Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2019-2020

Aloittaja einari, lauantai, 16.11.2019, 19:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Täällä käytiin myös illalla metrin päällä, 102cm oli. Yön vesisade painoi lukeman kuitenkin takaisin alle metriin, nyt 98cm. Sääennusteita jos silmäilee niin ei taideta kauaa viihtyä metrin alla. Pahimmillaan alkaa olemaan jo yli 300kg neliöpainoja ja kun tiedetään, että lukemat vielä kasvaa ennen kevättä niin voi tosiaan jossain tulla ahdasta kun vesi hakee uomiaan.

weatherc

Jaahas, marraskuun 114:s päivä, eli +4, sataa, tuulee ja on pimeetä....  :D

Leka

Onhan tämä lievästi sanottuna aika erikoinen "talvi" ollut, alin lämpötila -13.7 ja suurin lumen syvyys 31cm :( Tälläkin hetkellä sataa vettä ja lämpötila +1,8, lumet ovat jo sulaneet.
Koko talven kesävä marraskuu ei ole täälläkään kovinkaan kaukana, ensi viikolla tosin näyttäisi hieman kylmenevän. Sekin ennustettu muutos on vielä sen verran kaukana, että ehtii pakkaskelit muuttua tutummaksi marraskuun keliksi. Toivottavasti olen väärässä...

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

einari

talvi se on nyt....  ;D
https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/d77c0f25-7174-4f10-b308-ff8b4f1749ac

ja viikon päästä alkaa kevät.. satoi tai paistoi.. oli pakkasta tai lämmintä 8)

Jussa

Aamulla lunta 113cm, käytiin siis jo sentin päässä aseman historian ennätyksestä. Huomenna voi vielä sadella lunta, sen jälkeen pitäisi säätyypin muuttua selvästi. Syötteellä oli mitattu eilen jo 137cm, eli nyt lienee jo 145cm. Mielenkiintoinen kevät tulossa :)

Naruskan Ukka Matinpoika

116 senttiä Ukka Matinpojan kotilumimittarissa. Ei ole tainnut tuollaisia lumimääriä tällä kartanolla ollut tämän rapian kahdenkymmenen vuoden Naruskalla asumisen aikana.

Tänään antoi täsmäkelivaroituksen Lapin alueella Sallaan ja Posiolle. Aikalailla hyvä ja oikeaan osunut ennuste, kun sadetutkaa lumisateen aikana päivällä silloin tällöin vilkuilin. Oli sadealue aikalailla Lapissa vain täällä.

Sademittariin kertyi vajaat viisi senttiä ja lingolle on pihalumen tämän päivän annoksella paksuutta seitsemisen senttiä. Hiukan nuoskaista, mutta kuitenkin tuli lumena suurimmaksi osaksi.

Aina vaan menee mielenkiintoisemmaksi kevättä kohti, kun koko Lappi on paksun lumen peitossa, eikä loppua ole näkösällä... ;)

www.naruska.com