Jotkut kartat näyttää tyhjää pohjakarttaa

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 09.06.2019, 19:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Jotkut kartat näyttää tyhjää pohjakarttaa tällä hetkellä. Eli käytännössä ne joissa ollut HERE:n "normalday"-kartta. Esimerkkinä EWN:än asema-sivun pikkukartta. Syy tähän on että ilmaiskäyttöraja paukkunut huolella. Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä ettei mitään pikaista heti-korjausta asialle ole (koska niitä valmiskarttoja joissa olisi oikeasti riittävät ilmaiskäyttörajat ei vaan ole olemassa, ns. ilmaista lounasta ei ole). Tilalle kehitetään kyllä jotain mutta siihen menee hetki...

weatherc

Pikkuhiljaa tämäkin ongelma etenee...Tosin ei mitään kovin valmista vielä...

Esim EWN:än asemasivun pikkukartta käyttää vanhanmallisia png-tiiliä ja ideaalinen olisi että nuo pätkivät HERE-tiilet vaihtais toisiin. Olisi helppo toteuttaa. Tällöin voisi myös ne kellä on joku kartta (EB, EWN..) jossa samat pätkivät tillet vain vaihtaa kyseisen url:in js-filussa ja homma jatkuisi...No kuten sanottua jo aikasemmin, noita valmistiilejä ei vaan ole sopivalla käyttömäärälle, joten ainut vaihtoehto on keksiä omat tiilet jostain...

Nykyaikasempi malli on WebGL-kartta jota esim EB käyttää. Siihen on nyt tuore mbtile datatiedosto (OSM-data heinäkuun alusta) siisintynyllä vaalealla tyylillä:
https://beta.euweather.eu/ Toki, ja tässä on juuri näiden WebGL-karttojen jujukin, tuota tuoretta datafilua voi käyttää myös vanhemmissa kartoissa jossa WebGL on impletoitu.

Näitä karttoja roplattu jo sen verran kauan että on myös tullut uusia tapoja saada dataa ulos :)
Löytyy esim Node.js:llä + Dockerin avulla pyöriva Tileserver-gl joka pystyisi puskemaan ulos myös noita vanhan mallisia png-tiiliä. Tadaa.
Sattui vaan pikku mistake kun siivosin conffausta tuon tuoreen mbtilesin osalta pienentääksen sen kokoa, Tileserver-gl:än oletustyylit käyttää paikannimiin tagia "name:latin" ja sen olin siivonnut ulos. Tuo oma beta-tyyli käyttää tagia "name:en"...Eh...


weatherc

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 16.07.2019, 00:30
Sattui vaan pikku mistake kun siivosin conffausta tuon tuoreen mbtilesin osalta pienentääksen sen kokoa, Tileserver-gl:än oletustyylit käyttää paikannimiin tagia "name:latin" ja sen olin siivonnut ulos. Tuo oma beta-tyyli käyttää tagia "name:en"...Eh...

Uusintakierros tuon datafilun osalta. Noin viikoksi lainaan purkki Hetznerin huutokaupasta pilkkahintaan. Konffifiluthan oon napannut talteen jo edellisiltä kerroilta joten ne ovat valmiit kun vaan muutti tuon "name:en" => "name:latin". :)
Arvioitu valmistuminen n viikko (2 vrk importataan OSM:ää, 1 vrk raksutellaan sql:ää ja 2 vrk rakennellaan mbtiles-filua jos vanha kaava pitää kutinsa ;)). Voisin hyvinkin ohjelmoida tuon tekemään nuo kaikki pötköön mutta kokemus kertoo että kannattaa tehdä 3 osassa joten pientä paussia tulee osien välissä jollei satu olemaan koneella silloin kun edellinen on valmis. OSM-datan päiväys 15.07.
Suurin syy tuon mbtilesin siivoamiseen on sen koko, koko pienenee mukavasti karsimalla turhat rönsyt pois  :D

weatherc

#3
No niin, nyt alkaa olemaan valmistakin :)

Taustalla raksuttaa Tileserver-GL (https://github.com/klokantech/tileserver-gl) Dockerin avulla. Näin säästys kaiken maailman softien asennuksesta ja yheensopivuusongelmista ;)
Data on OSM päivätty 20.07.
Dataa on zoomitasolle 14 asti koska sen yli kun mennään niin kasvaa mbtiles-filu aika hermottomasti. Tällä tasolla sen koko on n 8 GB, seuravvalla zoomitasolla se olisi ollut yli 50 GB.

Perinteisenä png-tiilenä löytyy tyyli nimeltään OSM Bright, eli se perus OSM tyyli (ulrin tiileihin saa kyselemällä, en viitsi laittaa julkiseen jakoon). Tämä on tarkoitettu korvamaan mm Heren "normalday"-kartat joissa paukkuu käyttörajat.
Uudempiin WebGL-karttoihin tullee sitten oma riisuttu terrain-tyyli mikä näkyy EWN:än betasivulla. Teoriassa se olisi saatavilla myös png-tiilenä mutta se ei vaan toimi, ainoastaan sisäänrakennetut tyylit näyttää toimivan png-muodossa :P

einari

Pikkukartasta huomasin..sääasemasivulla.. on ok nopea ;D
Yhtä asia vain ihmettelin.. miksi rouvi  niputetaan kokkolaan.. ja kaustinen jää yksin pienemmäksi zoomatessa..

Saisipa nuo ranskanpojat oman karttansa kondikseen... yksi päivä jo meinasin laittaa viestiä, että niin huonosti etenee etten oikein usko niiden saavan sitä koskaan kasaan kunnolla.. jollei ... tai en viitsi sanoa  ::)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 26.07.2019, 14:24
Pikkukartasta huomasin..sääasemasivulla.. on ok nopea ;D
Yhtä asia vain ihmettelin.. miksi rouvi  niputetaan kokkolaan.. ja kaustinen jää yksin pienemmäksi zoomatessa..

Sitä en osaa sanoa. Tuo palikka joka niputtaa niitä on Leafletin vakio-palikka, sehän niputtaa niitä pisteiden (asemien) kordinnaattien perusteella, todennäköisesti siinä järjestyksessä miten pisteet (asemat) tulevat datassa jota sille syötetään.