Operaattorien mobiililaajakaistaverkot

Aloittaja einari, sunnuntai, 29.03.2020, 18:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Laitoin Telialle kiirastorstaina häiriöilmoituksen, olivat soittaneet lauantaina mutteni moottorisahalta kuullut, niinpä olimme yhteyksissä tänään aamupäivästä ja pitkän keskustelun ja tutkimisen ansiosta kuuluvuusasia etenee kapasiteettiyksikölle (ei Rap-yhtye  :D )jotka selvittelevät mitä tuolle koko maston tukkoisuudelle voisi tehdä, vaihtoehtoina olisi taajuuskaistojen lisääminen ja tehon nosto, esitin myös 800 Mhz rinnalle 1800 Mhz taajuutta ja asiakaspalvelussa piti myös sitä varteenotettavana asiana koska käyttäjämäärät ovat pitemmässä historiassa korkeat kesäkuukausina ja viikonloppuisen ympäri vuoden.. tuumasi että aika ruuhkaiselta masto näyttää.. lisäksi puolet asiakkaista on viimeksimainitun taajuuden osalta sopivalla etäisyydellä.

Saa nähdä mitä tapahtuu noilta osin.. Elisaankaan ei kannata vaihtaa kun justiin samat ongelmat kuuluvuuden suhteen oli kun kokeilin. Saattaa olla että samat lähettimet/vastaanottimet on käytössä eikä elisalla ole omia kyseisessä mastossa..  8)

weatherc

LainaaElisaankaan ei kannata vaihtaa kun justiin samat ongelmat kuuluvuuden suhteen oli kun kokeilin. Saattaa olla että samat lähettimet/vastaanottimet on käytössä eikä elisalla ole omia kyseisessä mastossa..

Tuo tuli väkisin mieleen Kemiössäkin, lukemat kun oli lähes identtiset molemmilla, molemmat myös tippui UMTS:lle samanaikaisesti.

einari

Ei ole vielä tapahtunut mitään suurempaa, mutta koska ongelmia ruuhkaisuuden kanssa on muuallakin niin saanee odotella tovin..  8)

Kuuluvuuden kanssa ei sinänsä ole ongelmia, terassilla mittasin puhelimella tovin pelkkää signaalin  voimakkuutta ja on hyvä, jopa naapurisolukin (sininen käppyrä) kuuluisi laatusanalla hyvä, vaikka osoittaa länteen päin..suunta-antennilla varmaankin olisi erinomainen ainakin tänne suunnattu ;D

J.Jäntti

Kotialueeni lähistöllä olevan valokuitutyön toinen syykin näytti selviävän samalla kertaa. Kaivon kansi joka oli paikalleen asetettu omasi vielä vanhan Soneran logon. Telia siis aliurakoitsijoineen töissä.
Eilen (perjantaina 24.04.2020) oli puolestaan nostolava ilmestynyt katukuvaan ja tukiasemamasto oli muuttunut aiemmasta neljästä pystyantennista nyt 4x4 antennipariksi, joka näytti ainakin itselleni varsin 5G-mäiseltä, vaikka operaattoreista vain Elisa on ilmoittanut 5G:n kuuluvan. Telia ei ilmoittanut katkoksesta lähialueella myöskään vaikka koko mastokalusto vaihtui kerrasta. Voi toki olla että tuo on paranneltu 4G/LTE-tukiasema. Oman Telian liittymäni nopeudet olivat sakanneet huomattavasti, kun porukkaa oli kotonaan käyttämässä palveluita.

Nopeudet ennen tätä vaihtoa olivat sakanneet aiemmista 100M:lähentelevistä lukemista 20-60M/25-30M väliin, 16ms viiveillä. Nyt lukemat ovat 60-90M/30-35M välillä, 13ms viiveillä. Telian tukiasemaksi tuota uskallan kutsua, sillä DNA:lla on omansa moottoritien toisella puolella olevassa isossa mastossa ja Elisan tukiasema tästä tukiasemasta viereisessä talossa noin 60-70m päässä.

Pahoittelut kuvanlaadusta. Joko puhelimeni kamera on jotain perunan ja bataatin risteymää, tai sitten en edelleenkään osaa kameroida tämän kanssa vaikka luurissa on kolme linssiä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2023
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2023
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2023; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

einari

Isot on peilit.. "katteeks käy", ei peilit vaan nopeudet... pitäisi rakentaa oma linkki välille tai tulevan tieremontin aikana asemoida oma valokaapeli.. ei kai yksi pari paljoa maksa 2 kilometrille.. jaa.. ei ollut kuin 4-parinen ja tuolle matkalle 1500 €, antaapi olla ::)

Onkohan tuo Henkka saanut Kemiön projektia eteenpäin.. kun ei ole mitään kommenttia kuulunut ;)


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 26.04.2020, 17:55
Onkohan tuo Henkka saanut Kemiön projektia eteenpäin.. kun ei ole mitään kommenttia kuulunut ;)

Ei sen kummemmin kuin että palikat odottelee täällä kotosalla että tulis käytyy pelipaikalla.  :D
Eilen kyllä kävin kyseisellä saarella mutta eri asioissa  ;)