FinWX-asemien tiedotteet > Salla-96

PeetBrosin ulkolämpötilat hakoteillä...

(1/2) > >>

Naruskan Ukka Matinpoika:
Tulis kesäkuussa vasta vuoden ikäiseks tuo Ukan sääaseman ulkolämpötila-kosteusanturiyhdistelmä. Nyt se on lämpötilan osalta sekaisin ja kunnolla, kun näyttää kolmisen miinusastetta ja ulkona heilutaan parissakympissä miinusta.

Laittelin Trumplandiaan hiukan takuuaikakyselyjä, joka toivottavasti ei olisi ihan samanlainen kuin savolainen takuu. Jaa minkäkölainen on savolainen takkuu. No, son yksinkertasuuvessaan semmonen, että "rikki kun männööp, nin uuven suap ostoo..."

Meikäläinen kun ei tuosta elektroniikkapuolesta ymmärrä höhkäsenpöläystä, niin ei osaa muuta kuin töllistellä tilannetta. Ei se jumissa ole, vaan kymmenykset vielä vaihtuu, mutta kokonaiset asteet on pirusti pielessä.

Mitä esittää PeetBros asiantuntija Päällikkömme asiaan... :(

Naruskan Ukka Matinpoika:
Vielä sitä noin vuojen takaisia asioita näemmä jollainviissiin muistaa. En ole noita vaihdettavaksi menneitä sääasemaosia juurikaan roskiksiin heitelly, vaan säilytellyt niitä, josko niistä joskus jotain osia tai muuta apua sais. Nyt, kun vajaan vuoden ikäinen anturi lämpötilapuolelta on syystä, jota en tiedä, sekaisin ihan kunnolla, niin vanha löytyi sieltä mittauspaikalta eristeputkesta. Ja sen johto lähti sieltä kolmisen metrin päähän liitospaikkaan, johon viimeinen liitos on pakko ollut tehdä aikanaan pitkän etäisyyden vuoksi.

Pakkaskonttasilla sormilla sain liitospaikan otettua esille. En testannut nykyisen mittarin uudelleen kytkentää, vaan päädyin kytkemään johdot vanhaan laitteeseen, joka alkoikin lähettää oikeaa säätilaa ja ehkä oikeaa kosteuslukemaakin. Toivottavasti se nyt pelaisi, kunnes lauhtuu. Uusikin mittari on tilauksessa Hollannin PeetBroskaupasta. Sinne tulee viestin mukaan tavaralähetys tulevalla viikolla.

Pitää ostella kutistesukkia isompaa ja pienempää kaliiberia, niin saisi lopulliset liitokset taas tehdä niin huolella, miten amatööri vain voi. Tulipalopakkasessa en aio sormiani konttaan vedellä, vaan odottelen lauhempaa iltapäivää ja tuuletonta aurinkopaistetta asennukselle.

Amerikanmaalta ei ole takuukyselyyn vastausta tullut, mutta eiköhän sieltä vastaus tule aikanaan. Kertoilen täällä, onko savolainen takuu kyseessä... ;)

J.Jäntti:
Jos toisessa anturipakassa toimii kosteus muttei lämpötila ja toisessa puolestaan lämpötila muttei kosteus, niin korjaus on niinkin helppo kuin toimivan kosteusanturin siirto siihen piirilevyyn, jonka lämpötilamittaus toimii normaalisti.
Irrotat vain piirilevyltä sen valkoisen, suorakaiteen muotoisen anturin joka on hajalla ja heität sen olkasi yli (se lähtee irti ihan ilman väkivaltaa kun on vain irto-osa) ja korvaat sen sillä joka toimii.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Einarin kanssa olin hiukan kirjeenvaihdossa asian johdosta. Hän piti mahdollisena liitospaikkojen ongelmia, koska niitä tuossa pitkässä johtoyhteydessä vängällä on. Kun purin mittaria lähinnä olevan liitoksen, niin sen verran, mitä puolentoista lukulasit päässä näen tarkemmin, niin virrankulku saattaa kyllä huonontua kosteuden vuoksi, jota oli havaittavissa huonollakin näöllä.

Voin toki kasata noista kahdesta täällä olevasta yhden oletuksena ehjemmän, joskaan en aivan varma ole, mikä niissä missäkin varsinaisesti sökö on, vai ollaanko vain tekemisissä johtoyhteyden vikojen kanssa. Mulla on varautuminen tulevaan kytkentään sillä mallilla, että kokeilen tinausyhteyksiä liitoksiin ja sitten sukitan ne kutistesukilla niin huolellisesti kuin tumpelo osaa. Pitää laittaa vielä kovemmat lasit päähän ja jatkettava alkoholitonta elämää (takana 12 vuotta), ettei käsi vipaja liitoksia rakennellessa.

Kaiken kaikkiaan olen näistä heikkovirtapiuhoista sitä mieltä, että on oltava tuurintynkää hiukkasen mukana, että saa neljään karvaan kaikkiin sellaisen yhteyden, että kuso kulukee. Ja kosteudelta suojaamisessakin on näissä pohjoloissa säänvaihtelujen vuoksi haastetta... ;)

Vielä ei Hollannin poika ole uutta lähettänyt. Pitää tilata lauhaa keliä sille päivälle, kun tarkat hommat alkavat...

weatherc:
Täällä käytetty noita Scotchloc-liittimiä karvakaapeleiden jatkamiseen. Toiminut hyvin myös eteläsuomen tihkusateisissa talvissa  :)

https://www.starelec.fi/product_info.php?products_id=15910

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta