Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

YR ennuste 2.0

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 12.02.2020, 23:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

YR on ottamassa käyttöön uuden version ennusteestaan. Yhtenä uutuutena tulee se että data (vihdoinkin) tulee myös JSON-muotoon.
Sieltä löytyy myös muutama mielenkiintoinen arvo
"details":{"precipitation_amount":0.6,"precipitation_amount_max":1.0,"precipitation_amount_min":0.1,"probability_of_precipitation":72.4,
"probability_of_thunder":0.7}


Eli sekä sateen että ukkosen todennäköisyys :)

https://api.met.no/weatherapi/locationforecast/2.0/documentation

weatherc

Laitetaanpa tulille rakennus-sivu YR-ennuste 2.0:kin:
https://www.nordicweather.net/yrnoennuste_beta.php  :D

Toistaiseksi ei tee muuta kun hakee (haku toimii)...  ;)

Tulee pysymään BETA:ssa niin kauan kuin norjalaisilla on tuo 2.0 BETA-asennossa (eli suomeksi, voi hajota milloin tahansa jos tekevät muutoksia).
Tullee myös euweatherin puolelle aikanas..

Koska kyseessä on yksi koko nordicin suosituimmista sivuista heti tutkien jälkeen niin lähtökohdat ovat "keep it simple" ja "less is more"  8)
Ideoita/toivomuksia saa normaaliin tapaan esittää  :D

weatherc

Hetken aikaa vertailussa YR:n omat ikonit (vasen) vs "EWN-ikonit" (oikea).
https://www.nordicweather.net/yrnoennuste_beta.php

systeemi

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

einari


weatherc

Samaa mieltä täälläkin  :D
Yö/päivä-vaihto näyttää menevän 3h myöhässä tuossa YR:n ikoni-nimessä.

weatherc

#6
Kysymys koskien tuuli-ikoneja...

Forecan twitteristä tais olla tuli napsittua idea.

1. Nykyisellään on väritys ollut keskituulesta kiinni. Tällöin tarvii keksiä joku "oma juttu" (esim tooltippi) puuskatuulelle jokahan on sisämaassa se kiinnostava/vaikuttava tekijä "myrskyjen" aikaan.
2. Forecalta napsittu idea on se että numeroarvo olisi keskituuli mutta väri olisi puuskan mukaan eli tavallaan 2 dataa samassa ikonissa. Puuskalukeman voisi laittaa tooltippiin kaveriksi
3. Vai...Pitäisikö ikoni olla puuskan mukaan ja keskituuli tooltipissä?
4. Vai..2 ikonia, molemmille omat?

2 ja 3 on nyt testissä...

einari

Onko nuo lukemat tuossa beta-versiosssa ihan ajankohtaisia... kovin suurilta tuntuu kun vertaa ewn:n ja yr:n arvioihin  :D

ainakaan tämä määritys ei täällä toteudu > Keskinopeudella tarkoitetaan kansainvälisen asteikon mukaan tuulen keskimääräistä nopeutta 10 minuutin aikana. > johonkin 3-5 m/s jäänee tänäänkin.. vaikka yltyisikin iltapäivällä 8)

tuon sinisen voisi vaihtaa vaalemmaksi tai vihreäksi, ja keltaista pykätä oranssin suuntaan kun nopeus nousee... ajattelen..

Varmaan keskituuli  ja sitten puuskatuuli.. olisi kuitenkin ok. voisihan ajatella samoin kuin norskit ja sanallisen selitys ::)


weatherc

#8
Pitää muistaa että nuo arvot ovat aina isommat mitä oma Netatmosi näyttää koska se ei (lähes) koskaan ole ihanteellisesti asennettuna eikä siten täytä virallisia määritelmiä tuulen mittaukselle (10 metrissä, avoin alue yms).
Helsingille, jonka se antaa mulle oletuksena, antaa niin uusi YR, vanha YR kuin EWN:kin samoja tuulilukemia (n 14 m/s keskituulta ja 23 m/s puuskia) ja kun katsoo Helsingin FMI-havaintoja niin ihan hyvin pitää kutinsakin. FMI:n ennustedatassa on itse asiassa isommat keskituulet mitä YR:llä.

einari

Siis... en verrannut sitä oman netatmon lukemiin vaan mitä Ewn ennusti Rouviin.. eli keskituuli 4m/s silloin kirjoitettaessa..
yr.no lupaili tänne hieman enemmän eli 6-8 m/s... itsellä on  gust 4.4 m/s ja max 9.2 m/s.. tosina average on 3 m/s ja kun vertaa tuohon seuraavaan niin samoissa mennään... http://www.eeki.biz/tuulitilanne.php

Tarkoitin lähinnä sitä että toimiiko tuo beta-ennuste kun ja jos valitsee tämän paikan... ???
otin kaappauksen silloin aamulla..