Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2019-2020

Aloittaja einari, lauantai, 16.11.2019, 19:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuo näkyy hyvin myös valtion tie/kaupungin tie rajoilla. Hyvä esimerkki Salon keskusta, valtion tie on ihan hyvin aurattu/suolattu, kaupungin tie/katu on kuin monttupelto talvisin.  Oliskos se viime vai edellistalvena kun Salo ilmoitti oikeen naamakirjassa että "tänään klo xx kaivetaan karhut esiin aloittaen kadusta yy"  ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Tieasioissa me täällä Naruskalla asutaan aika haastavalla alueella. Niin sanotusti "kuso ei kulje" tien huonosta kunnosta tänä päivänä mitään muuta kautta ainakaan täällä kuin 0200 2100 puhelinnumeron kautta ongelmista ilmoittamalla. Jos tien kunto ei täytä meidänkin tien alhaisimpiakaan luokitusvaatimuksia, niin sinne vaan olosuhteista ja ongelmista tieto, niin urakoinista vastaavien on ilmoitukset ensinnäkin kuitattava, ja toiseksi myös osoitettava tekevänsä asioille ja epäkohdille jotain.

Pitää olla herkkä soittamaan, eikä kärsiä ja ajatella, että se ei kannata. Tiedän muutaman paikallisen urakoitsijan kertomana, että aika ajoin tien huono hoito poikii ELY-keskuksen tarkastuksen kautta sakkomaksuja, jotka ovat säästömaksuja loppupeleissä suurempia. Ihmettelen, jos käytännöt eivät kaikkialla Suomessa olisi suunnilleen samalla tasolla.

Juttelin kerran pari vuotta sitten pitkään tuossa palvelunumerossa työskentelevän miehen kanssa. Hän sanoi, että ihmiset eivät tiedosta soittamisen vaikutuksia, vaan pitävät nyrkit puristettuina taskuissaan ja kärsivät, vaikka se loppupeleissä on turhaa. Samasta tiestä ja samoista ongelmista kun mahdollisimman moni ilmoitaa, niin korvat punaisena urakoinnista vastaavat puheluja joutuvat kuuntelemaan. He myös joutuvat kuittaamaan toimepiteet, joita puhelu kulloinkin on aiheuttanut.

Näin se mennee. Ja jos vaatimukset paremmasta, kun ovat perusteltuja, pelaavat täällä raukoilla rajoilla, niin mikseipä siellä, missä tienkäyttäjiä liikkuu isompia määriä... ;)

www.naruska.com

weatherc

Totta, sinne ilmoittaminen auttaa kyllä, tai sitten netin kautta.
Laitoin kerran tuosta kt52:sen pätkästä motari-Salo. Kyseinen muutaman km suht vilkas 80 km/h pätkä on kuin tilkkutäkki ja rupee olemaan varmaan 4-5 kerrosta paikkoja päällekkäin. Joka tapauksessa, silloin se oli täynnä monttuja ja laitoin palautetta siitä, myös siitä ettei ole edes asiallisesti merkitty kuoppa-merkein. Tiedä sitten oliko sattumaa vai ei mutta seuraavana päivänä oli ilmestynyt kerros uusia paikkoja  :)

einari

Se on lentokelit tuolla Norjassa huonot.. noin sata lentoa aamusta peruttu pohjois-norjassa..
uutisen otsikko lapin Kansasta..>>
Lentoja peruttu Nor­jas­sa liian matalan il­man­pai­neen takia, pienet koneet eivät pysty nou­se­maan
Lentävään ambulanssiin voi ottaa vain yhden potilaan.

sitten NRK >> https://www.nrk.no/nordland/lavt-lufttrykk-lammer-flytrafikken-i-nord-norge-1.14896456


arikalli23

Ymmärtääkö einari tuata Norjan murrettakin, kun tuallaasen linkin laitoot. :D
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Lainaus käyttäjältä: arikalli23 - maanantai, 10.02.2020, 19:16
Ymmärtääkö einari tuata Norjan murrettakin, kun tuallaasen linkin laitoot. :D

Ei kovin hyvin.. ehkä noin puolet tuosta jutusta... loput selviää kun kysyy avopuolisolta tai googlelta ;D
Vaikka on sitä tullut siellä liikuttua.. ja noissa jutun paikoissa vain pari sellaista jossa ei ole käynyt.. vielä 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: arikalli23 - maanantai, 10.02.2020, 19:16
Ymmärtääkö einari tuata Norjan murrettakin, kun tuallaasen linkin laitoot. :D

Aika hyvinhän pysyy kärryllä mistä on kyse, joskin nyt ei ihan kaikkia sanoja välttämättä ymmärrä sananmukaisesti (ruotsi äidinkieli)  8)

weatherc

Tuossa kun kävin isolla kirkolla kaupassa niin tuli mieleen että onko nyt marraskuu eikä helmikuu?
Tuulee (tuliko kaikki syysmyrskyt nyt helmikuussa??), sataa ja on pimeetä...Ei tuo keli ainakaan helmikuulta näytä...

weatherc

Voisko ehkä sanoa että luojan kiitos tämän vuoden sateet eivät ole tulleet pelkästään lumena. 6.5 viikon saldo, 106 mm ja lisää tulee.
Helmikuun osalta ollaan jo nyt 127%:ssa koko helmikuun normaalista.
Toisaalta, vois olla kiva nähdä miten etelä-suomi pärjäis jos tuollainen reilu metri tulis reilussa kuukaudessa  8)  :D :P

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei ole Naruskallakaan kaikki vesimittariin vuodenvaihteen jälkeen kertynyt millimäärä 78 mm tullut lumena. Ehkä isoin osa kuitenkin, kun lunta nyt on ihan kohtalaiset 115 senttiä. Eikäpä tuota ole talvi täällä vielä lopuillaan, vaan ihan otteessa säiden haltija meitä pitelee.

Ainut kevään merkki on helmipöllön huhuilu, joka ensimmäisen kerran sattui kuulumaan koiranruokintareissulla viikonpäivät sitten. Siitä lähtien pöllö on epätoivon vimmalla hohhaillut illat ja myös aamuhämärät. Siitä ei ole havaintoa, miten kosiomenot ovat onnea tuoneet...

Tuntsan alueella on kauttaaltaan Sallan pohjoisosissa lunta 20-40 senttiä enemmän kuin tässä kylän kohdalla. Eilen hain yhden hiihtoretkipariskunnan metsästä pois Naruskasjärven pohjoispuolelta. He hiihtelivät Takkaselän MH:n kämppä tukikohtanaan tunturialueella kolmena päivänä. Lumimittaukset sauvalla osoittivat lumen paksuudeksi alavemmilla paikoilla kaikkialla 125-140 senttiä. Rajavartiostolta kuului eiliseltä ehtooolta väliaikatieto, että Tuntsalla on lumi tämän viimeöisen myräkän aikana lisinyt 20-25 senttiä. Sinällään harmi, että isolta alueelta puuttuu lumen mittauspiste.

Viikonpäivät sitten kuulin Lapin ELY-keskuksen arviot lumen vesiarvoista Lapissa. Neliöllä alkaa olemaan painoa 250 kiloa. Jos ja kun lunta vielä ennen kevättä tulee lisää, niin ei ole vaikeaa ennustaa hankalaa tulvakevättä. Viimeöinen lumisade oli jonkin verran nuoskaista aamulla. Linkomiehen linko ei sitä jaksanut kunnolla lennättää pihalta pois, kun talven aurauspaenkat alkavat olla niin korkeat, että lumi ei niiden yli lennä...

Sähkökatkoksia ei myräkkä täällä aiheutellut. Nuoskaisessa lumen pintakerroksessa on nyt se etu, että vaikka tuuli vielä puhaltaa ja on viilenemässä, niin tuiskua ei vinkka aikaiseksi saa. Viikonpäivät sitten parina päivänä peräkkäin muutamat sivutiet menivät tuiskulumesta penkkojen korkeutta myöten tasaisiksi. Piti nelivetopirssilläkin kääntyä mökin huoltoreissulta kotinurkille takas ja jäädä linkomiestä odottamaan töihinsä, joista täällä ei puutetta tänä talvena ole... ;)

www.naruska.com