Operaattorien mobiililaajakaistaverkot

Aloittaja einari, sunnuntai, 29.03.2020, 18:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

#50
Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 08.04.2020, 13:57

Laitoin myös omasta paikasta aalto-yliopiston keräämää nopeusdataa joka on ihan kelvollinen, ilmeisesti operaattorien nopeustestien perusteella keräävät, tuskimpa kaikkia testejä sentään kahlaa läpi..  se löytyy nettitutka.fi nimellä.
Nuo mittaukkset taitaa olla enimmäkeen einarin aikaansaannoksia.. lähistöllä ei ole nettiporukaaa...  ::)


Tuohon nettitutkaan en kyllä luottais että päivittyykö edes enää, viimeiset tilastopäivitykset sekä FB-päivityset ovat vuodelta 2017....
Jos se päivittyis esim Speedtestin datan avulla niin Kemiöstä kyllä löytyis kaikkien operaattoreiden dataa, eikä vaan Elisan, kuten nyt...

einari

#51
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 08.04.2020, 14:34
Tuohon nettitutkaan en kyllä luottais että päivittyykö edes enää,

Voi olla  ettei sinne päivity.. mutta dataa keräävät sekä käyttäjiltä että operaattoreilta.. kuitenkin oli tälle vuodelle päiväys kartassa... Aalto-yliopiston netradar on se mikä kerää ja ei hassumpi tutka ole, hieman piti sovellusta tutkailla ensin 8)
asiasta tuolla... https://www.aalto.fi/fi/uutiset/netradarin-tyokalulla-saadaan-parempi-kayttajakokemus-oikeanlaisen-datan-avulla

Niinpä hain tämän sovelluksen play-kaupasta, Netradar Cellular & Wi-Fi performance monitor ja kertoo ihan olennaisen, eli oikeastaan ei välttämättä tarvi noita pakettien lähetys-vastaanotto-juttuja kuten ookla speedtest....  Mikä perustuu samaan tapaan mitata verkon nopeus kuin internetin alkuaikoina käytössä ollut funet (myös yliopistojuttuja ja internetin edeltäjä suomessa) .. jossa mitattiin 10M-100M ja Gigan paketeilla verkon nopeutta FTP-siirron avulla... sitten tuli nopeustesti com....  :D         

Eipä ole nyt kaksiset nopeudet... kuten kuvat osoittaa...   toinen wifin kautta, toinen luurilla..  Oli siellä muutakin dataa, ei muuta kuin asennus luuriin ja joskus mittaa.. niin saavat operaattorit dataa verkon kehittämiseen.. ::)                         



einari

Sattui kohdille helppo ohjelma tutkailla huawein reitittimien signaaleja, käyttökelpoinen myös modeemin sijoituspaikkaa etsiessä sekä antennien suuntaamiseen.. 8)

Nimittäin sellainen  kuin stats for huawei lte routers jonka saa androidille google play-kaupasta..

Luuriin vain reitittimen wi-fi ja ohjelma käyntiin, yäosan laatikkoon annetaan jokin seuraavista jollei tule automaattisesti, minulla tuli ensimmäinen vaihtoehto; homerouter.cpe , 192.168.8.1 or 192.168.1.1. Sitten painetaan oikeassa reunassa olevaa refresh- ympyrää, joka on kuvassa orassina niin mittaa tietyn ajan signaaleja.

weatherc

#53
No niin, käyty pelipaikalla aurikoisessa kelissä ja vajaassa 10 asteessa  8)
Tuli sekä hyviä että huonoja uutisia...

2 luuriin kortit, toisessa Telia ja toisessa Elisa.
Mastoja molemmat löysi tasan yhden, Padvan, eli sama masto molemmilla. Muista ei mitään havaintoa vaikka käveli ympäri ämpäri tuon laatikon sijaanin parikymmenen metrin säteellä.
4G löytyy. Tosin hyppien välillä UMTS:lle asti.... Koska sama masto niin kuuluvuuskin oli käytännössä sama molemmilla, RSRP kiikkus siinä -100 ja -110 dBm välimaastossa. Paras lukema oli -90 dBm mutta se oli reilusti naapuritontilla (eikä rehellisesti sanottuna oikeen nappaa idea lähteä siirtämään höskää) ;D

Itse laatikkoon...Kaksi eri tikkua Huaweit E3276 sekä E3372. Ensimmäinen löytys täältä kotoo romulaatikosta joten se tuli tarkistettua kotosalla että päivitykset ok. Kamerakuvassa olevan suunta-antennin kanssa E3276 nakutti tauluun -59 dBm (87%) 4G-kuuluvuuden. Yees.

Ongelma taitaakin olla se että Dovadolla taitaa olla tunnit täynnä. Yhteys pysyy sen tasan 3-5 minuuttia jonka jälkeen huutaa "no modem" eikä edes connection-trackeri reagoi yhteyden puuttumiseen.
Elikkäs, hyviä (ja edullisia) ehdotuksia retittimeksi? (joko sisäänrakennetulla modeemilla tai ilman). Ehdot: väh 1 x RJ45 paikka , sekä, jos modeemilla, antennipaikka.


weatherc


einari

#56
"On muuten aika kiva hintahaitari tuolla,"
ensimmäisen nappasin.. näkyi specseissä että ainakin -10°c toimii.. ja jotain oli -40° saakka...
On tuo päänuppi joskus näin aamutuimaan jumissa, katsoin tiedoista että internal antenna ja ajattelin ettei käy sittenkään... sitten kun ajatusta pyörittelin niin mokkkulaanhan se suunta-antenni tulee  8)

Sehän on hyvä.. että verkkoa löytyi... ;)
Se on tuo puhelin aika vekkuli jollei lukitse 2/3G-taajuuksille niin voi heittää alemmillekkin jos signaali on hieman voimakkaampi.. noista ohjelmista sen verran että cellmaper on ainut joka osaa näyttää muutkin verkot kuin lukitun.. siis sellainen joka on tulut vastaan.  Itsellä näyttää keleistä  riippuen 4-7 solua, jopa 13-14 km:n etäisyydellä olevia 1800 Mhz taajuudella olevia ja 9 km päässä olevan maston samainen taajuus ihan hyvillä arvoilla ulkona ollessa.. joten pitääköhän laittaa "tulevana suvena" antennit...  8)

saattaa myös selllainen seikka vaikuttaa.. nimittäin kun masto ja luuri "keskustelee" niin määrittelevät tehot keskenään..
jos on se lukittu masto voimakas niin pienemmät tehot luurissa... luin jostain..

Katsoitko muuten cellmapperilla?

weatherc

Lainaaensimmäisen nappasin.. näkyi specseissä että ainakin -10°c toimii.. ja jotain oli -40° saakka...

Tuo -10° osus mullakin silmään. Tosin, nykyisen Dovadon spekseissä on muistaakseni 0° ja sekin on toiminut täysin ok -20°:kin...

LainaaKatsoitko muuten cellmapperilla?

Kattelin sekä Cellmapperilla että Network Cell Infolla, kumpikaan ei antanut muita mastoja kuin Padvan.

einari

täytyy nyt vain hyväksyä se ettei tavoittanut muita mastoja, antennilla kylläkin varmaan saisi kiinni. mutta riittäähän se  yksikin jos pysyy vakaana  :D

weatherc

Juu, ei tarvikkaan kuin sen yhden maston kunhan toimii edes suht vakaasti (ja 4G:ssä) ja ainakin mitä Dovado kertoili lauantaina niin ihan kivat lukemathan se sai irti Padvasta :)
Asiaa päästäneen tutkimaan lisää kunhan Verkkis saa toimitettua härpättimen ja sen jälkeen pääsee käymään paikan päällä.