Uusi ilmastonmuutos-syytös-villitys: Tietoliikenne

Aloittaja J.Jäntti, torstai, 27.06.2019, 19:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 30.06.2019, 08:40
Kovasti ne yrittää vakuuttaa olevansa riippumattomia... liekö totuus toisenlainen..

Toivon olevani tulkinnan kanssa väärässä, mutta minä ainakin henkilökohtaisesti näen tuon sivuston tarkoituksena herättää huolta ja syyllisyyttä ja sitten aletaan etsimään menetelmiä oman toiminnan parantamiseen - ja kuinka sopivastikaan meillä on taustalla yritys jonka bisnesidea keskittyykin juuri siihen. En pikaisella vilkaisulla nähnyt suoraa viittausta yritykseen itseensä, mutta yritys kyllä mainitaan vähän kuin ohimennen kyseisen sivuston toimitusväkeä käsittelevässä kohdassa ja siitä ei kovin suurta harppausta tarvitse enää Googlen avulla tehdä löytääkseen yrityksen ja sen ydinalueen. Vain kaivamalla syvemmälle netin tietomääriin pääsee selville siitä, että sivuston domain on samaisen yrityksen omistuksessa jolloin ainakin minulla herää omat epäilykseni. Minä uskon, että sitä voi olla riippumaton monellakin tapaa, mutta jos pyöritetään sivustoa jonka sisältö on vinoutunut ilmastonmuutoksen aiheuttaman maailmanlopun suuntaan, ollaanko sitä oikeasti niin riippumattomia kuin mitä väitetään?

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 30.06.2019, 08:40
Palaan vielä tuohon lustotutkimukseen.. tapani mukaan pohdin, liekö mahdollista päästä 800-luvulle asti..  sohvalla maatessani ja kattoparruja tuijotellessani tulin siihen tulokseen että voi vaikka suomen vanhin puu (tiedossa oleva mänty) on 800-vuotias.

Jo yksistään omien kattoparrujen perusteella pääsee ajassa ainakin 700-800 vuoden taakse, ehkä kauemmaksikin, vanha osa on tähän siirrettu 1900-luvun alkuvuosina.. kuten siihen aikaan oli tapana.. kattoparrut oli ilmeisesti olleet aikaisemmassa elämässä savupirtissä tai riihessä, niin mustia olivat.. mutta höyläämäällä vanhaa patinaa säästäen oikei silmiähiveleviksi tuli.. kuitenkin eri sarjaa kuin muu hirsirunko.

suomen vanhimmat säilyneet hirsirakennukset ovat 1600-luvun alusta, joten jo sillä pääsee sinne käppyrän alkumetreille.. lisäksi saattaa olla että on käytetty joitakin luonnon säilömiä uppotukkeja tms.. ja radiohiiliajoitusta..
Pohdinta johti siihen tulokseen että mahdollista on ::) 8)

800-vuotias puu paljastaisi varmasti tilanteen ainakin sinne 1200-luvulle saakka, mutta tuskin kukaan antaa lupaa porailla osia siitä irti tieteen nimissä. Se puu on lähes takuuvarmasti jollain mittarilla suojeltu tapaus.
Ihan 800-luvulle saakka voikin olla vaikea päästä ilman radiohiiliajoitusta, mutta paljastuuko sillä sen aikainen hiilidioksidimäärä vai pelkästään se tieto, että kyseinen puu on reippaasti yli vuosituhannen vanha?

Toinen kysymys on myös, että mistä löydät tutkijoita, jotka saavat rahoitukset tällaiseen tutkimukseen. Tulokset saattavat paljastaa joko sen että kyseessä on kuin onkin tavanomainen sykli tai sitten ei. Kun tässä ollaan jo tilanteessa, jossa puolet ovat jo valittu, kukaan ei ihan tuosta vain ole halukas lähteä pelaamaan hasardia omalla uskottavuudellaan, sillä hommassa on 50:50-mahdollisuus räjähtää päin näköä jos tulos on täysin päinvastainen kuin tahon oma näkemys.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

einari

Ei kaikkia olla suojeltu.. kuten ei tätäkään varsinaisesti...
ei errottu mille vuosisadalle jutussa mainittu kylmä 100 vuoden jakso ajoittuu.. olisiko veikkaus 1700 lähellä oikeaa ;D
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/11/suomen-vanhin-puu-yha-pystyssa


weatherc

Kyseistä YLE:n juttua on päivitetty/oikaistu:

Lainaa
Jutusta on poistettu laskelma, jonka mukaan nettivideon katselu voi aiheuttaa hiilidioiksidipäästöjä 0,2 grammaa sekunnissa eli 720 grammaa tunnissa. Laskelman taustalla ollut arvio tiedonsiirron energiankulutuksesta on vanha, eikä se kuvaa luotettavasti nykyistä teknologiaa. Todennäköisesti käytetty laskelma tuotti todellista suuremman arvion päästöistä. Videoiden katselun päästöihin vaikuttavat monet tekijät ja sen vuoksi yleispätevää arviota päästöistä on vaikea esittää. Jutusta ja otsikosta on poistettu laskelmaan perustunut vertailu, jonka mukaan vajaan neljän vuorokauden leffaputki voi vastata yhden ihmisen lentoa Helsingistä Tukholmaan, ja grafiikka jossa vertailu esitetään. Jutusta on myös poistettu haastateltavien kommentit laskelman mukaisista päästöistä

J.Jäntti

#14
Koko juttu on ehtinyt muokkaantumaan aika rajusti siitä kun se ensimmäisen kerran julkaistiin. Nyt avattuna kyseinen juttu ei näytä enää yhtään samalta, vaan vähän kaikkea on muokattu ja juttu on muuttunut keltaisen lehdistön tapaisesta sensaatiojournalismista hirveäksi ämpylöinniksi, johon on saatu mukaan vahvan potaskan ja syyttelyn klangi.

Jutussa pinnani kestävyyttä testaa nyt puolestaan tämä lause:
Lainaus käyttäjältä: Kari Hiekkanen, Aalto-yliopistoOngelmaan ei voida tarttua ennen kuin on yleistä tietoisuutta ja ymmärrys siitä, että kaikella kuluttamisella on energiajalanjälki ja hiilijalanjälki, myös digikuluttamisella.

Miten voikaan pienen ihmisen päähän sattua näin paljon.. Eikö "yöllä ei ole aurinkoenergiaa tarjolla"-möläytys riittänyt? Lähes kaikki mitä tämä kaveri on YLE:lle kertonut, alkaa tuntumaan yhä lisääntyvässä määrin typerämmältä ja tutkimuksissaan yhteen suuntaan vinoutuneelta. Juttu antaa ymmärtää että tämän digitalisaatiotutkijan lähtökohtainen ajatus kaikesta on se, että kaikki digitalisaatiossa pitää ottaa käsittelyyn seikasta riippumatta aina ongelmana, riippumatta siitä onko sitä on tutkittu riittävästi ja kattavasti että voitaisiin tulla tähän tulokseen. Pelkkä esitetty väite siitä että jollain asialla on hiilijalanjälki ei ole mielestäni syytä automaattisesti luokitella ongelmaksi, ellei tämä tutkija ole valmis toteamaan myös hänen omien peruselintoimintojenkin olevan myös ongelma, sillä uloshengityksessä tapahtuu hiilidioksidipäästöjä ja jos oikeasti aletaan halkomaan hiuksia, silläkin on samalla tavalla "hiilijalanjälki", jonka olemassaolon tutkijan pitäisi tunnustaa.

Mutta tämäpä onkin minun, ammattikorkeakoulutasoisen yksilön näkemys ja mielipide.

Mitä tulee puolestaan "energiajalanjälkeen", niin se oli ennen tätä päivää sanana minulle täysin tuntematon, mutta jo nyt siinä on sellainen hyväksikäytön mahdollisuus, johon voitaisiin tarttua verotus-, syyllistys- ja rangaistusmielessä, kunhan joku ensin tekee siitä(kin) ongelman ja puhuu riittävän ympäripyöreitä päättäville poliitikoille. Jos tuo sana on ollut jonkun aikaa olemassa, se on jäänyt tämän "hiilijalanjälki"-sanan varjoon täysin.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Yhteiskunnallisen keskustelun lisäksi jokaisen pitäisi Hiekkasen mukaan miettiä omaa digikuluttamistaan. Mitkä videot on ihan välttämättä katsottava?
Ei millään pahalla tutkijan ajatuksia kohtaan, mutta siinä vaiheessa, jos joku ihan oikeasti lähtee tosissaan miettimään, olisiko joku "video ihan välttämättä katsottava", ei tämä ajatustaan asialle uhraava henkilö ole selvillä esim. sivuston hakutoiminnoista, eikä todellakaan ole ilmastonmuutoksen torjunnan, vaan täysin jonkun keksimän, ensimmäisen maailman ongelman, ytimessä.

Mitä tuohon YLE:n juttuun tulee nyt, niin ei siinä paljoa selitykset enää tehoa että "tutkimustulokset helposti vanhentuneita". Vahinko on jo saatu aikaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------


J.Jäntti

#16
Kylläpä repäisikin. Ongelmana lienee vain se, että Hakkarainen, europarlamentaarikon tittelistään huolimatta, ei ole ehkä se kaikista uskottavin taho pieksemään muita kollegojaan asiasta, mutta se on tyhjääkin parempi tässä kohtaa, sillä jokaisesta nurkasta vaikuttaa löytyvän milloin ilmastonmuutosta huutava yksilö, milloin taas jonkinlaisen jalanjäljen perään kailottaja.

Tämän ketjun aloittaneessa YLE:n jutussa heitettiin ilmoille termi "energiajalanjälki". Se on edelleenkin minulle vain sana vailla mitään konkreettista merkitystä tai mitta-arvoa.
Hiilijalanjälki on puolestaan sellainen, että sen kuuleminenkin jo aiheuttaa kakomisrefleksin.

Vaan olettekos kuulleet uudesta termistä nimeltä "Itämeri-jalanjälki"? Sitä ainakin useassa kaupallisessa radiossa mainostetaan Uutisvuoto-TV-ohjelmasta tutun Baba Lybekin äänellä ja kiinnostukseni loppui sillä sekunnilla kun siitäkin saatiin syyllistävän kuuloinen mainos jota ensin rakennettiin vitsin turvin että "oletko huolissasi rantakunnostasi" mutta sitten sieltä tuli nyrkkiä vyön alle tyyliin "menepäs tarkistamaan Itämeri-jalanjälkesi, eli miten juuri sinä paskot Itämeren piloille vain olemassaolollasi (, tunne häpeää siitä) ja maksa sitten parikymmentä Euroa, jolla hyvität paskomisesi ja saat pörröisen pehmoisen hyvän omantunnon", terkuin joku allekirjoittaneelle entuudestaan tuntematon säätiö.

Sehän on yleisessä tiedossa, ettei kyseinen lätäkkö ole siinä optimaalisimmassa kunnossa, mutta aika helvetin halpaa on tehdä tuosta oma "jalanjälki" samalla taktiikalla kuin hiilijalanjälki ja vielä asettaa se samaan kontekstiin, että olemassaolosi vuoksi olet tekemässä pahojasi ja sinun tulee siitä maksaa jotain sakkomaksua jollain tavalla, ilman mitään takeita siitä, että mitään oikeasti tapahtuu, muuta kuin se, että suostumalla luopumaan rahoistasi, varmaa on vain se että jonnekin tai jollekin ne rahat menevät ja siihen sinun kykysi kontrolloida asioita päättyy.

Tähän jatkuvaan syyllistämiseen täysin kyllästyneenä olen alkanut itse käyttämään kylmästi lapsettomuuskorttia kohdallani, jos joku tulee kitisemään esim. autolla ajostani tai muusta vastaavasta ja yrittää lätkiä pöytään hiilijalanjälkikorttia.
Koska minulla ei ole minkäänlaista jälkikasvua sen enempää tulossa kuin edes suunnitteillakaan (tällä iällä (42v) jopa typerää haaveilla moisista, ihan lapsi/vanhempi-ikärakenteen kautta), katson kaikki jalanjälkeni olevan hyvitetty täysin kaikilta osin, sillä koska en ota osaa maailman liikakansoitukseen, olen oikeutettu elämäni aikana mihinkä tahansa kulutuspäätökseen ilman mitään omantunnon tuskia. Niiden vaikutus on se kuuluisa kärpäsenpaska Atlantissa, vain murto-osa lapsiperheen vastaavasta (heitä ja heidän päätöksiään mitenkään syyllistämättä) ja kun minusta aika jättää, jalanjälkeni putoaa totaalisesti nolliin, eikä minun tarvitse eikä kuulu elämäni aikana miettiä hetkeäkään sitä mitä tuleva sukupolvi minusta ajattelee, jos minuun se sukupolvi kohdallani pysähtyy.

Vain siskontyttöni ja -poikani voivat päätöksiäni ja kulutustani syyllistää, mutta sen tekeminen olisi silkkaa jeesustelua ja vaikuttava voima mitätön sillä päätökseni olla lisääntymättä on maailman hyvinvoinnin kannalta suurempi uhraus kuin yksikään ilmastoteko jonka elämäni aikana voisin tehdä tai jota valtion ilmastoidiotismin pakottamana joudun tekemään. Silti tästä uhrauksesta ei jaeta mitaleja tai ylistystä, koska valtio ei saa minusta ei muodostettua uutta/toista veronmaksajaa itselleen ja minua voidaan syyllistää itsekkyydestä, mikä tosin tekee syyllistäjästä ilkeän, koska päätökseni ei ole rakennettu itsekkyyden varaan. Ainoa varma juttu on se, että tekemäni päätöksen ja oman uhraukseni myötä minulle on ihan minkäänlaisten gretathunbergien tulla aukomaan päätään, että olen vanhemman sukupolven edustajana paskonut hänen tulevaisuudelleen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------