FinWX-asemien tiedotteet > Salla-96

PeetBrosin ulkolämpötilat hakoteillä...

<< < (2/2)

einari:
Kauppasin Ukallle myös samantyylisiä napsutettavia liittimiä... itse olen käyttänyt tuontapaisia rasialiittimiä.. ei se kosteus eikä sadekkaan niissä haittaa jos ei paketoi tiiviiseen nippuun eri johtimia..... kunhan ei upoksissa ole :D
https://www.tokmanni.fi/rasialiitin-3-napainen-vipu-4055143459037

Ukan ongelma lienee se että on kiertänyt johtimet toisiinsa ja sukan päälle... ja sitten isommalla sukalla saman nippuun ja jos sinne pääsee kosteus ryömimään ja eikä sitten pois niin homma on valmis...

Jos ajattelee niitä antureita ja niiden jännitteitä/virtoja/vastusta niin tuontyyppiset pika-asennukset saattavat tuoda tukun ongelmia, ensinnäkin huono liitos katkaisee virran kulun tai heikentää sitä lisäämällä vastusta.. joten lpt-lukema (myös kosteus.. oli mittaustapa sitten resistiivinen tai kapasitiivinen) siinä tapauksessa näyttää liian lämpöisiä lukemia.

Sitten jos johdinparien välilllä (tai yhdessä parissa) on kosteuden aiheuttama vuoto niin käsittääkseni saattaa vastuksen puuttuessa näyttää mitä tahansa.... esim pt100 anturin ominaisvastus on 0°C 100 ohmia... ja huono liitos lisää vastusta vaikkapa 0,39 ohmia niin lämpötila on 1 asteen korkeampi.. ja vaikkapa 4 ohmia niin nollassa näyttäisi hieman yli 10 astetta liikaa.. joten ei siellä isoa ongelmaa tarvitse liitoksisssa olla kun on konsolilla iso ero  8)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Minäpä tilasin nuita suositeltuja liittimiä. Onneks tilasin myös niille tarkoitetu pihdit. Epäilen nimittäin, että saattais tulla puristetuksi liian isolla momentilla.

Eilen oli hiukka lauhempi päivä. Ulkona kuitenkin tuntui jo edellisen illan säätieteilijätyttären ennustus, että tuuli kääntyy pohjan puolelle ja kylmenee. Ja oli viliposaa kanssa paljain käsin touhuta.

Purin vanhat kierretyt liitokset ja tasasin kunkin johtoparin johdot sen leikkuripuristimen leikkuriosalla tasamittaan. Johto per reikä ja sitten naps. Rasvat tirahti johtojen sisäänmenoaukkoon, mikä lienee tarkoituskin. Samalla tyylillä loput kolme johtoparia. Piti olla ne värit pahvilapulla, kun ne tuleva ja lähtevä piuhanelikko eivät ole samoja värejä. Onneksi ne oli pahvista katsottavissa...

Hyvin lähti pelittämään laitteet heti kytkennän jälkeen. WUHU herjasi muutaman minuutin tekemällä logiin virheilmoitusta tietenkin siltä lyhyeltä ajalta, kun napanuora oli jonkun piuhan kohdalta väliaikaisesti poikki.

Nyt toimii, enkä vielä vaihtanut Hollannista lähetettyä uutukaista lämpötila/kosteusmittaria. Jos tulee tarvetta, niin vaihdan sitten. Liittimiä piisaa... ;)

Ukka Matinpoika toivottaa rauhallista pääsiäistä kaikille. Meilläkin koronan takia ovet säpissä toistaiseksi... ;)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Jäi kertomati semmonen pikkuasia, että vedin puristusliitosten päälle vielä ison kutistesukan, jolla estyy kosteuden kulku liitoksiin entisestään. Kuumailmapuhaltimen tehot riittää kuitistamiseen ulkonakin. Tiivistä tuli... ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta