa reilut 600000 (tuossa kyl taulukko joka jäänyt vähälle käytölle, siitä voisi kyl kyhätä jotain tilastonpoikasta sivuillekkin asti jossain kohdin  :D)

einari

Niin pysynkin ja perusteet siihen on hyvät.. esim. naruskan/tuntsan suunnassa on ukkostanut ja kun seurasi näitä puheenaolevia  tutkia niin kyllä fmi:n tutkat pesee kaikki muut... esim. BO ei reagoinut mitenkään toiseen aaltoon joka liikkui sodankylän suunnalta naruskalle päin... muutenkaat ei kaikea rekisteröinyt ja oletettavasti tarkkuuskin oli sitä sun tätä.. ihan voi katsoa sieltä BE:n puolelta vaihtamalla BO/FMI....

En sano että joku olisi ylivertainen kuin toinen.. mutta uskoisin että amattivermeet ovat kuitenkin siellä missä niitä on... antavat tarkemman kuvan.... :D

En mielestäni ole moittinut mitään näistä.. eikä se ole moittimista jos jotain pitää alueellisesti parempana..
Se miksi noita kävijöitä on paljon.. syy lienee se ettei sitä avointa salamadataa jaa muut... joten ei ole oikeastaan muita karttoja etelämpänä mitä seurata.. nuo englannin/ranskan... ym omat ovat aika surkeita...

Tuossa ajallisesti lähellä olevat leikkaukset...