FinWX-asemien tiedotteet > Salla-96

Mahtaakhan PeetBros alkaa poikimaan...

(1/1)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Kymmenen vuojen virtanpylyväs on PeetBrosin omistajana täynnä. Muutaman viime päivän sisään on ensimmäistä kertaa tukku ongelmia tämän ikuiseksi luulemani laitteiston kanssa. Tai ikuisen ja ikuisen, onhan siihen vaihdettu muistaakseni kolmas laatuaan ulkolämpöä ja kosteutta mittaava yhdistelmäverme. Se mitä ilmeisimmin on sanomassa nyt sopimusta irti. WUHU nimittäin pukkaa välillä logiin erroria niin, että heikompaa huippaisi. Ukka Matinpoikaakin sen verran, että Päällikköä piti muutaman sähköpostin verran asialla kurittaa. Hänellä kun on samanlainen...

Vielä se menisi, jos yksi mittalaite tenisi kerrallaan ja muut toimisivat, mutta kun ei. Joku voisi ihmetellä, että Kallelan Netamo ja FMI:n Naruska mittailivat eilissäpäivänä sadetta paljonlaisesti, mutta Ukka Matinpojan strutsinmuna, vaikka sai ikkunasta ulos katsottuna vettä kitusiinsa runsaanlaisesti eilen, niin vaivaiset vissiin pari milliä se lähetti konsolille sademääräksi. Se oli pielessä todellisesta ja aivan varmasti. Ja ei ihan vähänkään, ehkä milleissä luokkaa parikymmentä.

Oliskohan pitäny tilata kymmenvuotisetapin kunniaksi strutsinmunakin, muta ei tullut niin tehtyä, vaan tyydyin tilaamaan Trumpilta vain kosteuslämpötilamittariyhdistelmän. Samoilla postimaksuilla olis tieten tullut muutakin, mutta tuota tilatessani en vielä sademitarin ongelmasta tiennyt mitään.

Sanassa sanotaan, että jos on ikuinen työ, on ikuinen nälkä. Ei kannata kenenkään valmistaa ikuista laitetta, niin varaosakauppa käy kiivaammin.

Täytyy kokeilla, mitä parannuksia toimintaan tulee pelkällä uuden ostamisella. Päällikkö esitti kyllä varovaisen arvion siitäkin, että saattaa kaapeloinnissa olla hapettumaa liittimissä ja jatkoliitoksissa. Niitä en vielä alkanut tutkimaan. Jos kuso kulukee vermeellä uudella, niin vähemmällä vaivalla pääsisi... ;)

Viimeisen vuorokauden verran on virhelogi pysynyt puhtaana, joten eipä tuota lopullista syytä tenimiselle ole millilleen vielä paikannettu. Toimintavarmuus kuitenkin pitäisi saada palautumaan entiselleen...

J.Jäntti:
Ennen kuin tuomion pasuunoita strutsinmunalle soitat, katso, ettei konsoli sähköt poikki oltuaan hölmöyksissään ole keksinyt kääntää sadearvoja pykälää imperialistisempaan suuntaan, eli tuumiksi (inches), meille paremmin tunnetun millimetrin sijaan, sillä tuo sinun kertomasi "pari milliä", jos onkin tuumina, onkin sitten sellaista 5cm, eli 50mm pikaisesti käännettynä, luokkaa.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Päällikölle ensinnäkin kiitoksia infostasi sähköpostilla ja tiedoksi, että milleinä ainakin konsolin näytöllä ovat luvut. Ja tämän päivän sademäärä ei kaukana näköhavaitusta ole. Eilinen oikeasti heitti paljonlaisesti...tuli mieleen eilen, että jospa lintu tekee sinne mittariin pesää, mutta ei ollut pesää, eikä muutakaan näkyvää syytä, kun rankkasateessa urheasti riskeerasin elämäni ja kävin munamittaria tutkailemassa... ;)

J.Jäntti:

--- Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka Matinpoika - Maanantai, 10.06.2019, 21:54 ---Päällikölle ensinnäkin kiitoksia infostasi sähköpostilla ja tiedoksi, että milleinä ainakin konsolin näytöllä ovat luvut. Ja tämän päivän sademäärä ei kaukana näköhavaitusta ole. Eilinen oikeasti heitti paljonlaisesti...tuli mieleen eilen, että jospa lintu tekee sinne mittariin pesää, mutta ei ollut pesää, eikä muutakaan näkyvää syytä, kun rankkasateessa urheasti riskeerasin elämäni ja kävin munamittaria tutkailemassa... ;)

--- Lainaus päättyy ---

Ymmärsin että purit mittarin hetkellisesti atomeiksi. Laitoitko ne mittarin messinkiset piuhanpäät oikeisiin kohtiin, eli musta kaapeli on valkoista vastapäätä? Jos se ei ole oikein laitettu takaisin paikoilleen ja niin pitkälle kuin ne vain menevät, vesitipat eivät sulje piiriä, joten tippalaskuri ei toimi silloin kunnolla. Tukossa se mittari tuskin on sillä muutoin se olisi enemmän lintujen uima-allas kuin sademittari.

FinWX Lohja-12A:lla on sademittarissa myös vika päällä. Se ei mittaa mitään tällä hetkellä ja syynä on läpeensä ruostunut piirilevy mittarin sisällä. Pelkkää piirilevyä ei yllättäen myydä, joten vaihtoehtona on hommata koko mittari uudelleen, tai sitten vaihtoehtona on vanhemman La Crossen kiikkumittarin asentaminen tilalle (Peet Bros:n laite tukee sitä, mutta tietenkin vain 0.5mm:n tarkkuudella silloin).

Naruskan Ukka Matinpoika:
Kyllä sen piuhat pitäis oikeessa järjestyksessä olla. Mulla oli kakkulatkin päässä, kun ei iliman kakspuolosia taho tuommosta asiaa tarkasti nähhä. Sen strutsinmunan johto sukeltaa siellä piipun tiilihormissa nelisen metriä alaspäin ja tulee sitten hormista porareikää pitkin yläpohjaan ja sieltä edelleen ulkoseinälle ja konttorin ikkunan pokan läpi sisälle. Vuositolokulla kun se siellä on, niin eipä ole hiijenvissi, vaikka johto olis jostain kohtaa saanu säänvaihteluista tarpeekseen. Ulkoa en muista, onko piuha yhtenäinen vai onkos siellä jossain liitos. Sitäkin pitänee alakaa selvittämään.

Jos ei se tokene, niin pitää laittaa Trumpilta tilaukseen uus tilalle... ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta